Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%85 raporum var. Vefat eden babamdan dolayı Yetim Maaşı alabilir miyim?

2kadir

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
merhaba

ben her iki kolu dirsek altından kesik ve protez kullanıyorum. özür oranım yüzde 85. ağır özürlüyüm. yaşım 41
ölen babamdan sgk'dan emekli maaşı bağlanır mı?

cevap verirseniz sevinirim

1991 yılında vefat ettiyanlız erkek olmam fark edermi

Eğer çalışma gücü kaybı oranı % 60 rapor alırsanız yetim maaşınız bağlanır size, babanızın öldüğü tarih önemli değil ama %85 raporunuz çalışma gücüne çevrildimi o zaman dereceniz düşer ve bunun için sgk ya müracaat edip sizin hastaneye yönlendirecektir ve en az % 60 çalışma gücü kaydı oranı olan yeni tarihli ve kurul tarafından onaylanmış rapor gereklidir.

verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim

yetim maaşı

benim yetim maaşım bağlandı fakat ben 06 2010 ylında müracat ettim türkiye govdan takip ediyorum maaş bağlanma tariği 1995 yılı yazıyo bu neyin nesi anlayamadım birde maaş bağlanma oranı 70 yazıyor bu durumda ben 16 yıllıkmı maaş alacağım

Anneniz vefat edinceye dek babanızdan dul aylığı aldı sanırıım... Dolayısı ile size de annenizin vefatından bu yana geçen süre için yetim aylığı bağlanacak.

Hem anneniz hem babanız vefaat ettiği için de gelir yüksek bağlanır sanırım. Babanızın emekli aylığının %70'inin sanırım yarısı size bağlanacak...

Lütfen sonucu buraya yazın ki bizler de bilgilenelim...

2kadir;

Sonucu buraya yazsanız bir zahmet.
Teşekkürler

iyi geceler sgk dan yazı geldi
annem 1995 yılında kendisinden emekliyken vefat etti ben bu malül yetim maaını bu siteden sizlerin sayesinde öğrendim o yüzden erkeze teşekkür ederim
gelen yazı şöyle:
maaş bağlama oranı 70
maaş bağlama tarii 15 04 2011
aylık 631 35
ek ödenek 83 35
biriken 1510 tl

fakat ben 2010 ylının 6. ayında müracat etmiştim bülent beyin bu konuyla ilgili itiraz dilekçesini sgk ya gönderdim 1 ay oldu cevap bekliyorum itiraz dilekçeme cavap gelince tekrar yazacağım
bülent bey beni aydınlatırsanız sevinirim ilk müracat 2010 6. ay maaş bağlama 15 04 2011

hasan tahsin;

Hasan bey ve Bülent bey merhabalar, öncelikle değerli bilgilendirmelerinizden dolayı teşekkür ederim.Alıntıda belirtmiş olduğunuz %85 oranın iş gücü kaybına çevrilmesi olayı ile ilgili sormak istediğim şu; 16.12.2010 tarihinde güncellenen cetvelde belirtilen rakamlar işgücü kaybı oranına çevrilmiş hali mi?ben böbrek nakilliyim, diyalize girerken yetim maaşım bağlandı, 1 Ekim 2008 öncesi, aynı zaman da çalışıyordum ve halen çalışıyorum.Şu an cetvelde belirtilen, nakilli(renal transplant) hastalar için %70 lik oran, çalışma gücüne çevrilmiş oran mı?

Çalışma gücü oranına çevrilme diye bir şey bilmiyorum. Hangi mevzuata göre kim çeviriyor bunu?

hasan tahsin;

üzerinden epey vakit geçti ancak konuyu açıklığa kavuşturmakta fayda var

Üst Alt