Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

85 SSK giriş. Tip 1 diyabetim. Emeklilik şartlarım nelerdir?

şekerliyim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1960 doğumlu bir bayanım 01.05.1985 işe giriş tarihim 3700 prim günüm var şuan çalışamıyorum tip 1 şeker hatasıyım günde 4 defa 2 çeşit olmak üzere insilün kullanıyorum.bu durumda dr.rapaoru ile malülen emekli olabilirmiyim ve bunun şartları nelerdir ne yapmak gerekir.bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum ona göre başvuru yapıcam gereken yerlere.şimdiden tşk ederim.

Senem Hanım,
Daha önce rapor almadıysanız vergi indirimi için müracaat edin. Malulen emeklilik tip1 için mümkün görünmüyor. Başkaca bir rahatsızlığınız yoksa tip1 den % 40 almanız da zor. Süreniz ve yaşınız tamamlanmış ama prim gününüzün tamamlanmasına 1300 gün var. Tip 1 olduğunuza göre bu durumu yıllardır biliyor olmalısınız, hiç rapor alma girişiminiz olmadı mı?

Senem hanım, 01.05.1985 tarihindeki sigortalılığınız staj mıydı? Değil idiyse, yani tam primli sigortalılık idiyse, o zaman sigorta başlangı. tarihiniz 18 yaşınızı doldurduğunuz gün olarak dikkate alınır.
Her şartta, ilk sigortalılığınız 5 Ağustos 1991'den önce ise, "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus" teşhisiniz varsa, defterdarlıktan elde edeceğiniz 3. derece sakatlık indirimine istinaden hemen erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

bülent bey staj yeri sigortası değil normal tam prim sigortalı başladım açlık şekerimde sürekli yüksek seyirlerde 250 den aşagı düşmüyor 590 bile olduğu oldu zaten hastaneye kaldırıldım insilünüm değişti ilaçlarım değişti.aynı zamanda astımımda var fakat bu konularla ilgili bi bilgim yok.o sebepten buraya katılıp ona bilgilenip ona göre bir yol izlemek istedim.

Senem hanım, sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun, sizi hastaneye sevk etsinler... Süreç sonunda sakatlık indirimini hak ettiğinizde, emeklilik başvurusunu da yapma hakkınız doğacak. Şimdiden hayırlı olsun

İlaç raporuunuzda Diyabet teşhisi E kaç diye yazıyor.

Senem hanım,
Hemen vergi indirimi hakkı için Maliye ''Mükellef Hizmetler Birimine'' vergi indirimi hakkı için müracaat edin. Bu hakkı kazanır kazanmaz engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olabilirsiniz.

ilaç raporunuzda tanı kısmında bir ibare olmalı E 10-14 arası hepsi olmaz..

erkek kardeşim de şeker hastası rapor alabilirmi alırsa kaç olur raporu

ben daha önce yazdığım gibi şeker hastasıyım günde 4kere inisülin kulanıyorum sgk gittim beni hastaneye sevk ettiler şeker raporum elimde var zaten göze gönderdiler şeker göze vurmuş denildi kulak için bakıldım zaten sağ kulaktan amaliyat olmuştum sol kulaktada duyma kaybı var göğüse girdim koah var kolestorol var ilaç kulanıyorum ve troitlerim var onlar içinde ilaç kulanıyorum şu an sonuçları bekliyorum ben bu şartlarda yüze kaç verirler merak ediyorum

raporlar hazırlanırken açlık şekerim 370 idi

kimse unutmasın şekeri 300 veya 500 gelmesi Tip 1 mi 2 mi oldugunu belirleyi degil. bunu en iyi belirleyen tahliller var ... C peptid ,anti insilün antikoru, anti GAD antikoru ve Anti Adacık antikoru

arkadaşlar ben malülen emeklilik için baş vurmuştum raporlarım ankaraya gitmişti bugün bir mesaj geldi telefonuma emekli maaşınız bağlanmıştır diye yarın sgk gidip öğrenicem inşallah doğrudur sizce olurmu böyle birşey

arkadaşlar ben önceki gün size yazmıştım malülen emeklilik için müracat etmiştim bana dün mesaj gelmişti maaşınız bağlandı diye bende bugün sgk ye gidip durumu öğrenmek istedim bana yanlışlıkla o mesajı atıldığı söylendi size ret cevap geldi dediler ben bu durumda ne gibi bir yol .çizeyim ne yapabilirim tekrar hastaneye gidip yeniden rapor alabilirmiyim yoksa zaman beli bi zaman geçmesi gerekiyormu birde bu yanlış mesajdan dolayı herhangi bir dava açsam kazanırmıyım acele cevap bekliyorum teşekkürler

Bir yanlışlık olmalı. Siz malulen emeklilik için mi başvurdunuz sgk'ya, yoksa defterdarlıktan elde ettinizi (?) sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliilği için mi?

Üst Alt