Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%84 rapora itiraz hakkında yardım istiyorum. Bazı hastalıklar eklenmemiş!?

Fzt33

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese geçmiş olsun dilerim. 88 yaşındaki dedeme rapor çıkarmak için şansımızı denemek istedik. Bugün sonuç çıktı ve bize %84 rapor vermişler raporun içeriği şu şekilde :

FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON ---GONARTROZ , POLİARTROZ, TEK BASTONLA AMBULE. (24)
GENEL CERRAHI--- SAĞLAM (0)
GÖZ HASTALIKLARI --- SAĞ: +2,75-3,00X83 SOL: +1,50-1,75X77 VO: 0,4 KATARAKT MAKÜLOPATİ (20)
İÇ HASTALIKLARI DM+HT (20)
KARDIYOLOJI --- cabg+ ekg nsr ef 55 min ay min my ht+ ı10 klass 1 ı34,0 klass 1 ı25,1 klass 2 (43)
KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI --- SAĞ 51/45 DB SOL 58/49 DB (30)
NÖROLOJI --- MMT: 28/30. DİYABETİK POLİNÖROPATİ. EMG:pNP İLE UYUMLU. (0)
ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI --- GONARTROZ (0)
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI --- normal ruhsal muayene (0)
ÜROLOJI --- BPH hasta medikal tedavi alıyor (10)

TEŞHİSLER :
FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON : M17 - GONARTROZ [DİZ EKLEMİNİN ARTROZU]
GENEL CERRAHI : Z00.8 - GENEL MUAYENELER, DİĞER
GÖZ HASTALIKLARI : H25 - SENİL KATARAKT
İÇ HASTALIKLARI : I10 - ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON, E11 - İNSÜLİN-BAĞIMLI
OLMAYAN DİYABETES MELLİTÜS
KARDIYOLOJI : I25.1 - ATEROSKLEROTİK KALP HASTALIĞI, I10 - ESANSİYEL (PRİMER)
HİPERTANSİYON, I34.0 - MİTRAL KAPAK YETMEZLİĞİ
KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI : H90.3 - SENSORİNÖRAL İŞİTME KAYBI, BİLATERAL
NÖROLOJI : G63.2 - DİYABETİK POLİNÖROPATİ (ORTAK DÖRDÜNCÜ KARAKTER .4 İLE)
ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI : Z00.8 - GENEL MUAYENELER, DİĞER
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI : Z00.4 - GENEL PSİKİYATRİK MUAYENE, BAŞKA YERDE
SINIFLANMAMIŞ
ÜROLOJI : N40 - BENİGN PROSTAT HİPERPLAZİSİ

bunların dışında dedemde YAYGIN ANKSİYETE BOZUKLUĞU var. F41.1 kodlu. sertralin, LUSTRAL ve atarax kullanıyor düzenli, ilacı sanırım 6 aydan uzun kullanıyor olması gerekliymiş.
N18.8 - KRONİK BÖBREK YETMEZLİKLERİ, DİĞER kodlu nefroloji ziyareti var bu mesela raporda yok.
bilmediğimden soruyorum dedemde şeker var ve düzenli insülin kullanıyor. raporundaki insüline bağlı olmayan diyabet yazısı neyi ifade ediyor ? yakın bir tarihte muayene olmuştu ve 07.02.1 - Diabetes Mellitus(E10-E14) kodlu tanı vermişler. şeker ve tansiyondan raporu arttırma yöntemi var mı ?
diabetik nöropati için GABAPENTIN kullanıyor, G63.2 kodlu, burdan da bir şey çıkmaz sanırım.
ve sürekli algolojiye gidiyor dedem miyaljisi var.

Biraz çok soru sordum ama çok az bir miktar kalınca biz de umutlandık. BU yazdıklarımla beraber itiraza başvurmalı mıyız ?

Özelden sormuşsunuz,cevap yazmaya çalışalım.

Evet sabırla okudum.

Dahiliye DM+HT yani diyabet ve hiper tansiyon olarak değerlendirmiş ve 20 puan vermiş.düzenli insilün kullandığını zaten sitemden görmüştür,muayene de belirtmediniz mi bunu?

Belki komlikasyon olmadığı için bu şekilde değerlendirmiş olabilir.

Psikiyatri evet,en az 6-1 yıl düzenli tedavi alması gerekiyor puan için.

Böbrek yetmezlikleri olarak tanı girilmiş,böbrek kan değerlerine mutlaka bakılmıştır,

Yalnış yönlendirmek uğraştırmak istemem, itiraz hakkını size bırakıyorum.isterseniz itiraz edip tekrar başvurun,içiniz rahatlamış olur. Bu sefer bütün epikiriz vs ne varsa yanınızda götürün.
Fzt33

OğuzHan112

cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. peki sizce uğraşmaya değer mi itiraz için ? çünkü rapor peşinde koşarken ben çok yoruldum da.

Şimdi dedemizin bir çok hastalığı var,elllerinden öperim.ALLAH'tan şifa dilerim.

Kesin ve net bilsem de kesin net konuşamam,Olumsuzluklara karşı hakka gireriz.

İtiraz hakkını size bırakıyorum,zira dedemizin yaşı ve sağlığı uygun değil,

Diyabet belki 20 puan verilebilir di diye düşünüyorum, kendi kanatim ben olsam itiraz ederdim .çok az bir puan ihtiyacınız var. Tekrar bir deneyin isterseniz,size bırakıyorum.

Yada psikiyatri takibini 6.yada 1 yıla tamamlayıp öyle başvurun.
Fzt33

OğuzHan112

Çok teşekkürler hocam. İtirazı aynı hastaneden mi yapmak mantıklı? İtiraz yapınca o süreci baştan mı yaşayacağız, yani tek tek dolaşacak mıyız yine. Nefroloji raporu yok onu da ekletebiliriz, kalp sıkıntılı belki oradan biraz daha verebilirler diye düşündüm. Nöropayiye vermemeleri şaşırttı açıkçası.

İtirazı il sağlık müdürlüğüne yapıyorsunuz,onlar sizi istediğiniz hastaneye yada onların belirlemiş olduğu hastaneye sevk ediyor.

Evet malesef prosedür gereği aynı işlemleri tekrar yapıyorsunuz.
Fzt33

@OğuzHan112,
Hocam merhaba iyi günler. Yarın rapor için tekrar başvuracaz. Bu hastalıklar üzerine bir dönem psikaytriye gitti ve düzenli ilaç kullanıyor. %90'a tamamlamak için ne gibi şeyler yapılabilir acaba ?

Psikiyatri takibi ve düzenli kontrolleri devam ediyorsa..sistemden görülüyor ancak siz yinede var olan bütün epikiriz raporlarınızı yanınızda götürün.

Bunun dışında yapılacak başka bir şey yok...

@Fzt33,

Epikriz raporu dediğiniz e nabizdan alınan ilaç kullandığına dair rapor gibi bir şey mi hocam

43, bu puan artırılabilir mi acaba @Sessiz.Gemi, ?

Siz yinede raporlu ilaçları varsa hepsinin raporlarını alın götürün yanınızda

Şimdi her şey sistemsel..gerek yok ama yanında olsa iyi olur.

Epikiriz tedavi geçmişi.. dedinizya psikiyatri den tedavi görüyor...onu diyorum..tedavi gördüğü hastaneden doktordan veya sektreterlikten psikiyatri tedavisi gördüğüne dair rapor(epikiriz)

@Fzt33,

Tam olarak kapakçığa kac puan tansiyona kac ve kalp hastalığına kac aldınz balzta vurunca mı 43 e düştü

Hocam bugün tekrardan gittik rapor almaya, daha önceden girdiğimiz yerlere tekrar girdik. Çoğu aynı şeyleri yazdı. Puanı nasıl arttırabilirim bilmiyorum. Sadece psikiyatriye girmemiştik öncesinde tedavisi 6 ayı doldurmadığı için. Psikiyatriden unipolar depresyon(F32-F34)(F38-39) ve yaygın anksiyete bozukluğu tanıları var(F41.1)(F41.2) bunlara bağlı sertralin kullanıyor. Acaba bunlardan 20 30 puan verirler mi ? Bir de diabetik nöropatiden dolayı herhangi bir puan vermemişlerdi öncesinde. Bu sefer nörolojiden bununlq ilgili puan almak için ne yapabilirim ?

@Sessiz.Gemi,
Toplam kardiyolojiden 43 puan verdiler hocam hesap kısmını ben de anlamıyorum

Bugün %90'ı tamamladık. Nefroloji sonuçları geldi. Ordan da puan gelebilirse artma olur totalde. Kbb 30 puandan 38 e çıktı. Gözde de ilerleme var dedi doktor. Psikiyatri kaç puan verir emin değilim. Bir de nefroloji eklenirse 90'a gelebilir mi puan

Üst Alt