Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%87 raporuma rağmen SGK malulen emeklilik başvurumu reddetti!?

• Konbuyu başlatan uzman 55
  • Başlangıç tarihi
U

uzman 55

yaklasık 5 ay önce malulen emeklılık için başvuruda bulundum.hastane raporu % 87 olarak tamamlandı ve heyete gırdım.ancak sgk tarafından iş gücü kaybının % 60 ını kaybetmedıgıme karar verıldıgıne dair yazı geldı ve yuksek saglık kurulunca yenıden degerlendırılmesı için itirazda bulunabılecegımi bıldırıyor.degerlı admın tecrube ve bılgılerınıze dayanarak itiraz harıcınde yapmam gereken ayrıyeten başka bır husus varmı önerebılecegınız?saygılar.

Yapmanız gereken hemen itirazda bulunmak...

selam degerli yöneticiler.yüksek sağlık kurulundanda red cevabı geldi.hakem hastane talebindemı bulunayım ne yapacagımı şaşırdım.ayrıca 1 hafta önce daha önce aldıgım raporda ele alınmayan kronik bır hastalık (romatoıd artrıd)daha ortaya çıktı.yenıden kendı başıma hacettepeden özürlü raporu alma bşvurusunda bulundum.bu yenı raporda oran yukselırse işime yararmı ?

İtirazınızın ardından yine red gelmiş, bu durumda o red kararına karşı dava açmaktan başka yol kalmıyor

şahsi başvurup alacagınız rapor malülen emeklilikte bir işe yaramaz kurum sevki ile alacagınız rapor gecerli olur sonuç alamaz iseniz yapacagınız tek şey kalıyor oda dava acmak malesef oda baya bir uzun süreç olur gene netice alamaz iseniz birinci dereceden vergi indirimi almayı deneyip erken emeklilige ugraşmanız gerekecek enkısa yolbu malülen emeklilikten sonra allah kolaylık versin

allakasi ;birinci dereceden vergi indirimi almayı deneyip erken emeklilige ugraşmanız gerekecek demişsiniz bunun için ne yapmalıyım?su an ssklı çalışıyorum.başarılı olabılırmıyım bu yontemle malulen emeklılıkte.dava açsam tahmını sure ne kadar surer kazanabılırmıyım acaba!ne olur bır yol gösterın ayakta duramıyorum.çalışamıyorum yanı.

teşekkurler admın.davayı kazanamam diye düşünüyorum!yakın zamanda bu yolu denemiş olan bırısi görüşlerını paylaşırsa sevınırım.

Bilemezsiniz... Bence bir avukatla görüşün. Şansınızı deneyin

selam degerli yöneticiler.dava açabilmem için tanıdıgınız önerebilecegınız avukat adresi varmı ankkara merkezde?zira ben bugun 1 kişiyle görüştüm peşin 5000 tl istedi.özel mesajla ıletebilirmısınız varsa lutfen

Ankara'da bu konuda davaya bakan güvenilir bir avukat önerisi olan var mı?

selam iyi gunler admin ,dava açabilmek için geçerli süre varmı?(örneğin ret kararı gelmesine muteakip 1 ay içinde dava açmalısın gibi)çünkü daha istedıgı parayı ayarlayamadımda?

30 günlük bir süre kısıtlaması var diye biliyorum. Avukata sorun bence...

Tek hastalıktan yüzde 60 ve üzeri almalısınız. Birden fazla hastalıktan yüzde 87 aldıysanız kabul etmezler. Mahkeme için genelde 300-400 tl dosya masrafı olur başlangıçta. Avukatınız inşallah güvenilir biridir. Farklı avukatlarla görüşüp fiyat alsanız ve pazarlık yapsanız daha uygununu bulabilirsiniz. Maddi durumu olmayanlara devlet avukat tahsis ediyor ama sizin durumunuz acil sanırım. Allah yardımcınız olsun...

teşekkürler dostempati.araştırıyorum bakalım hayırlısı

selam %61 oranla 2. dereceden vergi indirimim onaylandı.ben bu şekilde 17 yıl 3860 gun şartı ile emeklilige başvuruda bulunabılırmıyım?

uzman prim yıl tamamsa başvura bilirsiniz

Üst Alt