Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8650 gün primim var. %40 rapor alıp emekli olabilir miyim?

samet44

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

benim tip2 şekerim var
bel fıtığı var
uyku annesi
spastik kolon rahatsığım var

8650 prim gününe sahip
28 yıldır çalışıyorumm.

ben vergi indirimi alıp erken emekli olabilir miyim

Birde oranlarını yazarsanız sevinirim.

Öncelikle geçmiş olsun anlattığınız rahatsizliklarla %40 üzerinde rapor alarak hemen emekli olabilirsiniz ilk olarak eğer raporunuz varsa vergi indirimi icin isyerinden alacaginiz calistiginizi belgeleyen yazi ile en yakin vergi dairesine emeklilik için başvurunuzu yapabilirsiniz detayli bilgi icin emeklilik bölümüne bakabilirsiniz

İlk olarak çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin Maliye ''Mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edin. Kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder. %40 ve üzeri rapor alır iseniz ve bu rapor ile vergi indiriminiz onaylanır ise emekli olmaya hak kazanırsınız. Emeklilik için ise vergi indirim belgeniz iş yerinize geldikten sonra ssk ya emekli olmak için müracaat edersiniz.

Arkadaşlar kasık fıtığı vergi indirim oranını öğrenmek istiyorum

Ben iki kere kasık fıtığı ameliyatı oldum ağır iş sektöründe çalışıyorum ne kadar vergi indirimi alırım birde ankara vergi dairesinin sağlık kurulu iptal oldu diyorlar hala oranları tırpanlıyorlar neden bu kanunsuzluklar oluyor kimse itiraz etmiyor bana cevap verirseniz sevinirim

Erken emeklilik için ne yapmalıyım

Simidi ben vergi dairesine raporunu verdim yüzde 48 olarak düşürmezlerse evrağım ankara maliye sağlık kuruluna gönderildi.benim sormak istediğim şu ben bu süreç içerisinde işten çıkar yada çıkartılırsam SGK ya emeklilik için müracaat edip erken emeklilikten faydalanamazmıyım yoksa evrağın işyerine gelmesinimi bekleyeyim bu süreci bana anlatırmısınızBu arada 28 yıllık sigortalılığım ve 8750 günüm var.

Önemli olan şey vergi indirim başvurusu esnasında çalışıyor olmak. Ondan sonra işten çıksanız da vergi indirim süreci devam eder (Bu hakkı elde ettiğinizde işyerinize bildirim yapılır). Vergi indirim hakkı elde ettiğiniz anda emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurabilir hale geliyorsunuz.

Yani emeklilik başvurusu için çalışıyor olmak vs. gibi bir kural yok.

Teşekkür ederim cevabınız için

ben birşey daha soracam şimdi diyorsunuz ki vergi indirimi anakaradaonaylanıp kırşehir vergi dairesine geldiğinde sgkya emekli dilekçesini verebilirsiniz
1- 86 girişim var 8670 günüm var emekli maaşım kaç lira olur primin 10000 e yuvarlanıyor diyorlar böyle birşey varmı.
2-benim normal emekliliğim 3 yıl sonra doluyor 3 yıl sonra maaşım değişecekmi
3- benim hastaneden aldığım rapor yüzde 48 sürekli bunu ankara maliyesi süreli yaparsa benim normal emekliliğe kadar yani 3 sene her yıl tekrardan rapormu almak gerekiyor veya itiraz hakkım varmı

bunları oturan boğa siz cevaplarsanız şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
samet44;

bence 3 sene kaldıysa normal emeklılıgıne normal emeklı ol bakarsın malıye sure koyar uğraşıp durusun al basına bela....sen normal emeklı ol maas konusunda kımse bırsey diyemez ben bıle kndımınıkını ogrenemedım 4 aydan berı...

1- Emekli maaşını bilemiyorum: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

2- Hayır, maaş değişmez. Zaten vergi indirimi ile emekli olunca maaşınız düşük bağlanmaz.

3- SÜrekli olan raporu Ankara da aynı şekilde onaylayacaktır. Ama evet, kontrol şerhi koyarsa, o gün geldiğinde kontrol muayenesi için hastaneye gitmeniz gerek.

Bence emeklilik için 3 yıl beklemeyin, hemen emekli olun. 3 yıl emekli maaşı almaktan avantajlı hiç bir şey olamaz. Velev ki kontrol şerhi kondu vs. en kötü olasılıkla 3 sene dolunca zaten sıradan emeklilik hakkınız da doluyormuş madem, o statüde emeklilik için başvurursunuz.

Samet bey senin bu saydığın hastalık ne zaman başladı...?

Teşekkür ederim Bülent bey

Murat bey çoktandır vardı da hastaneye şubat ayında gittim teşhis orada netleşti

Üst Alt