Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

86 sigorta girişim var. %40 üzeri raporla emekli olabilir miyim?

k.ergun

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık yedi aydır çalışmıyorum. Herkes birşey söylüyor kafam karıştı. Mal müdürlüğünden sevk alıp hastaneye gittim kalp ile alakalı yüzde40 artı yüzde10 verdi doktor raporum yarın çıkacak. Erken emekli olmak için çalışmak şartmı. 1986 SGK başlangıcı ve 7300 prim günüm var. Teşekkürler.

Mustafa,
Hastane raporunuzu mal müd. gönderecek mal müd. de Ankara'ya gönderecek Ankara dan 3.derece vergi ind. hakkı kazanır iseniz engellilere tanınan haktan faydalanarak erken emekli olacaksınız...
Prim ve gün sıkıntınız yok Ankara'dan gelecek cevabı bekleyin.Bu süreçte ister çalışın ister çalışmayın sizin kararınıza kalmış..

Çok teşekkür ederim. Allah yardımcınız olsun.

Kafam karıştı arkadaşlar raporumu hastaneden verdiler U olarak çıktı. Mal müd. gittim biz sadece yeşil kartlılara maaş bağlaması işine bakıyoruz dediler. Sgk. müd. gittim vergi indirimi şart onun içinde çalışıyor olman gerekli diyorlar. İşsizlik maaşı alıyorum kendimi çalışıyor göstersem işsizlik maaşımda kesilecek. İşsizlik maaşında çok gözüm yok ama vergi dairesine gidersem yeniden rapor ister diye korkuyorum dört aydır sıra bekliyorum. Bilen birisi yol gösterebilirmi arkadaşlar.

Hmmm o zaman bir iş yerinde 10 gün kadar ssk lı olun ve Mal müdürlüğüne vergi ind. için müracaatta bulunun.Mal müd. yeni rapor ister ise ısrarcı olun elinizdeki raporun yeni ve güncel olduğunu hastanenin tekrar rapor vermeyeceğini belirtin. Gerekirse valilige sizi şikayet ederim deyin.

Gelişmeleri bizim ile paylaşırsanız seviniriz.

Selam İlker kardeş cuma günü bir arkadaşımın işyerinde işbaşı yapmış gösterdim. Bugünde vergi dairesine vergi indirim belgesi almak için evraklarla beraber raporumu teslim ettim. Hayırlısı, inşallah %55 olan raporumun yüzdesini düşürmezlerde emekli oluruz. Yanlız bu ongün çalışıyor görünme ile alakalı muhasebede ve vergi dairesinde kimsenin bilgisi yok. Bu forumda Bülent bey ve siz yazmışsınız sağolun ama vergi dairesinde net bir cevap alamadım. Daha önce benzer durumda olup ongün çalışıyor görünüp vergi indirim belgesi alan varmı acaba herşeyden korkar olduk.

Vergi dairesi müracaat esnasında çalışıyor olmaya bakar.Dallanıp budaklandırmayın müracaatınızı yapmışsınız şimdi çalışıyor göründüğünüz yerden ister ayrılın ister ayrılmayın.
Vergi dairesi vergi ind. hakkı alıp almadığınızı şuan çalışıyor göründüğünüz iş yeri ile yapacak işten ayrılır iseniz arkadaşınız takip etsin veya siz arada bir yoklayın.. Daha önce benzer durumda ben varım işe girdim müracaatımı yaptım 10 gün sonra iş yerinden ayrıldım..

raporunuz güncel ve yeni tarihli olduğundan Ankara düşürmez diye düşünüyorum şimdiden hayırlı olsun vergi ind. hakkınız ilerleyen günlerde de emeklilik günlerinizi hayırlı yacağız :)

Çok teşekkür ederim İlker kardeş Allah razı olsun.

Yedi gün çalışıyor görünüp raporumu Vergi indirimi yazısı için gönderdim. Cevap bu gün geldi. Vergi indirim yazısını aldım. SGK ya götürdüm. SGK vergi dairesine elden yazı gönderdi. Onuda halledip geri SGK ya götürdüm emeklilik işlemlerim başladı. Burada yorumlarıyla insanlara yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Allah işinizi rast getirsin arkadaşlar.

hayırlı olsun sevindim bende gönderdim onaylanırsa bende emekli olacağım.senide oranda düşme oldumu.

Teşekkür ederim. Düşme olmadı % 55 olarak onaylandı.

emekliliginiz hayırlı olsun inşallah darısıda bize

Üst Alt