Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%84 rapor ile otoparklarda indirim oluyor mu?

mromr

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
2
%84 kanser sebebiyle raporum var aile bankanlığı engelli kartı aldım otoparklarda indirim uygulanıyor mu?

mromr

Sadece engelli aracı statüsündeki araçlara bu hakkı veriyorlar maalesef... Sizin ya da yakınınızın kullandığı araç bu vasıfta değilse bu pek mümkün değil.

@hozgul bir konuyu çözemedim. MTV muafiyeti engelli adına kayıtlı herhangi bir araç için mi geçerli yoksa ÖTV muafiyeti ile alınmış olması şartı ile mi geçerli ? aynı şekilde engelli için ücretsiz araç park hakkı da ÖTV indirimli alınan için mi yoksa engelli adına kayıtlı herhangi bir araç için mi ?

ben engelli kartı ile engellinin bindiği tüm araçlar için geçerli diye biliyorum. büyük bir gazetenin haber sitesinde okudum : Sadece ÖTV muafiyeti ile alınan engelli araçları için geçerli yazıyordu. ben mi yanlış biliyorum yoksa onlar mı yanlış yazmış. bilginiz var mı ?

% 90 olsaydı olabilirdi trafik müdürlüğünden kart alabilirdin ama seninki %90 olmadığı için olmaz.

alperen1

Olması gerekeni söylemişsiniz. Aslında bu sınırlamanın da olmaması gerekir. Ancak ülkemizde saygı esasına dayalı kültürünün yerleşik olmaması bu tip sınırlamalar yapılmasını zorunlu hale getiriyor. Sanıyorum ki, ruhsatı esas alıyorlar. Plakanın trafik tescil dolayısıyla (öğrneğin İstanbul'da İspark'a) kayıtlı olması isteniyor.

Sadece MTV'den yararlananlar ile ilgili bir tecrübem olmadı. Belki bilenler çıkacaktır.

İşitme ve sol el parmak engelim.var.Engel oranım %55 H sınıfı sürücü belgem var.15 yıldır otomatik vites araba kullanıyorum.trafik şubeden aldığım engelli otopark kartım var.şimdiye kadar hiç bir sıkındı çıkmadı.ÖTV ve MTV ile ilgim yok.

İster MTV muafiyeti olsun isterse ücretsiz park hakkı olsun ruhsat sahibi %40 ve üzeri engelli raporu varsa hak etmiş sayılır. Bunu ÖTV indirimli veya normal almış olsun farketmez. MTV muafiyeti tek araç ile sınırlandırılmasının mantığı anlaşılabilir. Park konusunda aracın önünde engelli kartının olması yeterli olmalı. Başkasının aracının önüne kartını koyup istismar edenin kartına el konulmalı. Tabi engelli o araçta ise karta el koyma da olmamalı. Araç engelli adına ise kendisi araç da olsun olmasın kartı önde ise park hakkı olmalı.

Üst Alt