Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%84 oranında raporu olan babam adına ÖTV muafiyetli araç alabilir miyiz?

osmansemizoglu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam

babamın %84 oranında ağır özür ibaresiyle sağlık raporu var. onun üzerine araba almak istiyoruz nasip olursa nasıl bir hakka sahibiz

bilgi almam mümkünmü tşkler

Alacağınız aracı siz kullanamazsınız.
Sizin kullanabilmeniz için rapor oranının %90 ve üzeri olması gerekir.
Şuan ancak ÖTV'den muaf alabilmeniz için özel donanımlı raporu ( -özel donanımlı rapor almayı gerektirecek ortopedik engeli) ve ehliyeti varsa alıp babanız kullanabilir.

ama babam araba kullanma durumu mümkün değil yada ehliyet alması bu durumda yeni bir rapor için işlem mi yaptırmamı gerekir ?

%84'lük rapor tarihi 16 Aralık 2010' dan önce ise deneyebilirsiniz.
sakatlık oranı cetveli 'nden babanızın rahatsızlığına göre alabileceği oranın yükseltilip yükseltilmediğine bakabilirsiniz.

teşekkür ederim rapor 2007 altıncı ayından listeden bişey anlayamadım ama yeni talebimi nasıl gercekleştireceğim ?

1990 yılında trafik kazası gecirdi yürüyemiyor folkör yardımıyla yürüyor.

Bu şekilde zaten bulabileceğinizi sanmıyorum. Raporda teşhisi vardır örn: parapleji gibi.. vs.

teşhiş kısmında paraparezi yazıyor iceriktede sinir sistemiyle alakalı ayrıntılar mevcut

%84 lük raporuma itaraz üzerine

merhaba babamın %84 raporu vardı.%90 oranlı ötv muaviyetinden faydalanmak icin rapora il müdürlüğü itiraz ettik. hastane olarak istanbul kartal eğitim araştırma hastanesini belirledik. randevu alıp gidecez onuda alabilirsek..

bu raporu alırken benden herhangi bir ücret talep ederlermi ???

tşkler cvplarınız için

Raporu araç için talep ettiğinizi söylemeyin. O zaman rapor için ücret talep edemezler. Sizin için önemli olan tek şey raporda %90 ve üzeri oran olması.

ama il müdürlüğüne verdiğim dilekcede yazıyordu arac için olduğu yani neden talep ettiğimizi biliyorlar.. böyle düşünürsek bir fiyat istenmesi normalmidir. 95 lira gibi bir fiyat söz konusu

İsteyen hastane de var istemeyen hastane de! Kafalarına göre iteliyorlar... Diretin siz, baktınız ki ille de alacaklar, ödeyin, sonra BİMER'e şikayet edip paranın size geri ödenmesini sağlarsınız:

http://www.engelliler.biz/forum/sag...ucret-alinamaz-3-mayis-2010-tarihli-yazi.html
Arkadaşlar [FONT=Arial][SIZE=2] 03 / 05 / 2010 /22627 [/SIZE][/FONT] tarih ve sayılı genelgeyi gerekçe (ilgi) gösteren bir dilekçede;
banka hesap numaranızı(IBAN no) belirterek,
sizden alınan paraların makbuzlarını eklere ekleyerek
hastaneye yazı yazarsanız paranızı iade ediyorlar. Ben o şekilde geri aldım. aşağıyı okuyunuz.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...glik-raporlari-artik-parali-olmus-115-tl.html

tamam teşekkür ederim vermemeyi denerim olmadı ödemeyi yapıp sonrasında gerekli dilekce şikayetinde bulunurum.. bilgilendirme için tşk ler hayırlı akşamlar bülent bey

merhaba lar uzun uğraş sonucu hastaye itiraz üzere heyete girdik %84 lük oran % 80 düştü :( hemde parayı verdik .

ben anlamıyorum ne yapacağımı bilemiyorum gercekten.

biri bana bu konuda bi yol gösterse babamın arac kullanması mümkün değil h ehliyeti yok raporda yüzde 80

bütün bunlara ragmen bizim bu haktan faydalanmamız mümkünmü yada ne olur .. tşk ler

güncel.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre kaç almanız gerekiyordu?

İtiraz üzerine verilen rapor önceki ile aynı olursa, rapor kesinleşir. Bundan sonra iki yol var: 1- konuyu mahkemeye taşımak, 2- 6 ay sonra başka bir hastaneye gidip rapor almayı denemek.

Üst Alt