Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

87 sigorta girişim ve %60 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

demirrr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1970 doğumluyum
1987 sigorta girişim var
1987 den 1995 kadar 600 günüm var
2000 ve 2009 yıllarında bağgurdan 3070 günüm var
2014 sigortalıyım 3 aydır 100 gün
toplam 3770 günüm var

yüzde 60 vergi indirim raporum var

emeklilik sigorta 1200 gündaha calışacaksın diyor nasıl emekli olurum bilen varsa yarmıcı olabilir mi

Son 1261 priminiz hangisinden ise ondan emekli olursunuz.

Bağkur'dan emekli olmak isteseniz kurum sevkiyle yeniden rapor alacaksınız ve yüzde kaç olursa yine prim tamamlayacaksınız şu tabloya göre:

bagkur.PNG

İster Bağkur'a başvurur, kurum sevkiyle yeniden rapor alır, o rapor kaç olursa ona göre prim tamamlarsınız.
İsterseniz, 1261 günü ssk'dan tamamlarsınız, 2. derece vergi indirimiyle 15 yıl 3600 günle emekli olursunuz.

teşekkür ederim

bağkurdan hastaneye özür oranımın belirlenmesi icin sevk istiyorum bağkur borcun vardiye vermiyorlar doğrumudur

borcunuzu ödemeden sevk vermezler..

baypass amaliyat oldum 3 adet rapor aldım 2 aynı biri farklı

2008 yılında baypass amaliyatı oldum

sgk dan 2013 dan haseki hastenesin den rapor aldım
1 rapor sonuc hiperlipidemi+hipertansiyon+kronerharter hastalığı klas3 (CABG) EF %45 +HAFİF MİTRAL YETMEZLİK KLAS1 +ANKSİYETELİ DEPRESYON MALULUKDEN RET GELDİ

Vergi dairesinden haseki hatanesine sevk aldım
2 nci rapor souc HİPERLİPİDEMİ+HİPERTANSİYON+KORONER HARTER HASTALİĞİ CABG X3 HAFİF MİTRAL YETMAZLİK KLAS3 ENGEL ORANI %60 vergi indirimi altım

bağkurlu olduğum için vergi indirimi raporunu kabul etmediler tekrar sevk aldım haseki hastanesine

3 rapor sonuc İSKEMİK KALP HASTALIĞI CABG Lİ +HİPERLİPİDEMİ+HİPERTANSİYON EK BÖLÜM SOL VENTRİKÜL SEGMENTER KASILMA KUSURU+HAFİF MİTRAL YETERSİZLİK EF %45

YAZIYOR 3 ncü rapor sonucunu anlamadım bağkurdan 4325 günüm var 3 ncü raporun sonucu red gelirmi bilen varsa cevap yazarsa sevinirim veya ne yapa bilirim fikir verirseniz sevinirim 3ncü raporunu 07/01/2015 yeni adım bağkurdan sonuc bekliyorum

Son düzenleme:
Bağkur'dan emeklilik için (gün/ay/1987 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve toplamda 4680 gün prime tabisiniz emeklilik için. Bu şartlar oluşmadıysa, bağkur Yaşlılık emekliliği başvurunuzu yine reddedecektir.

bağkur yaşlılık aylığı bağlama tarihine itiraz

iyi günler 1970 doğumluyum
bağkurdan 24/12/2014 tarihinden hastaneye sevk aldım 30/12/2014 tarihinde hastaneden rapor cıktı bağkur sgk kurluna gönderdi kurul onay tarihi 11/03/2015 maaşımı 08/04/2015 tarihinden bağladılar rapor tarihinden bağlamıyorlar nasıl itiraz ederim bu konuda bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim birde hangi rapor tarihinden bağlamaları lazım teşekürler

4328 günden ek ödeme dahil 709 lira maaş bağlandı son basamak 8 2007 tarihi
1987 ssk sigorta başlangıcım 1987 1994 500 gün
2000 2008 arası bağkur 2699 gün
2008 2009 arası bağkur 330
2012 sgk 45
2014 sgk 150
2014 askerlik borclanması 504
askerliğimi 1994 de yaptım bağlanan maasş ek ödeme dahil 709 lira
sizc bu maaş normalmi

demirrr

[-]Rapor tarihini takip eden ay başı itibarı ile bağlanır maaş[/-]

30/12/2014 tarihinden mi bağlanacak
memura ısrar etmeme rağmen bağlamıyor 08/04/2015 tarihinden bağladılar ne yapmam lazım

birde maaş normal mi teşekkür ederim

kanun maddesıini yazarsanız dilekce yazacam teşekkürederim

demirrr

Pardon, siz Malulen emeklilk için değil 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliği için başvurdunuz sanırım. Bu durumda 5510 sayılı yasanın 29. maddesine göre:

Yaşlılık aylığının başlangıcı, kesilmesi veya sosyal güvenlik destek primi ödenmesi MADDE 30-
4 üncü maddenin birinci fıkrasının;
a) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen sigortalılardan yaşlılık aylığına hak kazananlara, yazılı istek tarihinden sonraki,
b) (c) bendinde belirtilen sigortalılardan yaşlılık aylığına hak kazananlara, yetkili makamdan alınan emekliye sevk onayı üzerine görevleriyle ilişiğinin kesildiği tarihi takip eden,
c) (c) bendinde belirtilen sigortalılardan her ne şekilde olursa olsun görevinden ayrılmış ve daha sonra başka bir sigortalılık haline tabi olarak çalışmamış olanlar ile kontrol muayenesi sonucu aylığı kesilenlerden yaşlılık aylığına hak kazananlara ise istek tarihini takip eden,
ay başından itibaren aylık bağlanır.

Yani, 1 Ocak 2015 tarihi itibarı ile başlaması gerekirdi.

Onlar büyük ihtimalle rapor sürecinden sonra sizden yeni bir dilekçe alıp "beni emekli edin" dediğiniz tarihi temel aldılar...

demirrr

Yukarıdaki kanun maddesine atıf yaparak maaşınızın emeklilik için başvuru yaptığınız tarihi takip eden ay başı itibarı ile başlatılmasını talep edin.

Üst Alt