Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%86 ortopedik rapor ile araç alırken özel bir ibare gerekli mi?

The.ApoLLo

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ancak desteğinize ihtiyacım var. %86 tam bağımlı süresiz ortopedik rapora sahibim. 10 yılı aşkın süredir araç kullanıyorum ve B sınıfı ehliyetim var. 2. aracım ve kısmet olursa aracımın süresi bittiği için satıp başka bir araç almayı düşünüyorum. Ancak son aldığım güncel raporumda araç alabileceğime yada araç kullanabileceğime dair bir ibare yer almıyor. Açıklama kısmı boş, Bu şekilde araç alabiliyor muyum yada raporu güncellemem mi gerekiyor? Tekrar heyete girmek gerekiyor mu? Bilgi sahibi olan arkadaşlardan destek bekliyorum.

The.ApoLLo

Ben 2018 yılında raporum da özel tertibatlı araç kullanmalıdır ibaresi olmadan almıştım. Fakat 2. hakkımda maalesef vergi dairesi kabul etmedi ve yeni rapor almam için hastaneye sevk etti ve yeniden rapor çıkarıp aldım aracı tamamen vergi dairesine bağlı inşallah sorun çıkmadan alırsın.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Vergi dairesinden bugün bilgi aldım. Raporun açıklama kısmında 'SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR yada UYGUNDUR' yazması gerekiyormuş. Bu yazmadan maalesef ki araç hakkından faydalanamıyormuşuz :) Bu konuyu İl sağlık müdürlüğü ile görüşüp tekrar heyete girmeden çözmeye çalışacağım.

İl sağlık müdürlüğüne değil genel engelli heyetine girmen gerekiyor ama sana tavsiye ki bana direk sordu ortopedi doktoru il sağlık müdürlüğünden aldığım heyet raporun var mı dedi olmasaydı o yazıyı yazmayacaktı bilgin olsun

Anladım hocam, Ben ortopedik engelliyim iki bacağım diz üstünden ampute. Raporum %86 ve süresiz tam bağımlı. Heyet başkanı ile görüştüm ve oda heyete girdiğinde o ibareyi yazdırabilirsin ama raporun kısmi bağımlıya döner dedi. Bu doğru mu yani raporun içeriği değişmeden sadece o ibareyi ekletemiyor muyuz bilginiz varmı?

Üst Alt