Hocam selamlar ben bir şey sormak istiyorum. %84 oranında kronik, süreğen, ortopedi ve diğer kısımlarının işaretli olduğu engelli raporum var. 2 omurilik ameliyatı geçirdim ve doğuştan birçok hastalığım mevcut. (nörojen mesane, tethered cord, lipomeningomyolesel)
Sormak istediğim mevzu şu. Raporum süresiz cıkartırken ötv indirimi için 200 tl ödemeyi de yapmıstım. Ancak en son sayfadaki acıklama kısmında özel tertibatlı araç kullanır gibi bir ibare yok. Şimdi ben ötv muafiyetinden yararlanamıyor muyum? Rapor yenileyip o açıklamanın mevcut mu olması gerekiyor? Ehliyetimi rapor almadan önce 2017 de normal b sınıfı almıştım. Geçen bir bayiye gittim konuşmak için raporda bir sorun olmadığını ehliyetimi engelli ehliyetine dönüştürmem gerektiğini sonra belgelerle başvurulduğunda kararı vergi dairesinin vereceğini söyledi. Ancak bazı yorumlarda okuduğum kadarıyla raporda o açıklama yoksa hiç muaf olunmuyor. Yardımcı olup beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Kafam karıştı nereden başlamalıyım? Rapor mu yeniletmeliyim? Ehliyeti mi önce değiştirmeliyim? Çünkü muaf olmazsam sanmıyorum araç alabileceğimi. Fizik tedavi ve nörolojinin rapora yazdığı açıklama ise şöyle;
LİPOMİYELOSEL OPERASYONU TETHERED KORD GAİTA VE İDRAR İNKONTİNANSI NÖROLOJI VAR. SOL ALT EKSTREMİTEDE PROKSİMALDE 4/5 KUVVET DİĞER KUVVET 80
FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON opere spina bifida 2009 ve 2015'de, üriner inkontinans+ , alt ekstremitelerde sol 20 proximal ve distal 3/5 sağ 4/5 tablo 4.1
Şimdiden çok teşekkür ederim.