Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

87 sigorta başlangıcım var. %47 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

İzmirliosman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm ben 2012 de iş kazası geçirdim yüzde 47.5 engel oranım var.sigorta başlangıcım 05/01/1987, 3.derece vergi indirimim var 2200 gun pirimim var kaç günde emekli olabilirim.

İzmirliosman
Priminizi 3600 güne tamamladığınızda hemen emekli olabilirsiniz.
Askerlik yapmışsanız askerlik süreniz kadar borçlanarak prim gün sayısı kazanabilirsiniz.
Ayrıca; iş kazası nedeniyle sürekli işgöremezlik aylığı alıyorsunuzdur umarım, bazı arkadaşlarımız haklarından haberdar olmayabiliyorlar hatırlatmak istedim.

Slm daha önce iş kazası geçirdim 47.55 engelliyim şuanda koah hastalıgım ortaya çıktı ve işitme kaybımda var sol gözümde fileks ten çapak kaçtı göz bebegim yandı görme kaybıda var dumalı vaziyette görüyor 2203 gün primim var malülen emekli olabilirmiyim cevap veren bir arkadaşımız bilgilendirirse memnun olurum saygılar
İzmirliosman

İzmirliosman

Malulen emeklilikte birbirinden bağımsız birden çok engel oranı toplanmıyor malesef, en büyük orana sahip engel baz alınıyor.
Sadece eğer rahatsızlıklardan biri diğerinin komplikasyonu sonucu ortaya çıkmışsa bunların toplam oranı geçerli olur.
Sizinkiler birbirinden bağımsız.
Sizin durumunuzda en büyük ve maluliyete uygun olabilecek koah hastalığı görünüyor, bu dan hastalığınızın durumuna bağlı.
Bence maluliyet tespiti için başvurun olumlu olursa emekli olursunuz, yok olmazsa primlerinizi tamamlayıp erken emekli olursunuz.

Kurum niye ozaman 9 ayrı polikılınıkten muayene olmamızı istiyor.bu hastalıkların toplam oranı kabul edilmiyormu bu nasıl bir şey.engellilikte toplam tüm oranlar kabül edilirken malüliyette niye kabul edilmiyor.o zaman bende sonuç olumsuz olursa söylemiş olduğum hastalıklarım meydana çıkmadan önce iş kazası geçirdiğimde aldığım engelli raparuna altı ayda bir yeni rahatsızliklardan dolayı tekrar girme hakkım var olması gerek.ozaman ben tekrar maluliyet değilde engelli raporu için yeniden başvuru yapsam ne olur.veya adli yargıya baş vurarak adli tıp heyetine başvursam ne gibi sonuç verir

İzmirliosman
Yukarıda yazdım, maluliyet olumsuz olursa tüm hastalıklarınızın değerlendirildiği yeni bir rapor alır ve vergi indirimi derecenizi yükseltebilir, o derecenin şartları oluşunca erken emekli olabilirsiniz.

Yeniden rapor alabilirmiyim

Slm 2012/2013 yıllarında iş kazası geçirdim 2013 te engelli raporu aldım rapor alırken ilk gittigim hastanede düşük oran vedile bende il sağlık kuruluna itiraz ettim iki ayrı hastaneye daha gönderdi üçüncü hastanede doktorların vediği ora %70 idi kurula girdiğimde %47.55,e düşürdüler şuan başka hastalıklarda mevcut oldu.şuan maluliyet başvurusu yaptım eğer olumsuz olursa.tekrar engelli raporunu yükseltmek için tekrar rapor alabilirmiyim

İzmirliosman

Malul sayılmadığınızda erken Yaşlılık emekliliği için engelli sağlık kurulu raporuna her zaman başvuru yapabilirsiniz.

Slm hicam

Hocam malülen emeklilik başvurusu yaptım heyete girdim hastane 2 yıl geçerlilik süresi olan bir rapor gönderdi SGK'ya kurum raporu yüksek sağlık kuruluna gönderdi sonuç red çıkı.ben zaten engelliyim 2012...2013 yıllarında iş kazası sonucu ortapedik engelli raporum var 0/47.55.daha sonra başka hastalıklarımda çıktı KOAH duyma kaybı görme kaybı ve damar tıkanıklığı gibi rahatsızlıklar.sonüç olarak hastane malüliyet için 2 yıl geçerli rapor verdi sgkada yüksek sağlık kuruluna gönderdi orda da red geldi.bu durumda ne gibi bir izlenim yapmam gerekli.Normal şartlarda engelli emeklisi olmam için askerlik ve bağkura 5 aylık borcum var bunları ödeyip 1 yıl daha çalışırsam 3600 günle emekli olabilirim diye biliyorum sizce hangi yolu izlemem gerekir.vergi indirim kağıdın var.sgk girişim 1987ni birinci ayının 5. Ne yapmalıyım.

İzmirliosman

Primler 3600'e tamamlandığında, var olan vergi indirim hakkınıza istinaden erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsiniz. En makul yol bu.

Üst Alt