Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

850 gün primi olan annemin emekliliği mümkün müdür?

güldünyası

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bülent bey merhaba, bir konu hakkında araştırma yaparken size rastladım,
size bir sorum olacak yardım ederseniz minnettar kalırım.

ananem 1943 doğumlu, 72 yaşına vardı.
1968 tarihinde sigortalı olarak ilk işe başlamış ve toplamda 850 gün sigortalı görünmekte.
kendisine emekli aylığı bağlatma şansımız varmı sizce.

3600 gün prim ödemesi yaptığınız da sgk ya müracaat ederek anneanneniz için emeklilik müracaatında bulunursunuz ve emekli olur. 850 gün prim ödemesi ile emeklilik mümkün değildir.

güldünyas

Gül Dünyası arkadaşım benim bilidğim kadarıyla anneanne nizin malulen emekli olması için eğer engelli yada hasta ise ve de bir hastalıktan dolayı %60 oranında sağlık raporu varsa 1800 günle malulen emekli olabilir diye biliyorum

ilginiz için teşekkür ederim. hastalık var evet. malulluk durumu hakkında doktoru ile pazartesi görüşme yapacağım.

maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde bir işgücü kaybı varsa, 1800 gün prim tamamlandığında malulen emeklilik mümkün hale gelir.
Prim şartı tamam olduğunda malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüüğne başvuracaksınız. Annenizi hastaneye sevk ederler. Oradan verilecek raporu sgk sağlık kurulu değerlendirir ve karara bağlar.

Üst Alt