Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

87 SGK başlangıcım, 7600 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

vural esin

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz yanlış adım atmaktan korkuyorum.
bireysel başvuru sonucu 06-03-2012 tarihinde ege üniversitesinden d ağır özürlü sürekli, özürlü raporu verdiler. raporun arka kısmında (malulen emeklilik, vergi indiriminden yararlanma, ötv ve bazı vergilerden yararlanma, belediye hizmetlerinden yararlanma, tüm özürlü haklarından yararlanma başvurusu üzerine düzenlenmiştir.) yazıyor.
1971 doğumluyum, ssk başlangıç tarihim 1987, ödenmiş pirim günüm 7600 gün.
Bu kırıterlerimle ve bu raporla emekli olabilirmiyim.
Oluyorsa;en garantili, en kestirme, en avantajlı emekli olma yolu hangisidir.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Elinizdeki raporla defterdarlığa gidip sakatlık indirim hakkı elde etmelisiniz. O hakkı elde ettiğinizde aşağıdaki tabloda belirtilen sigortalılık süresi ve prim günü de tamamsa, emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilir ve hemen emekli olabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Not: 18 yaşından önceki sigortalılığınız eğer TAM primli idiyse, sigorta başlangıcı olarak 18 yaşını tamamladığınız gün kabul eidlir. Eğer 18 yaşından önceki sigortalılığınız staj idiyse (yani tam primli değil idiyse), o zaman sigorta başlangıcınız 18 yaşını tamamladıktan sonra TAM primle sigortalı olduğunuz ilk tarih olarak temel alınır

emekliliğe başvuru şartı nedir?

ben %64 lük raporumla vergi dairesine başvuru yaptım. onay gelir gelmez emekliliğe başvuru yapabilirmiyim yoksa vergi indirimli maaş aldıktan sonramı başvurmam gerekir. ( prim günüm ve de senem dolu)

Ankara maliye raporunuzu onayladığı taktirde ve elinize ulaştığında (2 ay kadar) istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz.. Vergi indirimli maaş almanız gibi bir zorunluluk yok...

Üst Alt