Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

86 sigorta girişi, 2. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olurum?

Karambol

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Raporun geçerli olduğu hastane %76 3cü derece surekli engelli raporu verdi.. vergi indirimi için büyük mükellefler vergi dairesine başvuru yaptım, ankaraya gönderilen evrak %76 ve 2ci derece sürekli olumlu olarak onandı... buna göre 1972 nisan doğumluyum 09.01.1986 ilk işe giriş halen sigortalı olarak çalışıyorum ve toplam 2883 pirim gününe sahibim .. bu duruma göre ne zaman emekli olurum ?? izleyeceğim yol nedir... teşekkür ederim

Karambol

Vergi indirimi hakkını elde etmişsiniz.Bu durumda ne zaman emekli olabileceğinize dair konu aşağıdadır.Tüm detayları ile durumu anlatıyor.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

O konudaki B maddesindeki tablo sizin için geçerli olup, buna göre durumunuz 7 numaralı seçeneğe yani 15 yıl 3600 prim gününe uygun.

1986 SSK girişli olduğunuza göre yılı fazlasıyla doldurmuş durumdasınız.Ancak prim gün sayınızda eksiklik var. 717 gün daha prim yatırdıktan sonra emekli olma hakkı kazanacaksınız.

O aşama gelince işyerinizden kıdeminizi alabilmek için önce SSK'ya başvurup emekli olabilir şeklinde bir yazı alıp işyerinize verip çıkışınızı kıdeminizi ödeyerek yapmalarını sağlıyorsunuz.
Ardından emekli olmak için işyerinizin bağlı bulunduğu SSK'ya vergi indirim ve raporla ( bazı SSK'lar bunu bile istemeyebiliyorlarmış ) başvurmanız gerekmekte.
Orada size emeklilikle ilgili tahsis talep formu diye basit 3-5 satırını doldurduğunuz bir form verecekler.Nüfus cüzdanı fotokopisi rapor ve vergi indirim kağıdı fotokopisiyle birlikte alıp başvuru dosyanızı açacaklar ve size internettten SGK takip sitesinden takip edebilmeniz için varide no yazılı bir kağıt verip işlemleri internetten takip etmenizi isteyerek gönderecekler.
1-2 ay sonrada gerek SGK sitesinde, gerkse e-devlette çıkan bilgilerle emekli maaşınız, maaşı ne zaman alabileceğiniz vs bilgiler çıkarak işlem sonuçlanacaktır.

Bilgilendirmen için teşekkür ediyorum.. bir sorum daha olacak yardımcı olursanız sevinirim,,, eksik olan 717 günün bir kısmını askerlik borçlanması ödeyerek yapabilirmiyim... 18 ay (540) gün var....askerden önce sigorta girişim var .. faydası olurum teşekkür ederim

Karambol

Evet askerlik borçlanması emeklilikle ilgili zamanı kısaltması açısından kullanılabilecek bir yöntem.Nasıl yapılıyor bilmiyorum ama SGK'ya başvurarak rahatça öğrenebilrsiniz sanıyorum.

Bana çok aydınlatan bilgiler verdiniz teşekkür ediyorum.. son olarak asgari ücretli çalışan olarak primlerim buna göre yatıyor emekli olduğumu var sayarsak kaç ayda bir maaş alacağım ve bu maaş ne kadar TL dır. ..

Karambol

Emekli maaşları ayda bir ödenmektedir.

Maaşınızın ne kadar olacağına dair başka bilgier bile verseniz kimse kolay kolay birşey söyleyemez.

Emekli maaşları prim gün sayısı ya da sakatlık oranına göre deği yatan primlerin SSK tabanı ve tavanına yakınlığına göre belirlenmektedir.

Sizin durumda tamamı asgari ücretten yatıyor dediğinize göre oldukça düşük olacak.Aylık 850-1100 tl arası olur diye tahmin edebiliyorum. Ancak bu bir uzman görüşü değil.

Aşağıdaki konuya bakarsanız birçok yeni emeklinin durumları var.Kaç gün prim yatırmışlar, toplam prim tutarları SSK tavanı ya da asgari ücret mi yatırmışlar, buna göre durumları ne olmuş?

Birde konunun ilk sayfasında emekli maaşı hesaplama sitelerinin linkleri var.Bilgilerinizi oralara girerekte bir fikir edinebilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Üst Alt