Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%85 oranında var. Malulen emekli olabilmem için ne kadar primim olmalı?

persianerdavid

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
selam
benim sigorta girişim 2010 yılında şuana kadar yatırtığım prim sadece 130 gün..kaza yaptıgım yıl 2010 yıl sonu!! yanlız kaza yaptığım zamanı sigortam aktif değildi!!!!!..şuan da aldığım heyet raporu % 85 özürlülük kalıcıdır ibaresi yazıyor...ben malulen emekli olabilmem için kaç yılda ne kadar prim yatırmam gerekiyor.??
örnek olarak diyelim 10 yıl sonra primleri ödediğim taktirde,, malullen emeklilik için başvurduğum zaman benden yeni hastane raporu istenmiyecek mi???şayet 10 yıl önceki raporu kabul etmediği takdirde yeni rapor için başvuruda bulunduğum zaman özürlülük oranım bu zaman zarfı içinde % 85 ten ,,,% 45 falan düşerse ben nasıl malulen emekli olacağım bu konu hakkında bilgilerinizi bekliyorum tüm engelli arkadaşlardan..

sigorta olmadan önce engelli oldugunuz için malülendegil engellilere tanınan erken emeklilikten yararlana bilirsiniz vergi indirimi alarak %85 onaylanırsa 1 inci dereceden 3600 pirim 15 yıl şartlarıyla emekli olursunuz sizin yapacagınız onsene sonra degil işyerinden calıştıgınıza dair kagıt alıp bir anönce defterdarlıga vergi indirimi için başvurmanız vergi indirimi aldıgınızda maaşınızda birmiktarda artış olur

Kazadan evvel bir gün bile sigortanız yatmışsa, ve kaza sonrası % 60 ve üzeri işgücü kaybınız oluşmuşsa, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz.
Malulen emeklilik başvurusunda bulunduğunuzda sizi hastaneye sevk ederler ve o tarihte alacağınız rapordaki oran malulen emeklilik için belirleyici olur. Yani, bugünkü raporun malulen emeklilik açısından hiç bir anlamı yok

2010 sigorta giriş. 2011'de trafik kazası geçirdim. % 82 raporum var. Malulen emekli?

selam..siğorta girişim 2010 ..2011 trafik kazası geşirdim aldıgım raporda %82 rapor kalıcı yazıyır..1800 günü tamamlayıp engelli mi yoksa malulen memklilik için basvurabilirimiyim..

malülen emeklilik için 10 yıl 1800 prim yeterli 2020 de primde 1800 tamamlar sgk ya malülük için baş vurup hastaneye sevk alıp 60 iş gücü kaybı var derse malülen olursunuz sigortadan sonra kaza gecirdiginiz için malülen emeklilige başvura bilirsiniz önceki alınmış raporlar malülen emeklilikte gecerliligi yoktur malülen emeklilik için kurum sevki şart

çok teşekkürler..yanlız her halükarda 10 yılı beklemem mi gerekiyor yani 2020 demi bacvurmam gerekiyor...??birde suanda engelli olarak degilde normal olarak yapabilecegim bir işte çalışırsam bu fark edermı yani engelli yada normal sigortalı calışırsam,çünkü bulundugum yerde engelli işci ihtiyacı yok ta bu yüzden normal bi yerde engelli raporu olmadan sigortalı çalışırsam olur mu 1800 günü bu şekilde tamam lıyabilri miyim??askeriğide borçlansam olur mu??

normal olarak calışıp 1800 tamamlayıp baş vura bilirsin askerligi ödüye bilirsiniz bakıma muhtaç derecede engelli degilseniz 10 yıl beklemek zorundasınız

Selam..yani hem engelli hemde normal olarak 1800 gunu tamamlayip sgk basvurup hastaneden alacagim rapor % 60 ise malulen emekli mi olacagim??birde sizce suanda bu şekilde malulen emekli olursam ne kadar aylik alabilirim??birde arkadaşın yanında sigorta girisi yapacagimda sigorta primi aylik normalde 350 civarında ben 350 den fazla prim odersem emekli olduğumda maasim da fazla alirmiyim??inşaallah bu konuda yarimci olursunuz

slm persi bende2070 gün ile malülen emekli oldum ve şuan 450 civarı maaşım var sen şuanda hiçbir şekilde emekli olamassın malül emekli olman için enaz 1800 gün pirimi tamamlıcan sonrasında emekliligi maaşı hesab edicen ..........ŞUAN DA CALIŞA BİLİYOSAN ,calışmak istiyosan maliyeden vergi indirimine başvur vede 1800übulana kadar bekle.. sonrasında emekliligi hesap et... ..şuanda calışamıyorum ,calışamam diyorsan ,sosyal hizmetlere raporunla berabergit BU85LİK raporunla ... 1/////..SOSYALGÜVENCEN yok ise sana YEŞİLKART VERİRLER 2./////// ÖZÜRLÜ MAAŞINADA GECERSİNNN ........ 3....SOSYAL yardımlardanda ..odun kömür .gıda.vs. yararlana bilirsin SANA BUNLARI AKTARIYORUM cünki hepsini yaşadım... BENİM RAPORDA81 malülemekli olmakla hata yapmısım... sonrasında farkına vardım ama .....fatma şahinede meil attım .bimerede meil attım.......... sgk,ya meil attım DEGİŞEN BİŞİY YOK. yani ben sgk ya digilde sosyal hizmetlere başvuru yapsaydım benim elime gecenler şuankinden daha fazla olacaktı..................

Selam..gerçekte n 450 tl cok az...ben 900 tl civari tahmin ediyordum...1800 gun prim odemektense sakatlik maasi 3 ayda 1000 tl civarı almak daha iyi degil mi??ama ben malul emekli aylığı 900 tl civarında tahmin ediyordum. Lutfen bu konuda bilgisi olan varsa yazsın. .birde eger sigorta primi 350 tl degilde daha fazla odeseM maasi daha mi yüksek alirmiyim??

kafani karistirma askerligi ode gununu 1800 e tamamladigin gun sgk ya dilekce ver seni yonlendirecekler.10 yili unut

sana rapor ne verecekler raporun 900 gun veya 1800 gun ve 10 yil beklemeyi belirleyecek.sgk ya git mudurle konus.

halla bilen varsa sorularıma cevap yazsın dedim..1800 günü tamalyaıp emekli olan varsa ne kadar maaş aldığını belirtin..birde sigorta pirimimi istege baglı bir yerde ödeyecegim normalde sigorta primi 350 tl civarı ben bundan fazla ödersem emekli oldugumda maaaşım da fazla mı olur yani 350 dgilde 450 falan yatırsam emekli oldugumda bu fazla ödemenin faydası nı görecekmiyim???

prim yükseldik ce maaşta artar arkadaşın demesine bakma 450 alırsın diye yatan prim ve baglanma oranı önemli olan bende 1800 den emekli oldum maaş şu anda 953 lira istege baglı yatırırsan yani bagkur olursa maaş düşük olur ssk dan emekli olursan maaş biraz daha yüksek olur bakura göre

sen 1100 tl aylık alacaksın rapor oranın yüzdesi ömürboyu sabit yüzde 80 den aşagı düşmey kafanı karıştırma yeterki

daha fazla aylık almak için ödemen gereken prim bedelleri yüksek

ya bi dinle aylıgın 110 raporun yüzde seksen yeter ki sgk da karıştırma kendini.

1100 tl az diyorsan primlerini yüksek öde rapor senin sorunun degil.roche testinde ses duyuyorum hafıza karışık de intiharı düşünüyorum.yani ruh halini söyle anladınmı.göreceksin seni malul emekli yapacaklar.

sgk kendi raporuna bakar sgkdan sevk alıcan dilekçe yazıcan tek imza atıcan seni hastaneye sevk edecekler hastalıgın tespit edilecek sgk maluliyet kararı verecek ondan sonrası kolay raporun varsa göster rapor veren doktor anlar zaten.ilaçlarını söyle psikolojini anlat daha ne diyeyim sana malulugün yolu bu

Tesekkurler. Yanliz psikolojik bi sorun yok bende sadece norojen mesane % 60 kolostomi genel cerrahi % 10 ve gastroloji % 30 pelvis kirigi % 20 toplamda % 82 raporum var.tabii kine emeklilik icin yeni rapor isteniyor ve orani da sgk mi veriyor??birde ben sgk li olarak arkadasin dükkanında prim ödeyeceğim normalde 350ytl aylik prim ben 1800 gunu tamamlayan a kadar 450 yl civarinda yani fazla prim odersem maaş im da yuksek olur mu??

maluliyette tek hastalık baz alınıyor özürlü emeklisi kolay olursun

malulen tek hastalık özürlü birçok hastalık.tek hastalıktan malul ederler çok hastalıktan özürlü ederler adım at ama bilerek at.

Selam..yanliz mal ucin başvurduğu muzda teni rapor ve rapor oranini sgk belirliyor duyduguma gore malul emeklilik icin verilen oran normal engelli raporunda n daha eksik veriliyormus.birde tek Özüren az % 60 olmasi gerekiyir ama benim tek ozrum % 60.yok ki.belhezard formülü olsa en az %80 cikar..zaten normalde aldigim rapirda bile 2 ayri hastane ozre farklı oran vermiş. .yani bozyaka ssk izmirde norojen mesane ye % 60 oran vermis Tepecik te ise norojen mesane ye % 39 oran vermis halen anlamis degilim..gecen sene sene aldigim gecici raporda kolostomi icin % 30 gastroloji verdi % 10 genel cerrahi. Bu sene rapor yenilerken ayni hastane ayni doktor gastrolojide % 0 yani oran yazmadi genel cerrahi orani geçerli dir yazdı. . Ne yaptım doktor u ikna edemedi m diyor gecen sene verdim oldu bitti..ama hastalık devam ediyor nasıl olurda böyle söyleyebilir. .

evet malulükte baltazart formülü yok özürlüde var sorun bu.erken yaşlanmaya başvursan ben çevremde erken yaşlanma emeklisi görmedim.paraya ihtiyacın varsa son çare özürlüye başvur bence.sgkdan malulüge red gelirse başka seçenegin yok gibi,

kardeşim yeni yasaya göre en düşük malul emekli 970 gibi bi miktar senin bu durumun 2070 günle nasıl olmuş anlıyamadım dilerim hakettiğini en kısa zamanda alırsın

Selam. .simdi kafam karisti kac türlü emekli olabilirim??malulen birde yaşlılık yani engelli mi oluyor bu yaşlılık emekliliği..sayet raporda tek hastalık % 60 değilde % 40 gibi olursa sgk tan red cevabı mi gelir??bu asamada ne yapabilirim???1800 gunu tamamlayip 10 yil beklemek gerekir mi??yaslilik ayligi malulen emeklilik ten daha mi az??birde sigorta primini 350 tl değil de 500 falan yatirsak daha mi fazla maas alirim yoksa prim ne olursa sun fark etmiyor mu??

allakasi;

ben 450 alırsın demedim sadece yaşadıklarımı paylaştım anlayana

Yaşadığımi diyorsunda sen 450 tl diyon baska arkadaş lar en az 970 tl diyor..ne biçim bu is bunu net olarak hangi resmi daireye basvurmam gerekir. .birde dedigim sigorta primi 350 tl degilde 500 tl yatarsa emekli olduğumda maad fazla alirmiyim??yani fazla prim odersek daha mi iyi olur???

Selam yazınızı okudum bu yüzde 85 i hangi rahatsızlıklardan aldınız acaba açıklarsanız yardımcı olabilirim.

selamın aleyküm bilen cevap yazsın...arkadaşlar..bir sorum olacak bilen arkadaşlar cevap yazsın lütfen..<br>1800 günü tamalayıp 2009 ta sgk dan yeni rapor oranım en az ` olursa ne kadar maaş alabilirim bugünün şartı maaşı yani şimdi emekli olursam ne kadar en az maaş alırım ...??b<br>2.sorum:sigorta primim 350 tl civarı bunu 450 tl ödersem malulen yada engelli emeklisi olduğumda fazla maaş alırmıyım???yani 350 tl yerine 450 veya daha yüksek ödenirse maaşı etkiler mi???<br>3..birde yardıma muhtaç ise 10 yıl şartı aranmıyor diye prosürde yazıyor ben agır özürlü degilim bende 10 yıl ı beklmeden 1800 tamamlayıp başvurabilirimiyim==

bakıma muhtaç degilsen malülen emeklilik için sizin 10 yılı doldurmanız gerekli başkasının bakımına muhtaç olanlar için yıl aranmaz ödenen prim yükseldikce emeklilikte maaş artar

Ya maluliyet cetveline göre tek durumdan malul sayılmalısınız
Ya da maluliyet cetveli'de anılan rahatsızlıklar bulunmasına rağmen bunların hiç birisi tek başına maluliyeti gerektirecek düzeyde değil ve/fakat bir bütün olarak ele alındığında çalışamayacak derecede işgücü kaybına neden oluyorsa, o zaman da sgk sağlık kurulu tarafından malulliyet kararı verilebiliyor.

Eğer işgücü kaybına neden olan durumlar maluliyet cetveli'nde yoksa ve fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre bunların toplamı % 60 ve üzeri oluyorsa, bu durumda sgk malulen emekliliği reddettiğinde, bu red kararına karşı dava açılabiliyor (sonucu kesitrmek mümkün değil. Mahkemenin kararıdır): http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

sayın arkadaşım malullükte işe girişten veya askerlikten sonra hastalanırsan tek hastalık en az yüzde 60 oran gerekli çalışmıyorsan yüzde 66.eger başka hastalıgın varsa özürlü veya diger ifadeyle engelli emeklisi olursun.ssk bagkur emekli sandıgı sgk malul aylıgı baglar.özürlü aylıgını hükümet baglar eger hiç primin yok ise.eski malullerin aylıkları yüksek 2008 de taban düştü 880 alan var.bu düşük aylıklara neden tabanın düşük olması.oturan boga arkadaşımız daha dogrusunu bilir saygılar.

slm..sigorta girisim 2009 ...2010 da trafik kazasi ve rapor % 82 ..engelliçalışıyorum

Slm..sigorta giriş 2009.2010 trafik kazası ve rapor % 82..engelli olarak çalışıyorum. .normal asgari ucretli.bana 10 yıl sonunda yani 2019 a kadar 1800 günü tamamla yeni rapor Sayet % 60 olursa malulen emekli olabilirim diye soylendi sgk da..bu sekilde emekli oldugumda yani 1800 gün den prim tutarı asgari ucretten olursa ne kadar maas alınabilir??birde prim yüksek ödemeye başlasam 2 yil..emeklilik te fark edermi bu konu hakkinda bilgisi olan arkaslardan cevap bekliyorum. .

Örneğin şuanda 1071 tl den gösteriyom..1071 degilde son 800 günü 2000 tlden gösterip prim ide buna gore odersem emeklilik te çok fark eder mi???

Sigorta başlangıcı Ekim 2008 sonrası olduğu için maaş düşük olacaktır. Ama 2000 tl ve üzeri primle sigortalı olunması tabii ki maaşı olumlu etkiler. Hatta, ne kadar yukarıdan yatarsa prim o kadar iyi. İmkanınız varsa 4 bin tl üzerinden bile olabilir... Böyl olunca maaş da 1500 tl'ler civarına çıkar. Aksi halde 1000 tl'nin altında kalacaktır.

Slm..cevap icin teşekkür ederim.yanliz neden 2008 sonrası giriş olduğundan maaş düşük olur??normal şartlarda yani asgari ücretle 1800 günü tamamlayip emekli oldugumda en düşük maaş ne olur??birde maaş rapor un oranina bagli degil mi??bu konuda en yüksek maas nasıl alabilirim bana tavsiyeniz ne olur??

Üst Alt