Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%86 raporum ve E sınıfı ehliyetim var. Ehliyetimi değiştirmem için ne yapmalıyım?

mndundar

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Raporumun kas ve iskelet sistemi kısmında ; ANKİLOZAN SPONDİLİT ,ANTALJİK POSTÜR,KİFOZ MEVCUT,SAĞ KALÇA %21, SOL KALÇA %25 ,SERVİKAL %30,TOROKAL %20 ,LOMBER %27 KISITLILIK MEVCUT YAZIYOR..Engel grubu kısmında ise ORTOPEDİK ve SÜREĞEN KRONİK ibareleri işaretli..Rapor oranım %86 ve sürekli.. Şimdi ben ötv indiriminden faydalanarak araç almak istiyorum.. Özel tertibat lı araç alabilirmiyim ? Mevcuttaki ehliyetim e sınıfı.. h sınıfı ehliyete çevirmek için ne yapmam gerekli acaba? Verceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim..

mndundar
Artık H sınıfı yoktur.
Aile hekimine sürücü olur raporu için başvurun. Sizi başka bir sorununuz yoksa ortopedi uzmanına sevk eder.
Bir hastanede ortopedi uzmanına muayene olursunuz.
Doktor sizi il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edecektir.
Komisyon size B sınıfı sürücü belgesi ve engelinizle uyumlu hareket ettirici aksam üzerinde bir tertibat kodu yazarsa ve engelli sağlık kurulu raporunuz da uygunsa ÖTV muafiyetli araç alabilirsiniz.

Ağbi çok teşekkür ederim.. Raporum da yazan % ler ile özel tertibatlı araç kullanabilirim sanırım.. Özür dilerim konuya tam hakim olmadığım için soruyorum.. Otomatik vites bir araç almak istiyorum..

mndundar
Ortopedi doktoru komisyona sevk eder, komisyon da tertibat kodları ile olur verirse, sürücülük için raporunuzdaki oranın bir önemi yoktur.
Engel sadece sol alt ekstremitede ise başka bir tertibata gerek olmaksızın otomatik vitesli araç alınabilir, kullanılabilir.
Ancak sağ alt, sağ üst ekstremitede otomatik vites ile birlikte ek tertibat da istenir genelde.
Örneğin sağ ayak kısıtında araç otomatik vites olur, bununla birlikte gaz pedalı sola alınır.

Ufuk ağbi çok teşekkür ederim...Söylediğiniz sıralama üzerinden gerekenleri yapacağım..Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim..

mndundar
Rica ederim. İnşaallah gönlünüzce sonuçlanır.
ÖTV muafiyeti için engelli sağlık kurulu raporunuzda ayrıca özel tertibatlı araç kullanmanız gerektiğine dair ibare bulunmalı, yoksa yeniden rapor isteyebilirler.

Anladım Ufuk ağbi.. Dikkat edeceğim buna.. Çok iyi oldu bunu söylediğiniz..

mndundar daha önceden E sınıfı ehliyeti bu kadar rahatsızlıkla nasıl aldınız peki ? E sınıfı araç kullanıyorsanız B sınıfı da zaten kullanıyorsunuz demektir. o yüzden tertibatlı araca gerek kalmaz diye düşünüyorum. ötv indiriminden faydalanmanız zor görünüyor %90 üzeri alabilirseniz bir yakınınız sizin adınıza araç alabilir.

fatih_123

Olaya nasıl bir mantık ile baktığınızı anlamadım ama yinede cevap vereyim.. Bu rahatsızlık başımıza gelmeden önce 23 yaşımda almıştım ehliyetimi fatih bey... Ben ortopedik engelliyim ve %86 raporum var.. Şuan da sol kalçamdaki sıkıntıdan dolayı araç kullanmakta zorluk çekiyorum..

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

geçmiş olsun o halde. o zaman araç kullanım kararı ve ötv indirimi kurul ve heyete kalmış bişey. şansınızı deneyin. net birşey söylemek zor çünkü her komisyon ve her hastane aynı sonuca varmıyor. araştırma yapıp olumlu sonuç alınan yerlere başvuru yapın.

d sınıfı ehliyetin oldunu söylüyorsun tmm engeli araç alabilirsin fakat şunuda unutmayin artık d sınıfı araç kullanma ihtimaliniz düşebilir yada sadece otomatik kullanabilirsiniz bu söktörde iş yapiyorsanız biraz daha araştirin derim:)

Syusuf

Evet maalesef öyle bir ihtimal var E sınıfı ehliyetten olacağız ama sağlık maalesef müsaade etmiyor artık buna..

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt