Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

84 sigorta girişi ve % 67 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

çelik ünal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
hayırlı işler ben 5,11,1984 den beri ssk lıyım pirim günüm 5400 dogum tarihim 20,10,1969 yeni yüde 67 engeli rapor aldım erken emekli olabilirmiyim olursam maaşım normal emeklilikle farklı olurmu nasıl bir yol izlemem gerekli yardımcı olursanız sevinirim şimdiden yardımlarınızdan dolayı teşekkürler

Maaş farkı olmaz. En erken şekilde emekli olduğunuz da daha avantajlı olursunuz. Bunun için çalışıyorken vergi indirimine başvurmalısınız. Kaçıncı derece olduğu farketmez, kazandığınız da hemen emekli olabilirsiniz. Ayrıca 84'te girişinizin -staj değil- tam primden yatırılmış olması gerekiyor.

arkadaşlar yaklaşık 10 sene sonra emekli olacağım. Asgari ücretle çalışıyorum. Ne kadar emekli maaşı alırım. En düşük emekli maaşını mı alırım. Yoksa engellilerin maaşı normalkine göre daha mı fazla oluyor?

bildigim kadarıyla tam maaş olması lazım şindi benim ne yapmam lazım yani ssk yamı yoksa başka yeremi gidicem bana yardımcı olursanız sevinirim

çelik ünal,
Halen çalışıyor iseniz çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak raporunuzu da ekleyerek Maliye ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edeceksiniz.
Sonuç 40-45 gün içerisinde iş yerinize yazılı olarak bildirilecek bu hakkı kazanmış iseniz iş yerinizden emeklilik için çıkış alıp ssk ya emekli olmak için müracaat edeceksiniz.

emekli maaşım normal emekliyle farklı olurmu deyişik şeyler söylüyorlar kafam karıştı cevabınız için şimdiden teşekkürler

yok farklı olmaz. normal emewkliler ne kadar alıyorsa sizde aynı alırsınız. hatta çok cüzi bir rakam siz fazla bile alabilirsiniz

Hiç bir farkı olmaz normal emekli ile aynı maaşı alırsınız. Ama emekli maaşı hesaplamasın da ssk prim gün sayıyı, toplam kazanç çok önemlidir.

bülent bey iyi günler ben vergi indiriminden yararlanarak erken emekli olmak için evraklarımı sgk ya verdim yanlz benim bir işyerim var yani vergi mükellefiyim emekli olmama engel olurmu yardım larınız için şimdiden teşekkürler

çelik ünal

Sigortalılık sonlanmadan emekliliğe onay verilmeyecektir. Bu geçiş prosedürü nasıldır, bir fikri olan var mı arkadaşlar? Ufukalp

2011 yılında yapılan düzenleme ile işyerini kapatmadan ssk lı olarak çalışabilme imkanı getirildi.
SSK girişi yapıldığında bağkur otomatik olarak sonlanıyor, ssk sonlandırıldığında ertesi gün bağkur devreye giriyor.
Şayet arkadaşımız halen 4A lı olarak çalışmaya devam ediyorsa, ssk yı sonlandırdığı aynı gün (bağkur devreye girmemiş olacağından) emeklilik başvurusu yaparsa olabilir diye düşünüyorum ama tam olarak emin değilim.
Ama halen ssk lı olarak çalışmıyorsa zaten bağkur kapsamında olur ki bağkuru sonlandırmadan başvuru yapılamaz diye düşünüyorum.

çelik ünal

Burada Ufukalp'in önerdiği şekilde yapmayı deneyin bence. Bu konuda sigorta müdürlüğü'Ndeki görevliler de yol gösterecektir...

Üst Alt