Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

85 Bağkur girişim ve 4920 prim günüm var. Sonradan sakatlandım. Emeklilik..?

vory

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
14 Nisan 2011 Güncel:
sevgili oturanboğa verdiğiniz bilgiler yaptığınız yönlendirmeler sayesinde bugün raporum %73 olarak onaylandı . tahsis başvurunda bulundum..

raporda şunlar yazılı torokal lömber ve servikal hareketleri ileri derecede kısıtlı artı hiper tansiyon
acaba nası bir cevap alırrım...

bir de şöyle bir sorum olacak: 1985 bağkur girişim var 1999 rahatsızlığımdan dolayı bağkurdan ayrılmak zorunda kaldım. 4920 gün prim ödemişim. ilk girişte engelim yoktu. acaba erken emeklilikten faydalanma şansım olur mu...

herkese mutlu günler diler teşekkür ederim.

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerek. Bu durum söz konusu ise sizde, evet, malulen emekliliğiniz onanır. Onanmazsa da itiraz edersiniz...

Yalnız, keşke malulen emeklilik için değil de, 5510/28. maddeye istinaden sakatlıktan dolayı erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvuru yapsaydınız. O zaman sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor almanız hemen emekli olmanızı sağlardı...
Şimdi eğer malulen emekliiliğiniz reddedilirse, hiç itiraz etmeyin, 5510/28. maddeye istinaden emekli olmak için yeniden başvurun.

teşekkür

sayın genel yayın yönetmenim verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim..gelişmelere göre davranacağım sizede bilgi vereceğim...verdiğiniz bilgiler bize umut oluyor tekrar çok sağolun..mutlu günler dileklerimle

Oturan Boğanın tavsiyelerini uygula bütün verilerin 5510/28.madde yaşlılıktan emekliliğe uyuyor...Sakatlığın öncesi ve sonrası yok...

ilgin için sağol miremur kardeş tavsiyelerinize uyacağım

sayın oturan boğa bugün sgk dan çalışma gücünün en az %60 ını kaybetmemiştir diye ret cevabı geldi..
bende itiraz etmeden sizin tavsiyenize uyarak sakatlıktan dolayı erken emeklilik başvurusu yapmak istiyorum nasıl bir dilekçe yazmam gerekir yol gösterirseniz çok sevinirim.

acaba dilekçemi kabul ederler mi zorluk çıkarırlar mı...
inanın ki aslında malülen emekliliği onaylamaları gerekirdi nasıl ret ettiler anlayabilmiş değilim gittikçe bütün ümitlerim tükeniyor

mutlu günler dileklerimle.

"%40 ve üzeri işgücü kaybım bulunmaktadır. 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden sakatlıktan dolayı erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilmem için gerekli sevk ve tahsis işlemlerinin yapılmasını arz ve talep ederim." deseniz kafi.

teşekür ederim sayın oturan boğa inşlh sorun çıkarmazlar.dediğiniz gibi başvuracağım

Sorun çıkmaz,onlar olmaz diyebilir siz direterek "%40 ve üzeri işgücü kaybım bulunmaktadır. [URL="http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.5510&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch="]5510[/URL] sayılı yasanın 28. maddesine istinaden sakatlıktan dolayı erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilmem için gerekli sevk ve tahsis işlemlerinin yapılmasını arz ve talep ederim." ısrarınızın sonucunda onlar sizi sevk edecek mecburlar....süreç tamamlansın sizinde emekliliğinizi kutlayacağız inşallah...

sağolasın miremur kardeş tavsiyenize uyacağım.

sayın oturan boğa
dediğiniz gibi dilekçe ile sgk ya başvurdum orada çalışma gücümü %40-59 oranında kaybedip kaybetmediğimin tespitini istiyorum şıkkı işaretli bir evrak doldurtup imzalattılar daha sonra çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiğini şıkkı işaretli bir evrakla beni hastaneye sevkettiler
yalnız oranı sgk tarafından belirlenecektir diye yazılı evrakta yarın sağlık kuruluna gireceğim
acaba doğru yolda mı ilerliyorum

iyi günler dileklerimle

devlet hastenesinden aldığım rapor ankara ya gitti ankara raporu yetersiz görmüş olmalıki birde uludağ üviversitesi tıp fakültesinden rapor istedi beni oraya sevk etti...sayın oturan Boğa tıp fakültesinin verdiği rapor şöyle PERİFERİK EKLEM TUTULUMLU ANKİLOZAN SPONDİLİT-RESTRİKTİF SOLUNUM YETMEZLİĞİ-HİPERTANSİYON sizce bu tanılar emekliliğin onaylanmasını sağlarmı sevgilerimle

sayın oturanboğa yukardaki rapora göre umudum olsun mu

Sonucun olumlu olacağını düşünüyorum...

çok teşekkür ederim ...ilginiz için

sevgili oturanboğa verdiğiniz bilgiler yaptığınız yönlendirmeler sayesinde bugün raporum %73 olarak onaylandı .tahsis başvurunda bulundum..Size bizlere verdiğiniz destekler için canı gönülden teşekkür eder tüm arkadaşlarımızın en kısa zamanda mutlu sona ulaşmasını dilerim...iyiki varsınız sevgi ve saygılarımla

Harika. :) Dilerim emekliliğiniz de bir an önce sonuçlanır...

çok sağolun çok teşekkür ederim

Üst Alt