Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

87 sigorta girişi ve %48 raporla ne zaman emekli olabilirim?

muratcemm

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

1987 yılı sgk girişim var ve %48 ömürboyu nörolojik & ortopedi engelliyim. 4a, 4b ve askerlik borçlanmam da dahil şu an(Haziran 2018 hariç) toplam 3588 prim günüm var ve halen özel bir kuruluşta engelli kadrosunda vergi indirimi de alarak çalışmaktayım. Acaba ne zaman emekli olabilirim ve emeklilik için ne yapmam gerekir?

Teşekkürler..

Öğrenmek istediğim diğer bir konu da, ENGELLİ PERSONEL HAFTADA 66 SAAT ÇALIŞTIRILABİLİRMİ?

muratcemm mrb öncelikle
3 derece vergi indirimineze göre
emeklilik şartlarınız 3600 gün ve 15 hizmet yılına tabisiniz
Tüm şartlarınız oluşmuş emeklilik müraacatında buluna bilirsiniz ayrıca engelli ve normal bir birey haftalık 45 saat çalışmak zorundadır yasal olarak ancak özel sektör bu konularda biraz esnek ama sizin rızanız dışanda masai bırakamazlar.

Merhaba umut2135 ,cevap için çok teşekkürler. 1 veya 2 hafta içinde emeklilik için müracaat edip gelişmeleri buradan aktaracağım..

12 gün daha çalışın en az. 3600 gün lazım sizinki 3588 gün. İlaveten denildiği gibi engelliler kendileri istemedikçe mesai harici çalıştırılamazlar.

muratcemm

1- Son 2520 primin fazlası ssk (4a) statüsünde ise
2- Raporunuza karşılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmişseniz
3- 3600 priminiz tamamsa

erken Yaşlılık emekliliği için başvuru yapabilirsiniz.

Selam umut2135,

Bu gün Unkapanı SGK İstanbul il müdürlüğüne gittim ve emeklilik için tüm şartları öğrendim...

1-En önce askerlik şubesine gidip askerliğimi yaptığıma dair resmi mühürlü belge almamı istiyorlar, e-devlet'ten alınan barkodlu evrağı kabul etmiyorlar.

2-En kısa zamanda Bağkura gidip borcum için yapılandırma yapmamı ve borcumun mutlaka tamamını ödemem gerektiğini, 1 kuruş bile devlete borcum kalırsa emekli olamayacağımı söylediler ve en acısı borç yapılandırmamı sadece ve sadece işyerimin olduğu ildeki bağkurda yaptırabileceğimi söylediler. Mesela işyerim Van'da idi ama ben İstanbul'dayım, önce Van'a gidip oradaki bağkur'dan borcumu yapılandırıcam daha sonra dilediğim yerden ödeyebilirmişim..

3-Tüm yukardaki işlerimi hallettikten sonra 18 ay askerlik borçlanmamı da ödeyip(bu gün itibarıyla 11.800TL) emekli olabileceğimi söylediler..

BU ARADA ARKADAŞLAR SGK'YA BORCUNUZ VAR İSE 31.TEMMUZA KADAR BORCUN SADECE %10'UNU ÖDEYİP TAMAMINI KAPATABİLİYORUZ BU KESİN......

muratcemm bilgilendirmen için teşekürler
Benimde bağkur borcum vardı aynı şehirde farklı semtte idi
Banada sana söylelenin aynısını söyledi sgk o semte gidip yapılandırmam lazım diye
Bende önce 170 aradım sonra sgk müdürüne çıktım 170 dediğini söyledim
Herhangibir sgk hizmetlerinden yapılandırma olacağını oda memuru aradı işlemimi yaptırdı
Sonra memura sordum neden ilk almadınız işlemi diye yoğunluktan işyeri semtteyse işlemi almamaya çalışıyoruz dedi kaldıki siz sırf bu işlem için ta van a gitmenizi söylemişler
İsterseniz başka semtteki sgk gidin olmadı müdüre çıkın durumunuzu engelli olduğunuzu belirtin işleminizi ordan yaptırmaya çalışın
diğer konu ise doğru sgk 1 tl bile borcunuz olur ise emeklilik işlemlerinizi almıyorlar.

Çok teşekkürler umut2135 , bende önümüzdeki hafta bu defa kadıköy sgk ya gidip direk müdüre çıkarım ve başka ile gitmekten kurtulurum inşallah.

muratcemm önemli deil
İlk memura git işlemi yapmaz ise sonra müdüre çık
Umarım halledersin.

İlk memura giderim ve 170'i aradım buraya gelmemi söylediler derim.. Galiba ozaman işlemi yapar... Yine sonucu yazarım buradan...

Göztepe sgk'ya gittim ve memura 170'i aradığımı bana buraya gelmem gerektiğinin söyledi dedim. Sağolsunlar hiç zorluk çıkarmadan bağkur borç yapılandırmasını halletiler bende bankaya giderek parayı yatırdım ve bağkur çanakkale il müdürlüğünü arayıp durumu izah ettim, oradaki arkadaşlarda sisteme girip paranın yattığını görerek borcu hemen sıfırladılar..

Evet geçen hafta askerlik borçlanmamı ödedim ve işten çıkış belgemle birlikte sgk'verdim, bana tahsis numarası verdiler ve yılbaşına kadar emekli maaşımın bağlanacağını söylediler.. Darısı hepinizin başına arkadaşlar....

Değerli arkadaşlar, sgk' dan telefonuma ilk maaşımı kadıköy .....bankasından ocak ayının 22sinde alabileceğime dair mesaj geldi... Darısı engelli kardeşlerimin başına inşallah......

Üst Alt