Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%87 raporla ÖTV indirimli araç alabilir miyim? Eşim kullanabilir mi?
Raporum % 87, sanıyorum bu raporla ötv indirimi araç alınıyor. Fakat sağlığım araç kullanmaya müsait değil.
Alacağım aracı eşim kullanabilir mi? Bunun için gerekli şartlar nelerdir?
Özel hareket ettirici tertibat ile araba kullanabilir ehliyet ve raporla aldığınızda arabayı eşiniz kullanabilir. Özel tertibat, otomatik vitesin haricinde bir donanım ise TSE'de küçük bir işlemle bu mümkün olabiliyor. Sadece otomatik vites ise ona da gerek yok.
Bunlar mümkün değilse, yani ehliyet alamıyorsanız o halde rapor oranınız %90 ve üzeri olmalı.
hayır alamaz araç almak için %90 üzeri oran gerekiyor.
Eğer ortopedik engeliniz varsa yani raporunuzda ortopedik kutucuğu işaretli ise oranın önemi yok o vakit alabilirsiniz. Fakat MS hastaları için vergi dairesi sorun çıkartıyor bilginize
Sardonyx35
Bu konuda ölçü; manuel vitesli bir aracı kullanabilmek için ek bir tertibata ihtiyaç duyuyor olmaktır.
Ek bir tertibat olmadan manuel vitesli bir aracı kullanamıyor, ama engelinize uygun bir tertibatla kullanabilecek durumda iseniz, uygun sürücü belgesine sahip olmak şartıyla ÖTV muafiyetinden faydalanabilirsiniz.
Sardonyx35
Sağ dizinizdeki kısıtlığın derecesine göre doktor kanaati önemli. Eğer özel tertibatlı araç kullanabilir şeklinde sağlık kurulu raporu verilirse, ayrıca otomatik vites ve sola alınmış gaz pedalı kodlarının olduğu sürücü belgesi alabilirseniz ÖTV muafiyetli araç alabilirsiniz.
raporda %5 oran verdi sağ dizim için ama sanırım durumum ilerledi. can sıkıcı bi hal aldı sağ dizim kapatamıyorum hiç sızlıyor, cok yürürsem çıkcakmış gibi oluyor bazen boşluğa düşüyor gibi. Kalbim yüzünden mr cektremıyorum sorun o
Sardonyx35
ÖTV muafiyeti için ortopedik engelde herhangi bir oran limiti bildirilmemiş olsa da, çok düşük oranlarda vergi dairesinin sıkıntı çıkardığını buradaki paylaşımlardan görüyoruz.