Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%85 raporla hangi yardımları alabiliriz?

Cihat21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, öncelikle tüm hastalarımıza geçmiş olsun diyorum..
Benim annem 2007 yılında 2 ameliyat geçirdi ve 2009 yılında engelli raporu aldı.
%85 Raporu var şuan ve raporun bitiş tarihi yok sürekli bir rapor. Babam asgari ücretle çalışıyor ve tek çalışan o evde.
Toplam 4 kişiyiz. Annem,babam, ben ve kardeşim.
Bu durumda sanırım evde bakım parası alamıyoruz. bunun dışında hangi sosyal yardımlardan faydalanabiliriz? Kriter, hesaplaması nasıl yapılıyor acaba?
Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Evde kişi başına düşen gelir 286 lirayı geçmiyosa 2022 maaşı alabilirsiniz
ama raporu 2009 aldık diyosun yani 5 seneyi geçmiş bu durumda vakıfa gidince rapor geçerli olmaz 5 seneyi geçtiği
için yenilemeniz gerekir raporu
ayrıca annen günlük ihtiyaçlarında yardım alıosa yemek vc dışarı çıkmada evde bakım aylığıda alabilirsiniz

mirhat

raporda ağır özürlü yazmıyor. bu haldeyken evde bakım aylığı alınır mı?
Ayrıca raporda bitiş tarihi yazmıyor sürekli diye bir yer var o işaretli geçerlilik için. yine de yeniden rapor gerekir mi?
bu arada hangi vakıfa gitmemiz gerekiyor?

Agir engeli yazmiyorsa bakımdan babamız çalıştığı içinde engeli maaş indan yararlanamaz anca toplu taşımadan ücretsiz su tlf internetten indirimli yararlanarak bilir

Üst Alt