Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

86 SSK başlangıcı ve 2274 prim günü olan annemin emeklilik şartları nelerdir?

CAKIR_BARAN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem 20.12.1955 dogumlu ssk baslangıc tarıhı 08.08.1986 odenen prım gun sayısı 2274 tur.buna gore emeklı olabılmesı ıcın yapılması gereken nedır? yenı cıkan yasalar varmıs detaylı bılgı bulamadım buna gore ,gerı kalan prımler toptan odeme yapılabılıyor mu ? bağ-kur a gecıs yapılırsa neler yapılabılır?
emeklılık sartları nasıl olur ?

yapabılecegım seylerı bana soyleyebılırsenız cok mutlu olacagım.

sevgı ve saygılarımla

Sakatlık mevzuatı dışında kalan konlarda hiç bir bilgim olmadığı için bu soruyu cevaplayamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi lütfen?

Tesekkur ederım bulent abi bılgısı olan varsa cevaplayabılırse sevınırım arkadaslar ...

Normal Emekli OLabilmesi için; şu iki yol vardır
20 sene 42 yaş 5150 gün şartı burada sizin priminiz tutmuyor
2.ci yol ise
3600 gün 15 sene 58 yaş oluyor
en yakın bu anneniz dogum borçlanmasi yapabilir prim tamamlayabilir ama yaşini beklemek zorunda

evet yalnız dogum borclanması yapabılmesı ıcın o dogum yapılan donemlerde ssk lı olması gerekırdı fakat ne yazık kı o donemler de ssk lı olmadıgı ıcın bundan yararlanamıyor.bu yenı cıkan ssk borclarının yapılandırması ıcın basvuru yapıyorlar bunlar bunu mu kapsıyor acaba yanı toptan odeme yapılabılıyor mu kı

Üst Alt