Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%87 raporla malulen emeklilik başvurusu yaptım..?

Erdinc2019

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkezi selamlıyorum
Saygılar sevgiler.
Yaş 50
Ben sürekli %87 Özürlüyüm.
Sağlık kurulu Raporum oldugu halde Tahsis beyan Maas dilekcesini vermeye gittiğimizde Kurum tekrar güya Hakem heyete) sevk etti güya ilk aldığımız Rapor kıyaslamak icinmiş güya.

Hastalıklarım : Diabet Tip 2 hastasıyım, Hipertansion, kolesterol , Kalp ritim bozuklugu,
4x Omurga ameliyatlar , 4x Bilateral Kullak Ameliyatları ARTI bilateral Implantlar bilateral Kulak cihazlar ve bilateral Kulak cinlamaı ve kuvetli denge bozuklugu, omurga Ameliyatlarından dolayı siddetli idrar kacırma,Orta Depression kısmen iyileşen, Fizik de yüreme bozukluğu orta derecede artı Hareketler kısıtlı.
Nöroloji de hafif orta yüreme bozuklu.
Yekün 11 Ameliyatlar ARTI yaklaşık 15 senedir hergün 10 ceşit ilaclar:
Yaklaşık 10 senedir 4 ceşit ilac Raporları.

1x INSULIN
2x hiper tansion Coversyl Cronik
3x Kokesterol Lipitor Cronik
4x Depression icin 3 ceşit ilaclar Cronik
5x Cronik ağrılar icin Contramal Retard Cronik
6 x ltahaplar romatizma Cronik
7x Miğde koruyucu Cronik
8x Göz damlaları Cronik

Konu : Malul Emekli işlemlerim
Bölge Saglik kurulundan Evraklar Kuruma gelmis ama son durum yani Kurum evrak takip de 01.10.2018 itibariyle yazan : Gelen evrak beklemede yazıyor artı bir yan tarafında da Acıklamada Havale yazıyor.
Bu ne anlama geliyor.
1. Gelen evrak beklemede
2. Havale

Cevaplarınızı bekliyorum.
Şimdiden cok teşekür ederim.
Inanın bu sürec icerisinde hastalıklarım daha kötüleşti.Bir sene icerisinde 3 tane Sağlık kurulu Raporu istendi.
Herşeyin açık ve net olduğu halde hala mevzuatın arkasına saklanarak ve bir önceki cıktığımız yolda sevk edildiğimiz Hastane Sağlık kurulu Rapora Sağlık kurulunca Maluliyetinin tespiti uygundur yazıldığı halde %60 Kayıp yok demek dolaysiyla Red etmek nasıl bir ahlak nasil bir vicdan.
Bakalım bu son alınan ücüncü Sağlık kurulu Raporuna nasıl cevap gelecek bekliyoruz.
Yazıklar olsun.
Umarım bu sefer babamin Malul Emekliği kabul edilir bağlanır.

Istenilen 3 Sağlık kurulu Raporları Resim gönderme imkanımız varmı.
Hatta Kurum tarafında sevk ile son istenilen Malul tespiti icin Sağlık kurulu Raporu Hakem Heyetten Engelliler Platform dan gönderdim.

Evrak takip de yazanlar:

01.10
ZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE SAĞLIK KURULU SERVİSİ.

02.10 Gelen evrak beklemede yazıyor arti acıklamada da HAVELE yazıyor.

Ikisinin varide numarası aynı.

Son düzenleme:
Erdinc2019

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Iyi günler OturanBoğa
%87 sürekli
Ben yurtdisi borclanma yaptim.
Yani ilk başvuruda Ankaradan gelen onay yazının ardindan istenilen 1800 gün borclanmayı yaptik.
Ve gereken 10 yıl sigorta süreci de fazlasıyla mevcut zaten
Yani ilk sigorta girişi 09/1987 dolaysiyla.
Geriye kalan sevk ile istenilen Sağlık kurulu Raporu.
Buda gördüğünüz okuduğunuz gibi acık ve net zaten.
Arti Yurtdınşındaki bütün raporlarımı yeminli tercüme ettirip evraklarima ekleyip teslim ettik.
2010 yilinda güya biz yalnış yoldan Basvuru yapmisisiz.
Bu nasıl birşey ise.
Bunun ayrı ayrı yolumu olur Allah aşkına.
Herneyse ozamankì Basvuru islemlerimiz Red edildi biz tabiki yüksek Saglik kurula itiraz ettim falan.
Sonuc Red ve kapandı o.
Yeni basvuru konu yani yeni Basvuru 05/2018 itibariyle %87 Engelli sürekli Engelli ardından BU Saglik kurulu Raporunla Tahsis beyan dilekcesini verirken tekrar Malul sevk dendi güya ikinci rapor istemi yeni yürürlüge girmis güya ilk Rapor ile kiyaslanacskmış,
Cakışıyormu diye.
Herneyse bunada tama.
Hakem hastanesinden alınan Rapor eger oran Sakatlık cetvelini göze alıp hesaplanırsa oran daha yüksekmis yani %90 üzerindeymiş.
Evrak takip de Son durum 01/10/2018 yazılan Gelen evrak beklemede yazıyor ARTI acıklamada Havale yaziyor.

Zaman ayırıp bizim derdimizi yaşadığımızı okuyan hekeze cok tesekür ederim.
Bu yaşanlar ve hala yaşadiğımız gercekten bir faciya. Acik ve net olan özür bir insana bu yapılanlar.
Yazıklar olsun demerkten başka birşey gelmiyor aklıma.Bimer artı Cimer arti ozamanki Sağlık Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ya kadar durumu bilgilendirdim, lakin ciddi anlamda ilgilenen olmadı.
Izmir Il Müdürlüğünden sadece tekrar başvurda bulunun diye yazıdan başka birşey olmadı.
Umarım busefer babamin Malul Emekli işlemleri onaylanır ve hakettiği Mululiyet Maaşa nihayet bağlanır.

Saygılar sevgiler herkeze

Son düzenleme:
Merhaba Bülent Bey,
Eklemiş olduğunuz sakatlık oran cetvelini inceledim.Benim merak ettiğim malulen emeklilikte de bu cetvel mi kullanılıyor.Yani iş gücü kayıp oranının tespitinde de bu tablo mu kullanılıyor.Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.
Selam ve dua ile

Gönderdigim resimleri gördünüzmü Bülent bey.

Sagolun
Sayenizde bilgi sahibi oluyoruz Bükent bey.
Soru: Bu durumda Babamin maluliyet Mümkün degilmi yani.

Saygılar sevgiler

Hangisindeki

Hakem Heyetin mi ya oran görünmeyendekimi

Maluliyet islemlerin geri dönük yapilan yalnışklar haksızlıklar faciya malesef.
Babam daki hastalıkların yarısı bile olmayan artı hic Ameliyat olmamış kişi Malul emekli.
Bu nasıl bir vicdan.
%90 ların üstünde engelli bir insana nasıl Red ediliyor anlamis degilim.
4 x omurga ameliyatlar sonrası adam idrarini tutamiyor sokaga cikamiyor.
Hareket kısıtlı.
Sol ayak kısmen felc.
Diabet
Hipertansion
4x Ameliyat Kulaklar dan iki taraflı implant vs....

Allah büyük insallah olur

Evrak takip Acıklama yerinde yani altında
HAVALE yazıyor.
Bu ne anlama geliyor.

Teseküker

Evrak takip Acıklama yerinde yani altında*
HAVALE yazıyor.*
Bu ne anlama geliyor.
Bölge Saglik kurulu dan evraklar Kuruma geleli tam 3 hafta oldu ve hala beklemede yazıyor.Evrak takip te son işlem 02.10 yapilmiş.

Erdinc2019
Kardeşim sizin yaşadığınız süreci % 85 raporumla birebir yaşayan biri olarak size tavsiyem basvuruyu yaptığınız sgk md,lugunu gerek tlf gerekse bizzat giderek durumun ne olduğunu ogrenebilirsiniz.

Bölge Saglik kurulu dan acilan varide nunarasi ile kurumda acilan gelen evrak beklemede Varide numarasi ayni ya i Eşit.

Anliyorum Ama acıklamada neden Havale yaziyor.
Anlamı ne olabimir

Peki sizin sonuc ne oldu Sayin Mehmet005

@Erdinc2019
Malesef red geldi. Ben durumu mahkemeye tasidim. Adli Tıpa sevk ettiler,adli tip benden unuversite raporu istedi onuda gönderdim.
O da yetmedi beni bu halimle istanbul adli tıp a cagirdilar. Orayada gittim.

Fakat dr yoklugundan uc branş a tek doktor baktı düşünsenize diabet doktoru hem diabete hem koaha hemde ortapediyede bakiyor .ayrica benim ana hastalığımin dr yani kalp damar cerrahi yoktu.

Ve gelen kararda ise 30.03.2013 tarihli resmi gazetede yayimlanan yonetmelige gore malul sayilamazsin diyorlar. Ve hakimde ret karari veriyor.

Bu tarihli resmi gazeteye baktigin zamanda,o yonetmeligin malulen emeklilik yonetmeligi degilde Özürlülere verilen haklarla ilgili yonetmelik oldugu ortaya çıkıyor.

Yani anlayacağın emekli etmemek için binbir türlü dalavere ve hikaye ile vatandaşı surunduruyorlar.

Ve netice olarak 5 yillik bi uğraşı sonucunda koskoca bi husran ile oturup kalıyorum.

Evrak takip de görünen Bölge Saglik kurul dan verilen varide nunarasi ve Kurumda ki Varide numarasi esit aynı.Bu ne anlama geliyor.
Ve son islem de yazan su:
Havale kayıt icin.

Üst Alt