Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

86 sigorta girişi ve %53 raporla emeklilik..?

mustafaderme

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
% 35 uyku abnesinden % 20 şekerden % 10 huzursuz bacaktan rapor aldım heyet sonucu % 53 net verdiler

1986 ssk girişim var 3100 gün ssk 1900 gün bagkur günüm var

emeklilik için başvurdum fakat bagkurdan sonra 1262 gün ssk lı olmam gerekiyormuş (3.5 yıl) yaklaşık 720 gün daha ssk lı olmam lazım mış

bu konuda bilgisi olan var ise lütfen cvb yazsın

ne alakası var en son nerede gözüküyorsanız bağkurda mesela sizin son 4b olarak emekli olabilirsiniz vergi indirimi aldıysanız tabii

bagkur.PNG

kardeş 31.12.2011 de bagkurdan ayrıldım yaklaşık 1.5 yıldırda ssk lıyım vergi indirimi aldım günde sorun yok ama bana söylenen bagkurdan sonra özürlü olarak emekli olabilmek için 1260 gün ssk lı olmam gerekiyormuş?

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemleri o statüde gerçekleşir. Bağkur'dan emeklilik için yukarıdaki tabloya tabi olursunuz, SSK'dan emeklilik için ise aşaüıdaki tabloya

Not: ssk'dan emeklilik için defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimi şarttır, bağkur'dan emeklilik için ise emeklilik zamanında kurum sevki ile hastaneye gidip rapor almak lazım.

2008_oncesi.PNG

kardeş bende anlamadım ama özürlü olarak emekli olabilmem için bagkur dan sonra ssk lı oldugum için 1260 gün ssk lı olmam gerekiyormuş emekli olabilmek için
benim 560 günüm var bagkurdan sonra anlayacagın 700 gün daha ssklı olarak çalışmam gerekiyormuş

malulen emekli olmak istersem ` üzeri rapor almam lazım mış vergi indirimi aldım diye bagkurluydum önceden onun için bagkurdan sonra ssk lı olarak emekli olabilmek için 1260 gün mecburu ssk lı olmak gerekirmiş

sayın admin ben bu konuda alo 170 hattını bile aradım 1260 gün diyorlar deli olacam

mustafaderme,
BAĞ-KUR dan neden emekli olmuyorsunuz.
Ayrıca 170 size doğru bilgi vermiş bağ-kur dan ayrılıp tekrar ssk lı olduğunuz tarihten itibaren ssk ya 1260 gün prim ödeme yapar iseniz ssk şartlarına göre emekli olursunuz.

vergi indiriminden faydalanarak bağkurdan sonra 1260 gününüzü doldurmanız halinde emekli olabileceginizi sizin ise bagkurdan sonra 535 gününüz olduğu (25.11.1986 tarihinde ssk lı oldugunuz 2013/12 ay dahil fasılarla muhtelif iş yerlerinde toplam 5170 gün siğortalı çalışarak prim ödediginiz tespit edilmiştir.) Bilgilerinize rica ederim diye resmi bir yazı yazdılar.

bagkurum toplam 5 yıl 1 ay 29 gün geri kalan günlerim ssk lı bagkurdan emekli olabilirmiyim?

ayrıca bagkur özürlü emekli ile ssk lı özürlü emekli arasında maaş farkı oluyomu bilginiz varmı?

Evet şu yukarıdaki tablo şartlarını taşıyor isen bağ-kur a emekli olmak için müracaat edebilirsin. Ama ssk nın maaşı daha yüksek olur ona göre

Bağkurdan emekli olursan nekadar maaş bağlanacağını öğren ve sen 700 gün prim yatıracaksın buda yaklaşık 2 sene yani 24 ay olur.

Bağ-kurdan 600 tl maaş bağlansa 24x600=14400 TL

bide üstüne ssk primi yatırsan 2 sene 300 TL den 300x24=7200,

14400+7200= 21600 TL zarardasın,

sskdan 200 - 300 TL fazla alacam diye 21600-TL zarar ediyorsun

2 seneye kadar emekli maaşın zamlarla yükselir.

Bence gereksiz yere sskdan prim ödüyorsun. Bağ-kurdan emeklilik dilekçeni ver.

Üst Alt