Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%84 engel durumuna karşılık (ağır özürlü) bakım parası alabilir miyiz?

aykutyuksel12

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%84 engelli durumu olan babam ( ağır ) kendi başına yapamayacağı şeyler oluyor yemek, duş, yürüme , tuvalet ihtiyacı gibi sıkıntıları var ve bakımını aile fertleri olarak annem başta olmak üzere 1 kardeşimle beraber ben üstleniyorum 4 hanelik bi aileyiz babamın bu engel durumundan dolayı engelli etmek için başvurduğumuz vergi dairesi ankara gönderdiği evraklardan hala sonuç çıkmadı onu bekliyoruz, annem gelirimizin sıkıntılı olduğundan çalışmak zorunda ssklı bir işte çalışıyor yaşım 19 olmasına rağmen bakım parası alabilirmiyiz alabilirsek eğer bu bakım ücreti bana bağlanabiliyormu annemin ssklı çalışması sorun yaratırmı detaylı bi bilgi gelirse sevinirim bu konuda teşekkürler şimdiden..

aykutyuksel12 sana detaylı bilgiler verebilmem için canım, senin de bana net bilgiler vermen gerek.
şöyle demişsin: "[SIZE=1]...babamın bu engel durumundan dolayı engelli etmek için başvurduğumuz vergi dairesi ankara gönderdiği evraklardan hala sonuç çıkmadı onu bekliyoruz, "[/SIZE]
babanın emekli olması için mi çabalıyorsunuz? bu kısmı detaylı anlat lütfen.

1. babanın agır özürlü engelli sağlık kurulu raporu elinizde var mı?
2. annen ayda ne kadar maaş alıyor?
3. sen okuyor musun?
4. senden başka aynı hanede bakacak kimse yok mu?

bakıcı olmak için yaşın uygun ablası. bu sorun olmaz. önemli olan babanın hatanın 7 gunu 24 saatlik bakımını yapabilir olman. babana bakabilecek durumdaysan tabi bakıcı olabilirsin.

evde bakım aylığı için şu 3 şart aranır:
1. % 50 ve üstü, agır özürlü engelli sağlık kurulu raporu (raporu varmış zaten ve uygun)
2. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 847,16 TL altında olması.
3. babanın bakıma muhtaç oldugu yönünde bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin olumlu kanaat bildirmesi gerekir.
heyet bakıma muhtaçlığı şu kriterlere göre belirliyor:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
bu üç şartın üçünde de uygun bulunursa evde bakım aylıgı baglanır. ama birinde bile uygun bulunmadığı takdirde baglanmaz.

sana daha iyi yardımcı olabilmem açısından, şimdi sen de benim sorularımı cevapla:)

Kalem merhaba,

evde bakım hizmeti alıyorum ve sürücü ehliyeti almayı düşünüyorum,
sosyal hizmetler evde bakım maaşımı bu yüzden keserler mi sizce?

ahmet75 ehliyet alman evde bakım aylıgında hiçbir soruna yol açmaz. ehliyet için rapor alman gerekecek di mi?

evet önce sağlık ocağına gideceğim hastalığım psikolojik, bilgisayarında görülüyor beni uzman doktora sevk edecek aile hekimi kesin..

neyse bunları atlattıktan sonra elimdeki yüzde 80 ağır özürlü raporum durumu etkilermi bilmiyorum, hayırlısıyla ehliyeti alınca sorun çıkarmaz inş. sosyal hizmetler..

alacağım ehliyet raporunda oran yazmıyormuş.

ahmet75 ya ehliyet vs işlerinde baya değişiklikler oldu ben ehliyetle ilgili mevzuat değişikliklerini hiç takip etmedim.
bazı uyelerin agır özürlü kısmını hayır yazdıkları için sorun oluyordu. ama dediğiniz gibi oran yazmayacaksa kısacası engelli sağlık kurulu raporu düzenlenmeyecekse kafanız rahat olsun. ehliyet almanız asla sorun olmaz. ehliyet alın gönül rahatlığıyla. ama araç aldığınız takdirde bunu evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmeyi unutmayın.

teşekkür ederim içimi rahatlattınız eksik olmayın

Üst Alt