Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

85 sigorta girişim ve %45 raporum var. Bağkur'a geçtim. Emeklilik durumum ne olur?

atilad

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Bana yardımcı olursanız çok sevinecem.. şimdiden çok teşekkür ederim..

18.04.1966 doğumluyum..

07.11.1985 tarihinde %45 sürekli raporum ile sigortalı olarak işe başladım ve vergi indiriminden yaralandım. toplam 3172 gün sigortalık sürem var.
09.05.2015 tarihinde kendi işyerimi açarak bağkurlu oldum. 1 yıl 1ay dır bağkurluyum fakat henüz bir prim ödemedim. sizden gelecek olan cevaba göre işlem yapacağım.

Şimdi;
Sigorta ve bağkur prim toplam süresi (bağkuru yatırırsam) 3600 günü 1 ay sonra dolduruyor.

ben sigortadan engelli emekli olabilirmiyim?
OLamıyorsam olabilmem için ne yapmam gerekiyor?

Teşekkürler

Sanırım Bağkur başlangıç tarihinizi yanlış yazdınız, 2014 mü olacaktı?
Toplam ssk süreniz bayağı fazla olduğu halde priminiz az arada çok boşluk olduğu görülüyor, bu yüzden son yıllarda ssk priminiz ne kadardı bilemem.
Günümüzden geriye son 7 yıl içinde hangi statüden priminiz fazla ise o statüden emekli olursunuz.

selamlar

Merhabalar,
evet 2014.. bu aradaki büyük boşluk neyazıkki var.. şimdi son 7 yıl mı yoksa prim yatırılmış olan süğrelerdeki son 7 yılmıdır. şimdi bağkurluyum 1 yıl 1 aydır ama bunu 3600 günü tamamlamak için başlattım.. çalıştığım yerlerde sigortam ödenmediğinden dolayı kendi işyerimde tamamlayım dedim.. buna göre sigortadan emekli olma hakkım yokmu ?

teşekkürler

Son 7 yılda ssk ya yatan prim gün sayınız ne kadar?

Son 2520 primin fazlası (yani 1261'i) hangi statüde ise emeklilik işlemi de o statüde gerçekleşir.

Şartları tamamlayınca yani bir ay sonra emekliliğe başvurduğunuzda emekliliğiniz SSK dan olacaktır.
Son 7 yıl da kasıt süre olarak 7 yıl değil, ödenen son primden geriye doğru 2520 primdir.

Sayın Ufuk ve Bülent bey,
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.. yani şimdi ben bir ay sonra sigortadan emekli olabiliyorum değil mi ?
ya walla ne deyim hepinizden allah razı olsun.. çok teşekkür ederim.. son bir soru sorayım ozaman.. ben aselsanda çalışırken sigorta primlerimiz hem tavan dan yatmıştı bunun emekli maaşına bir etkisi olurmu ? yaklaşık ne kadar maaşım olur..?
Saygılar..

Üst Alt