Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%85 raporlu kardeşim adına yurt dışından araç almak istiyorum?

dizzy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar;

benim kardeşimin gözleri görmüyor %100 bedenını kullanma raporu %85'dır.
biz kardeşimin adına almanyadan araba alıp getırmek ıstıyoruz ve dusunuyoruz size soracagım sorular sunlardır ;

1-Araçı biz kendimiz gümrükten geçire bilmemiz için hangi belgeler gereklidir.
2-Araç illa sıfır km mı olmak zorundadır 2 el getiremeyiz mi ?
3-araçi bizzat gidip almak istiyoruz biz gümrükten geçirirken hiç bir problem olabilir mi ?
4-sakatlık oranı %90 üstü felan yazıyor yanı benım kardeşimin %100 görmüyor o yuzden %100 sakat mı oluyor ama bedenini kullana bilme oranı %85dır.
5-hangi araçları getıre biliriz motor hacımı en fazla kaç olmadır.
6-Getirilen araçın ruhtası binek olmak zorundamı caddy gibi araba alamayız mı ?

şimdilik merak ettigim şeyler bunlar sizinde katmak istedikleriniz varsa çok memlun olurum simdiden cevaplarınız için çok teşekkur ederim.

kardeşiniz adina vergi indirimli araç getiremezsiniz tüm vucut kaybi orani %90 ve üzeri olmasi lazim yada ortapedik sorunu olup h sinifi araç ehliyeti alinmasi lazim gözede h sınıfı ehliyet verilmiyor malesef ayrica iki güzün tamamen kayip olmasi durumunda hastalik orani %100dür lakın bunun tüm vucut kaybı oranı %85dir asl olan budur .. buda malesef yetmiyor ötvsiz araç getirmenize...

Kaldı ki görmeye dair %90 rapor olsaydı dahi yurt dışından araç getirtemezdiniz; ancak yurt içinde alabilirdiniz...

ya benim anlamadıgım konu şu benim kardeşimin gözü %100 görmüyor ama neden biz onun adına araba getiremiyoruz ?
vucudunu kullanamama oranı mı %90 ustu olması lazım benim anladıgım kadırıyla sakatlıgı %90 ustunde olması lazım benimde kardeşimin gözü %100 :S
bana birisi aciklayici yardımcı olabilir mi ne yaparim nasil yaparim ...

arkadaşim yazdim ya gayet açıklayici iki gözüde kör olsa bile %85dir görme kaybi %100 dür ama bunun rapor oranı %85dir hiç birşekilde bişey yapamazsiniz ...bülent abide yazmiş %90 olsa bile (bu imkansiz gözden) olmuyormuş

pekı biz ötvsiz suan araç alamazmiyiz biraz bilgi verirmisiniz ?
yurt dısından degılde yurt içinden araç için hiç şekilde yararlanmamız sözkonusu degil mi ?

%90 üzeri rapor yoksa, vergi avantajlı araç mümkün dğeil sizin için.

Üst Alt