Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%85 raporla engelli aylığı alabilir miyim?

Tugayözbilginnn

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Maddı gelırım yok engellı raporu aldım hastalıgımdan dolayı maddı yardım lardan Hangısınden yararlana bılırım

Engelli Maaşı alabilirsiniz.. Tahminim 1.750 civarı alırsınız rapor oranınıza göre..
Ekpss sınavına girip memur olabilirsiniz
Su fatura indirimlerinden faydalabilirsiniz.
Engelli EGO kartı alıp ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabilirsiniz..

Süresiz raporum var %85

Sıgortali ıse gırmısdım calısdım zamanlarda almadım ısden cıkarılınca bas vuru yaptım

Tugayözbilginnn verdiğiniz cevaptan bir şey anlamadım. halen 2022 aylığı alıyor musunuz? şöyle de sorayım aralık 2017'de 2022 aylığınızı almış mıydınız?

Evet o zamanlar alıyordum abla sonra ıse gırınce sıgortadan dolayı kesıldı 1 ay önce ısden cıkarıldım suan almıyorum 2022 maaşımı

Tugayözbilginnn ya yine cevaptan bir şey anlamadım.
aralık'ta 2022 aylığını çektin miydi?
yani aralık aylığını çektikten sonra mı çalışmaya başladın?

Tugayözbilginnn tamamdır ablası. işten çıkarıldıktan sonra da vakfa(SYDV) gidip 2022 aylığına başvurdun sanırım. hangi tarihte vakfa baş vurdun? 2022 engelli aylığın onaylandı mı? e-devletten kontrol ettin mi hiç?

Tugayözbilginnn 3 ayda alabilir miyim derken neyi kastediyorsun? mart'ta alıp alamayacagını mı öğrenmek istiyorsun?
ya ablacım boyle kısa sorulu cevaplarla mı gidicez? biraz detaylı açıklayıcı yaz nolur?

Abla kb öncelik le yordum senı sımdı ben 15/08/2017 de ıse gırıs yaptım 15/01/2018 de ıs çıkışım var 2022 maası sıgortalı oldugum ıcın kesıldı sonra ısden çıkarılınca tekrardan engelli maaşımı almak ıcın başvuru yaptım onaylandı ben engelli maasimi mart ayında ala bılırmıyım bıde sorum var 2022 maası harıc başka bı maasdan yararlana bılırmıyım evde annem eşim ve ben yasıyoruz

15 ocak'ta işten çıkmışsın. bu durumda işten çıktıktan sonra Ocak'ta vakfa baş vurmuşsun. e-devlette aylık durumun devam ediyor yazıyorsa aylık baglandı demektir.
ocak'ta başvurdun ve aylık onaylandıysa işlemler de yetişirse mart'ta ödeme alırsın. ama işlemelr yetimezse haziran'a kalır. yine de mart'a yetişeceğini düşünüyorum ben.

ocak'ta başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 Şubat olur. Bu durumda mart'ta, şubat +mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 4 aylık toplam 2394,89 TL alacaksın.

yukarıda arkadaşın engelli aylığı dediği aylık zaten 2022 aylığıdır. 2022 aylığı için de baş vurmuşsun. 2022 aylığı haricinde alabileceğin diğer yardım evde bakım aylığıdır. ama raporunda agır özürlü ibaresi yoksa evde bakım aylığı olmaz zaten.

şu an hiçbir geliriniz yoksa 2022 aylığı baglanıncaya kadar biraz nakdi yardım iste vakıftan. 2022 aylığı için başvurdugun vakfa gidip 2022 aylığına kadar en azından ihtiyaçlarını karşılamalarını biraz nakdi yardım yapmalarını iste ablası.
yakacak yardımı aldın mı sen hiç?
yakacak yardımı al mesela. sen en iyisi vakfa gidip ihtiyaçlarını söyle ve yardım iste.

Cok teşekkür ederım bılgı ıcın burda herkeze elımden geldı kadar yardım edıyorsun gercekden ıyı bırısın ALLAH razı olsun abla senden samımıyetımle dıyorum

Üst Alt