Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%85 engelli raporuna itiraz prosedürü nedir?

yakamoz01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
annem %85 rapora sahip. raporun veriliş tarihi eylül 2014, ben bu rapora nasıl itiraz etmeli miyim? sağdan soldan duyduğuma göre 6 ay sonra yeni rapor için başvurabiliyormuşuz. bu bilgi doğru mu yani, mart ayında yeni rapor için başka bir hastaneye başvurabilir miyim?

iki seçenek var; şimdi İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz et. Dilekçe ile itiraz et ekte rapor fotokopisi koy...

diğer seçenek martta tekrar başka hastaneye git...
Sayet Martta gittin ve raporda istemediğin sonuç gelirse; il sağlık müdürlüğüne hemen itiraz edin..

hocam cevap için çok teşekkür ederim. rapor oranı %85 muhtemelen 2. heyette %90 çıkacak. yani mart ayında hiç bir itiraz dilekçesi hazırlamadan normal bir şekilde devlet hastanesinden rapor başvurusunda bulunuyorum doğru anladım değil mi. peki bir sorum daha olacak bu 2. rapor da %901 ın altında gelirse o zaman yine 6 ay sonra yine itiraz etmeden yeni rapor hakkımız oluyor mu?

Aynen dediğin gibi. 6(altı) aydan 6 (altı) aya... Normal bir başvuru yaparsınız. İtiraz etmek istemiyorsanız 6 ay beklersiniz.

Üzerime vazife değil ama merak ettim.
Annenizin engeli neydi?

öncelikle yanıt için teşekkürler, annemin engeli sağ akciğer olduğu gibi yok 1988 de alındı, suan solunum cihazına bağlı, ayrıca kalpte de rahatsızlık var. açciğerden %80 verdiler, kalpten ise %25 verdiler. toplamda %85 çıktı. sınıra yakın bir yerde kaldı. amacımız sadece araç almak. adana başkent üniversitesi hastanesi %85 raporu verdi. bundan sonra devlet hastanesine götürüp bir de orada deneyeceğiz.

birde 60 yaş üstü eklettirebilirseniz %10 ediyor

Geçmiş olsun, çok acil sifalar dilerim. Umarım istediğiniz sonuçta rapor olur...

yaş 60 ın altında hocam. nörolojiye bakacağım artık. allah büyük olursa olur olmazsa da dünyanın sonu değil. allah sağlık sıhhat versin.

Üst Alt