Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%85 oranında raporum, 1844 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

livemusicparty

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
araştırma yaparken google sitesinden gördüm yazılarınızı ve hemen üye olmaya karar verdim..
bu soruyu ilk olarak sitenizde hep cevaplara yön veren oturan boğa lakaplı
Genel yayın yönetmeni bülent bey e de gönderdim onun cevapları işte bu siteye yön verdi şahsıma
bir kaç sorum olacak ilginiz için şimdiden tesekürler..

şimdi 15.04.2000 Tarihinde 16 gün 01.08.2000 Tarihinde 60 gün çalışmışlıgım var..
Sonra Hastalandım 1 veya 2 yıl Rahatsızlık çektikten sonra 23.11.2002 de Renal TX Translantasyon Yani Böbrek Nakli Oldum tabi bu iyileşme süresinde çalışmadım boşluğum oldu Galiba 2000 süresi idi, Antalya devlet hastahanesine ait %85 süresiz yazan raporla iş kur a başvurdum 23.06.2007 Tarihinde Bulunduğum yerde Antalyada bir hotele girdim Raporla Yani Tekrar işe başladım iş kur bağlantılı olarak.. ve hala çalışmaktayım şuanda 1.844 gün sayım gözüküyor..
işyeri o rapordan dolayımıdır bilmiyorum 100 tl gibi fark ücret veriyor.. fakat ne vergi dairesine başvurdum nede işyeri basvur dediler ..

Şimdi sitenizde olsun diğer sayfalardan olsun çok farklı durumları görüyorum ama hala bazı durumları kestiremiyorum,, Yani vergi dairesine başvurmam lağzımmıydı, malul mu emekli olacam özürlümü vergi indirimindenmi emekli olacam karısık anlayamadım..
Antalyanın bir ilçesinde SGK ya soruyorum valla bilmiyorum gibi yorumlar yapıyorlar merkeze git v.s diyorlar
ordan vergi dairesine gidiyorum bizde böyle kayıt yok başvurman lağzım diyorlar v.s..

Vergi dairesine işyerinden bir yazı ile gitsem önceki çalıştığım 6 sen boşamı gider çünkü hiç vergi dairesine gitmedim , sadece işkur ve çalıştığım işyer ile bağlantım var fakat maaş bordosunda vergi indirimini dile getiren bir yazı var (100tl fark ) :( vergi dairesine sorduğum zaman senin şahsen başvurman lağzım diyorlar Herhangi bir kaydın yok diyorlar.. biraz karısık bir durum ..

Hakikaten ortada kaldık :) şimdi Tekrar ediyorum ve soruyorum size; Ben ne emeklilik sürem geldiğinde ne

üzerinden emekli olmam lağzım emekli olduktan sonra çalışabiliyormuyuz tekrardan hak edeceğimiz aylık ücret ne olur tahminen

Rapor yenileme isterlerse rapor derecem düşermi ve kaç sene daha çalışmam lağzım

Daha çok sorum var fakat aklıma bunlar geliyor

Çalışmalarınızda başarılar diliyorum ilginiz ve alakanızdan ötürü TESEKÜRLER

2013 // 4.ay : 30gün :1,678.53 Kazançlar
> son iki aylık PRİMLER
2013 // 3.ay : 30gün :1,678.40 Kazançlar

son olarak toplamda prim esas kazanç ise şuanda 64,705.31TL dir..
Çalışmaya başlama Tarihim ise 01/01/2000 dir..
Toplam gün Saysısı ise : 1.844 dür..

Nakil sonrası % 70 rapor veriliyor ve aslında kanun % 60 ve üzeri raporu olanların maklul sayılarak malulenemekli edilebilmesini sağlıyor.(10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim de lazım) Ne var ki SGK bu kanunu tanımıyor ve nakil olanlara "senin durumun maluliyeti gerektirmiyor" diyor. Sonucunda da bu kişileri malulen emekli etmiyor!

Yapılması gereken, malulen emeklilik için sgk'ya başvurmak ve oradan gelecek RED kararına karşı da dava süreci başlatmak: Birden fazla hastalık/sakatlıktan malul sayılma. Oranın artması ile malulen emeklilik

Ayrıca malulen emekli olanlar tekrar çalışamazlar, maaşları kesilir. Ama erken emekli olursanız SGDP ödeyerek hem çalışıp, hemde maaşınızı alabilirsiniz.

Bordronuzu muhasebeci yanlış düzenlemiş olmalı. Defterdarlıktan vergi indirimi hakkı elde etmeksizin kişilerin bordrosunda vergi indirimi uyguluyorlar. Muhasebecinin vergi indirimi uygulaması geçersiz erken emeklilik için hiç bir hükmü yok. Defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmeniz şart. http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html Elinizdeki raporun tarihi eski olduğu için kabul etmezler, güncellemenizi isterler ve % 70 oran alırsınız.
2. derece vergi indirimiyle 17 yıl 8 ay - 3920 gün ile, 2017 yılının 8. ayını doldurduğunuz tarihten itibaren prim gününüzü 3920 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Vergi İndiriminden Faydalanmak, Malülen Emeklilik..

[FONT=Tahoma]*[/FONT][FONT=Tahoma]Sorta baslangıc Tarih: 15.04.2000[/FONT]
[FONT=Tahoma]*[/FONT]Sigorta Bitis Tarih: Halen çalısıyor {Aktif}
[FONT=Tahoma]*[/FONT][FONT=Tahoma]Rapor : %85 (EskiRapor)[/FONT]
[FONT=Tahoma]*[/FONT][FONT=Tahoma]Gün sayısı: 2.080 [/FONT]
[FONT=Tahoma]*[/FONT][FONT=Tahoma]Kazanc :80.248.33 [/FONT]
[FONT=Tahoma]
[/FONT]

[FONT=Tahoma]Osman/Antalya/ ( RenalTXTransplantasyon BörekNakli )11 Yıldır Nakilliyim 23.11.2002
[/FONT]
[FONT=Tahoma]1. Eylül.2013 Yeni Yasa[/FONT][FONT=Tahoma] ile Artık Böbrek Nakilli kişilerde [/FONT][FONT=Tahoma]Kontrolsüz [/FONT][FONT=Tahoma]Malülen Emeklilik, [/FONT][FONT=Tahoma]Sıkıntılı Olan[/FONT][FONT=Tahoma] Yol Açıldı, diye biliyorum..
Malülen emeklilik için belki calısma gün ve prim uygundur, bilmiyorum [/FONT]

[FONT=Tahoma]fakat Vergi indirimi emeklilik için 3600 olsa yetiyorrmu ?[/FONT]
[FONT=Tahoma]Hiç bir vergi indirimi talebim olmadı , ve hala 2007 den beri aynı şirketde çalışmaktayım.. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Çalıştığım işletmem sanki ben başvurmuşum gibi fark (120TL) ödüyor, [/FONT]
[FONT=Tahoma]İlçe Vergi dairesi Müdürlüğüne ve Merkez Defterdarlığana sorduğumda bunun işletmenin kendi isteği ile bir fark olabileceğini,[/FONT]
[FONT=Tahoma]benim bizzat başvurmam gerekdiğini söylüyor. Yani Vergi indiriminden yararlanmam için,
Yakın bir zaman diliminde başvuracağım,
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Sorum şuki ([/FONT][FONT=Tahoma]?[/FONT][FONT=Tahoma]) ; [/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]1[/FONT][FONT=Tahoma]-hala çalışmakta olduğum işletmenin bundan haberi yokmu
[/FONT]
[FONT=Tahoma]2[/FONT][FONT=Tahoma]-Vergi indiriminden faydalanmamın benim açısından veya çalıştığım işletme açısından hem ücret veya emeklilik konumuna göre bir fark yaratırmı..
[/FONT]
[FONT=Tahoma]3[/FONT][FONT=Tahoma]-2007 den beridir çalışmakta olduğum işyerinde vergi indiriminden faydalanmamam emekliliğime ne gibi kötü sonuç yaratır veya [/FONT][SIZE=4][FONT=Tahoma]çok mu geç kaldım [/FONT][/SIZE][FONT=Tahoma]şimdi başlasam veya yararlansam benim açımdan ne Tür bir getirisi veya Götürüsü olur..[/FONT]
[FONT=Tahoma]*[/FONT][FONT=Tahoma]Ayrıca sağlığım olduğu müddetce primim artmasının uygun olduğunu düşünüyorum, Çünkü bildiğim kadarısı ile İleriya Bakış Malülen ve Vergi indirimi Emekliliğinde Hem Maddi Hemde Manevi Baya bir fark olabileceğini duymuştum..

[/FONT]
[FONT=Tahoma]Başta Yöneticilerimiz olmak üzere bu formda emeği geçen ilgili arkadaşlara şimdiden [/FONT][FONT=Tahoma]Tesekürlerimi [/FONT][FONT=Tahoma]sunuyorum.. [/FONT]

2000'de sigortalı olmuşsunuz, 2002'de böbrek nakli. 2080 gün de priminiz var.

Dolayısıyla şu anda hemen malulen emekli olabilirsiniz (Yeni maluliyet cetveli nakillileri malul sayıyor). Bunun için sigorta müdürlüğüne başvurmanız yeterli...

İster bugün malulen emekli olursunuz ister xxx yıl sonra. Bugün vergi indirimi alsanız da bu hakkınız zarar görmez, almasanız da.

Vergi indirim hakkı için başvurmanızın ne işyerinize ne de size bir zararı olur. Bu emeklilikten bağımsız bir süreçtir...

İşyeri kendiliğinden vergi indirimi uyguluyorsa, bu aslında usulsüz bir durumdur. Bir zararı olur mu? Olmaz.

Bugün malulen emekli olmak mı yoksa elde edeceğiniz vergi indirim hakkı ile xxx yıl sonra emekli olmak mı derseniz, Hiç şüphesiz bugün emekli olmak çok çok daha avantajlıdır. Yıllar önce emekli maaşı almaktan daha avantajlı hiç bir şey olamaz...

Ve, xxx yıl daha çalışıp emekli olduğunuzda, bugün malulen emekli olduğunuzda alacağınız maaştan çok da farklı bir maaş bağlanmayacaktır.

Bülent Bey ilginizden ötürü siz ve ekibinize tesekürlerimi bir kez daha yeniliyorum ve malülen emeklilik hakkına daha uygun olmamın sonucuna varıyorsunuz..
yani demek oluyorki emeklilik aylıklarında arada dağlar kadar bir fark olmuyor.. fakat araştırdığım kadarısı ile maaş lardan hariç vergi indirmi emeklilikte tekrar çalışma olasılığı ayrıca bazı kurum ve kuruluşlarda vergi indirimine tabi olduğumuz için oldukça büyük bir indirim uygulanıyor diye duymuştum.. örneğin; araç alımı , seyahat , elektrik, su v.s gibi malülen emekli olan hem tekrarında çalışamıyor, ve bu haklardan mahrum kalıyor diye biliyorum bu konuda yorumunuz benim için çok önem arz ediyor..
Ayrıca şimdi malülen emeklilik olmak istesem veya Primim dolduktan sonra vergi indirimi emeklilik işlem başlatırken dahi çalışıyor olsam bir sıkıntı oluyormu? yani sigorta müdürlüklerinden her iki emeklilik için bir yazı mı götürüyoruz işyerine,bu açılımdaki hiç bir mevzuatlardanda haberimyok.. çünkü ben şimdi işten çıkmak istesem hem çıkartmazlar çıkartsalar bile Kıdem ve İhbar Tazminatlarımı Yanar galiba :(
Yukarıdada yazıyor ama Tekrarında ben buraya da yazıyorum
[FONT=Tahoma]*[/FONT][FONT=Tahoma]Sorta baslangıc Tarih: 15.04.2000[/FONT]
[FONT=Tahoma]*[/FONT]Sigorta Bitis Tarih: Halen çalısıyor {aktif}
[FONT=Tahoma]*[/FONT][FONT=Tahoma]Rapor : % 85 (EskiRapor)[/FONT]
[FONT=Tahoma]*[/FONT][FONT=Tahoma]Gün sayısı: 2.080 [/FONT]
[FONT=Tahoma]*[/FONT][FONT=Tahoma]Kazanc :80.248.33 [/FONT]
Malülen emekli olsam muhasebeniz nedir bilmiyorumda yeni kanuna göre en düşük aylık 971 diyor ama ek açıklamada da asgari ücretle çalısanın esaz kazanç, prim, gün esas alınarak 350TL En az aylık bağlanır diyor Benim çalıştığım işyerimde aylığım verdikleri ek para ile Agi v.s Dahil 1500TL civarında sizce Yeterlimi Yoksa Abartılı bir Rakamla ancak emeklilik aylığımda farkmı oluyor :(
Bülent bey Tekrar Tekrar elleriniz Dert görmesin yorumlarınızı bekliyorum TESEKÜRLER..

Malulen emekli olunduğunda evet, çalışılamaz.

Ya da yukarıda Kısmet'İn yazdığı üzere 2017'ye kadar çalışıp Yaşlılık emekliliğine başvuracaksınız.

Emekli maaşına dair hiç bir fikrim yok. Ama bildiğim, emekli maaşları günden güne düşüyor...

Yasaya göre emekli olursunda ama sgkya göre biraz uğraşacan.yani yasa farklı skgdakilerin düşünceleri farklı...Mesela bana mağlülsün çalışamazsın yazısı geldi.Pirimim yeterli ama emekli etmediler.Neymiş işe başlarken özürlüymüşüm. Şuan sgk ile mahkemeliğiz.Anlayacan çalışamazsın da emekli de olamazsın diyorlar.Biraz uğraşman gerekiyor.
Yani müracaat etmeden bilemezsin.Emekli olup olamayacağını.Onu sgk yetkilileri bilir.

Vergi indirimi ve malülen emeklilik

"İlk kez 06.08.2003 ve sonrasında sigortalı olmuş engellilerden; *

- 1. derece engelli olanlar 15 yıl sigortalılık ve 3.600 gün prim ödeme,
- 2. derece engelli olanlar 18 yıl sigortalılık ve 4.000 gün prim ödeme,
- 3. derece engelli olanlar ise 20 yıl sigortalılık ve 4.400 gün prim ödeme koşuluyla emekli olabilmektedir. 06.08.2003 tarihinden sonra, II. ve III. derece engelliler emekli olabilmeleri için kademeli geçiş sonrası belirlenen şartları yerine getirmeli."

Denilmiş
Fakat ben %80 ve üstü 1. Derece 3600 2.Derece3840 3. Derece ise 4200 falan biliyorum
Ben bu haberi ya yanlış anladim yada asılsız haber
Veyahut da yeni güncel haber..
Yorumlarınızı bekliyorum...

livemusicparty

Geçerli olan tablo:

2008_oncesi.PNG

Benim bu scalaya aklım ermedi 2 ve 3. Derecede yıllara göre neden artıyor, 01.10. 2008 sonrası 40/49,50, 59 ve 60 üzeri yani 60 en üst sınır bu 2008 öncesi sgk girişli engellilere haksızlık değilmi

livemusicparty
Haberdeki tarihi yanlış görmüş olabilirsiniz, ya da haber metninde tarihlerde kayma olmuştur.
Sizin verdiğiniz süre ve prim şartları 05.08.2003 - 30.09.2008 tarihleri arası için geçerli.

Üst Alt