Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%85 raporumla ÖTV'siz araç alamayacak mıyım?

grafakir

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
69
arkadaşlar benim %85 engelim var, ortapedik sıkıntım yok normal B sınıfı ehliyetim var ve her arabayı kullanabiliyorum, ötv den muaf araba almak istiyorum, ortapedik sıkıntım olmadığı için kafam karıştı gözde kulaktada bir şeyim yok engelim iç hastalıkları, nasıl bir yol izlemem gerekli

@Barın17, 2008 de almıştım geçen sene yeniledim normal B sınıfı ehliyetim var eğer alabiliyor olsaydım ehliyetimi değiştirmek için başvuru yapıcaktım engelli olduğum için aile hekimi uzaman sevk etmişti sağlık raporu aşamasında onuda özel bir hastanede uzman ortapedi doktorundan ufak bir kaç testle geçip almıştım

2009 da normal ehliyetim vardı geçen yıl sonu süresi bitiyor diye aşle hekimi sonrasında ortopedi sonrasında sürücü komisyonana sevk edildim kifoskolyozum var, diye orada dedim benim sıkıntım sadece çnümü görmekle diye engelli 43.01 kodlu ehliyet verdiler ama araç almak için tekrar heyete fln girmek gerekiyormuş onu denemedim ama kolunda ayagında sıkıntı olmadugı sürece zor olur dediler bende sadece otomatik vites verseydi komisyon sorun yoktu onu veremiyor sol ayak sağlam diye 2 yıl sonra tekrar başvuur. Normal b alacam çünkü şuan iki tekeri de kaldırdılar motorumu kullanamıyorum engell oldu ehliyet geçen sene kullanıyordum.. skolyoz olanlarda biraz sıkıntı var yüzde 64 raporum var bel bölge kısa ama ona yastık koyup idare ediliyor diye engelli aracına sokmuyorlar herhalde..

@Barın17, Aynıyız hocam bende de skolyoz gövde kısalığı var ama ben koltuk yükseltme koltuğu öne çekme ayar falan yapıp normal araç kullanıyorum, cumartesi toyota sonkara danışacağım randevu aldım bakalım ordan nasıl bir yorum yapılacak %85 oranla araç alamamak koydu şuan

@grafakir,
Nefes darlığı mı yapıyor senin ordan daha fazlaymış 90 verselerdi direk alırdın. Kısıta da gerek kalmıyor 150 boy 55 kilo ile beni ortada bırakıyor bi diyo engellisin bi diyo engelli değilsin elin kolun sağlam😀

@Barın17, evet ağır derece koaha dönüştü oksijen solunum cihazları verildi uyku da kullandığım, şuan gündüz efor yapmadığım sürece oksijen değerlerim güzel %80 oran göğüs, %25 ortapedi den

@Barın17, sizede çok geçmiş olsun en ufak yorgunluk bitkinlik uykuda baş ağırısı hissettiğinizde ihmal etmeyin ben yürüyerek gittiğim hastanede apar topar kan tahlilleri sonucu 9 gün yatmak zorunda kaldım doktorum bu değerlerde şuana kadar kalp krizi geçirmemen mucize demişti

Üst Alt