Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%87 raporla emekli olabilir miyim?

modcom

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben emekli olmamam için %87 roparla emeklı olurmuyum olamazmıyım onu düşünüyorum tartıyoruz kanuna göre %60 yeterli diyor ama ben daha kuşkularım var

%60 rapor başlı başına bişey iade etmemektedir.
Malülen emekli olabilmek için malül düzeyde bir rahatsızlığınız olması gerekir.

Hocam geri dönüş yaptıgınız icin teşekürederim hocom ssk gir 1988 ve 2400 gun var hocom pendik marmara araştırma has 6 ay şizofreni has olarak yattım 2 yıldır tedav gürüyorum yaş 46 dört senedir çalışmıyorum heyete gir piskiyatri %80 iki yıllk verdi şeker %20 obezite %20 top.%87 ile tuzla saglıkkuruluna gön acaba beni malulen emekli yaparlarmı
eger degeri vaktinizi ayaırıpta okuyupta cevap verirseniz çokmutlu olurum şimdidden teşekür ederim modcom

modcom

Tedaviye rağmen çalışmaya olanak vermeyecek düzeyde ise şizofreni, evet, malulen emeklilik mümkün. Bunun için malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurmanız gerek. Onlar sizi hastaneye sevk eder. Orada düzenlenecek rapor sgk sağlık kuruluna gider ve orası emeklilikle ilgili kararı verir.

Bence doktorunuzun görüşü de malulen emekli olabileceğiniz yönünde ise, şansınızı deneyebilirsiniz.

oturan boga verdiginiz bilgi için teş ederim ben zaten marmara pendik hasatanesinde 2 yıldır tedavi oldum saglık kuruluna başvurdum bana piskiyatri %80 verdi altıada çalışamaz dededi evrak ssk yolladılar acaba emekli yaparlarmı teşükür ederim modcom

OturanBoğa

Eğer hastaneye ssk sevki ile gitmişseniz ve hastane çalışamaz şeklinde rapor düzenlemişse, evet, sgk da malulen emekliliği onaylayacaktır.

Sadece, bir ihtimal, emeklilikte bir kontrol şerhi olabilir. Böyle olursa, kontrol zamanı geldiğinde (45 gün önce) ssk'ya gidip hastaneye sevk alırsınız ve emekliliğe temel olan rahatsızlığınızın aynen devam ettiğini belgelerseniz, ssk da emekliliğinizin devamına karar verir.

teşekür ederim bilgilendirdiginiz için

Üst Alt