Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

87 sigorta girişi ve % 40 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

falcon27

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
önceden tşkl. 31/07/213 tarihinde bir suriyelinin tırafite yolu şaşırıp bana çarptı kaza sonucu 18 gün cyb yoğunbakımda yatım netiçe sağ gözümün sinirleri kesilmiş tek gözüm görmüyor.neyse şuan a bakalım % 40 iş için engeli raporum var benim sorum: 1972 doğumluyum 1987 tarihinde ssk kaydım 6070 gün üm var elimdeki işiçin aldığım özür raporuyla vergi indirimine baş vura bilirmiyim,vuramazsam neyapmam lazım tekrar TŞL.

87'de sigorta başlangıcınız -staj değil- tam primden yatırılmış ise,
elinizdeki raporla vergi indirimi için başvuru yapabilirsiniz,
sadece çalışıyor olmanız yada çalışmıyorsanız, 10-15 gün çalışıyor görünmeniz gerekir.
Ankara'dan da aynı şekilde onaylanırsa, % 40 altına düşmezse 3. derece vergi indirimi kazanırsınız ve emekli edilirsiniz şartlarınız tamamlanmış...

İşe başlangıçtan bu yanaki sene sayısı ve prim gün sayısı fazlasıyla tamam.İzlemeniz gereken yol, şu anda çalışıyor olmanız lazım çalışmıyorsanız göstermelik bir tanıdığın yanında işe giriş yapın.İşyerinden çalıştığınız dair kağıtla, il deftardarlığına gidin.Orada vergi indiriminden yararlanmak istiyorum diyin.Deftardarlık sizi hastaneye sevk edecek ,hastanede hastalıklarınızla ilgili polikiliniklere gideceksiniz sonrasında heyete gireceksiniz cıkan rapor size verilmeden Ankaraya gidiyor yaklaşık 40 gün sonra rapor sonucu adresinize veya işyerinize geliyor.en az %40 veya üzeri rapor alırsanız vergi indirimi hakkı kazanırsınız.Bu hakla şu anki prim ve çalışma süresiyle erken emeklide olursunuz.Emekli olduktan sonra isterseniz yine çalışırsınız ,çalışırsanız devlet emekliliğin belli kısmını keser(.Sosyal güvenlik destek primi) adı altında.Bu kanunidir.Dediğim gibi emekli maaşı yuksekse emekliliğin keyfini sürersin 800-900 gelirse mecbur ikinci işte çalışmanız lazım.

çok teşekkürler

slmlar tüm engeli arkadaşlar ben 07,30,2013 tarihinde tırafik kazası sonucu sağ gözümü kaybetim sonra da işe girmek için rapora baş vurdum sonuc göz 2 ortapedik şuan % 40 aldım
20 gün oldu işe başladım
ssk kaydım 1987
iş günüm 6070 var

işyeri bana bugün maliyeye vermemem için evrek verdi evrağı maliyeye verdim

1972 doğumluyum tekrar kurula girmem gerekmiş alacağım raporun tekrar aynı oran çıkar mı ,çıkan oran ankaradan aynı gelirmi.

birde vergi indirimi almadan emekli olabilirmiyim tedirginim

% 40 raporu nereden aldınız? "özürlü sağlık kurulu raporu" mudur? Vergi indirim başvurusunda yeniden rapor çıkartmanız gerektiğini kim neye dayanarak söyledi?

Not: Vergi indirim hakkı almadan emekli olamazsınız

Üst Alt