Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

87 SSK, 1991 Bağkur girişim var. 20 yıl 6 ay prim günü ile emeklilik şartlarım..?

merter1

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
ilk ssk girişim 1984 fakat 18 yaş yok daha sonra 87 ssk girişim ve 120 günüm var daha sonra 1991 kasım bağkur girişim başlıyor ve 20 sene 6ay üzerinde günüm var. daha sonra 15 8 2011 günü geçirdiğim kaza sonrası sağ el 3.4.5. parmaklarım koptu. 2. parmakta iş göremez. 2007 yılında geçirdiğim kalp krizi neticesinde 3 stent takıldı ve yüksek tansiyon hastasıyım.sağlık raporu için başvurdum henüz netice almadım.sanırım yüzde 55 gibi bir değer gelecek.ben özürlü erken emeklilik için başvurmak istiyorum ancak bu konuda bilgi sahibi değilim nasıl bir yol izlemem gerekiyor beni aydınlatırsanız sevinirim Teşekkürler ederim ayrıca 07 .08 .1968 doğumluyum.

erkken emekli başvurunda

erkken emekli başvurusunda ,bağkurdan erken yaşlılık emekliliğinde ,sgknın sevk etmesi şartı varmı. eğer yetkili bir hasteneden rapora başvuru yapıldı ise sgknın bu şartını yerine getirmek için sgk yı uyarıp bu yetkili hasteneye sevki olabilirmi.ayrıca vergi indirimine ve diğer başka verfi kolaylıklarından yararlanmak için vergi dairesine nasıl başvurulur

yüzde 58 raorum var ticaret odasına kayıtlıyım vergi indiriminden faydalanırmıyım nasıl başvuruda bulunurum. bağkur bu raporumu kabul etmedi ve üniversite hastenesine sevk etti eğer ben sevk edilen yerden daha yüksak bir rapor alırsam ilerde hangisi muteber olur.

Bağkur statüsünde 5510 sayılı yasanın 28. maddesinden yararlanarak erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanabilmek için sgk sevki ile hastaneye gidip rapor almak şart.

1- Emekli olunan kurum: bağkur
2- İlk sigortalı olunan yıl: 1986
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 2012
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı:63
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi:yaşlılık
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı: 35.000
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:11. BASAMAK
8- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 7700 gün
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı:
10- Aylık Bağlama Oranı: yüzde 35
11- SGK aylık bağlama kararındaki ortalama günlük kazanç:32.00 tl NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALABİLİRİM................

Bağkur tabandan prim yatınca 750 TL gibi bi aylık bağlıyor sanırım.

bağkur dan yaşlılık emekliliği

benim 1984 ssk girişim var fakat 18 yaş altı, 18 yaş üstü 1986 girişliyim daha sonra 28 2 1991 bağkur girişim var ve bu tarihten sonra bu güne dek 20 yıl 7 ay günüm var ssk dan da 220 günüm var. geçirdiğim iş kazasından dolayı sağ el 345 parmakları kaybettim 2. parmakta haraketsiz.aynı zamanda kalp hastasıyım 3 stendim var ve kalp yetmezliği teşhisi kondu. sgk sevkiyle rapor çıkarıyorum sanırım 60 gibi bir rapor gelecek.benim sormak istediğim1- bağkurlu bir kişi olarak vergi indirimi bir fayda sağlarmı 2-raporun arkasında hangi ibareler yer alsa daha faydalı olur3-emekli maaşımı nasıl hesaplarım4-vergi dairesi sana vergi indiriminin bir faydası olmaz dedi doğruluk payı varmı5- ötv indirimi alabilirmiyim

1- vergi indiriminin bağkura hiç bir katkısı/etkisi olmaz
2- hangi hakları kullanacaksanız raporda o haklara dair kısımların değerlendirilmesini isteyin.
3- emekli maaşını hesaplamak kolay değil. Emsalleri inceleyin:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu

4. Doğrudur. Hiç bir faydası olmaz
5- http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

malulen emeklilikmi erken yaşlılık emekliliğimi

ben sgk sevkinden sonra alacağım raporda 60 ve üzerinde alırsam sgk ya erken yaşlılık emekliliği içinmi yoksa malülen emeklilik içinmi başvurmam gerekiyor.bağkurluyum ve 7400 günüm 26 yıl hizmetim var.normalde yaş bekliyorum.hangi başvurumda daha avantajlı olurum. şimdiden teşekkürler.

Sakın malulen emekli olmayın halen çalışıyor iseniz iş yerinizden çalıştığınıza dair yazı alarak Maliye'ye (mükellef hizmetler birimine) Vergi ind. hakkı için müracaat edin.
Vergi ind. hakkı kazanır iseniz hemen emekli olursunuz.
Neden malulen emekli olmayın ileride olur ya çalışma ihtiyacı duyarsanız malulen emekli olursanız maaşınızı kestirmek zorunda kalırsınız ama vergi ind. hakkı kazanıp erken emekli olur iseniz o zaman hem emekli maaşınızı almaya devam edersiniz hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız..

Erken yaşlılık emekliliği daha iyi. Malulen emekli olunca başka bir işte çalışamazsınız ve ek gelir getirici çalışmanız olamaz aksi takdirde maaşınız kesilir.

ben bağkurluyum.ve emeklilik için benden defterdarlığa başvurum istenmedi. nedeni ne olabilir

Biz ssk lı çalışan olarak değerlendirdik metin siz Bağ-kur a müracaat edin kurum sizi hastaneye sevk eder Bağ-kur luların vergi ind. hakkı almasına gerek yok.

maaş yönünden erken emeklilik daha avantajlı olurmu

5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında erken Yaşlılık emekliliği için başvuru yapacaksınız sigorta müdürlüğüne. Sizi hastaneye sevk edecekler. % 40 ve üzeri rapor verilir ve sgk da bunu onaylarsa, sigortalılık süresi ve prim şartları da tamamsa, emeklilik işlemleriniz gerçekleştirilecek.

sgk sevki ve erken yaşlılık emekliliği

sgknın sevki ile sağlık kurul raporu almak ve bunun sonucunda erken yaşlılık emekliliği başvurusunda bulunmak istedim.sgk beni celal bayar üniversite hastanesine sevk etti. ve rapor çıktı.sgk ya giden raporun karar hanesi boş bırakıldı ve sgk ya gitti.aynı rapora istinaden bende şahsi müracatla cby üniversitesi hastenesinden yüzde 77 rapor aldım.sgk dan gelen cvp ta yüzde 60 işgörememezlik uygun bulunmadı diye yazı geldi.şimdi aynı hastaneden aynı raporla yüzde 77 raporu bulunan ben ne yapmalıyım.itirazı nereye ve nasıl yapmalıyım.bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.şimdiden tsk ederim

SGK'nın red kararına karşılık sağlık yüksek kurulu tarafından yeniden değerlendirilemesi talebiyle itiraz edin önce sgk'ya. Eğer yine red kararı gelirse, o zaman dava açmaktan başka yol kalmaz...

aynı durum bende de var

ben 28 .maddeye göre başvuruda bulundum sgk beni maluliyetten değerlendiriyor bunu anlamadım gitti 77 raporum var sgk dan 60 işgöremezlik uygun bulunmadı diyor

Malulen değerlendirip red kararı vermişse, "şimdi de 28. madde kapsamında değerlendirin" diyerek bir daha itiraz edin sigorta müdürlüğüne

emeklilik ne zaman başlar

26 1 2012 tarihinde erken yaşlanma emekliliği için sgk ya müracat ettim. sgk benim hastaneye sevk etti hasteneden aldığım rapor sgk ya yüzde 72 bildirildi.sgk bu raporu düşürdü. ve red etti. bende itirazımı ankaraya yaptım oradan itirazımı haklı buldular ve yüzde 64 olarak onadılar .bu zaman zarfında yapılandırma prim borcum vardı ve 29 05 2012 tarihinde borcumu ödeyip dilekçemi verdim. merak ettiğim şu, bana maaş bağlanacak tarih acaba ilk müracatımın olduğu ocak ayımı yoksa dilekçeyi verdiğim 5. aymı bilen varsa abeni aydınlatın lütfen.

prim borcunuzu ödediğiniz tarihi takip eden ayın başı itibarı ile bağlanır aylığınız:

Yaşlılık aylığının başlangıcı, kesilmesi veya sosyal güvenlik destek primi ödenmesi
MADDE 30- 4 üncü maddenin birinci fıkrasının;
a) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen sigortalılardan yaşlılık aylığına hak kazananlara, yazılı istek tarihinden sonraki,
b) (c) bendinde belirtilen sigortalılardan yaşlılık aylığına hak kazananlara, yetkili makamdan alınan emekliye sevk onayı üzerine görevleriyle ilişiğinin kesildiği tarihi takip eden,
c) (c) bendinde belirtilen sigortalılardan her ne şekilde olursa olsun görevinden ayrılmış ve daha sonra başka bir sigortalılık haline tabi olarak çalışmamış olanlar ile kontrol muayenesi sonucu aylığı kesilenlerden yaşlılık aylığına hak kazananlara ise istek tarihini takip eden,
ay başından itibaren aylık bağlanır.

bağkur maaş hesaplama

bağkurda maaş hesaplamasını bilen biri varmı allah aşkına bu devlet bunu neden sır gibi saklar insanların zaten kuş kadar aklı var böyle bürokrasinin içine edeyim ben yazıklar olsun bu devlete bu sgkl ya yuhlar olsun

Bağkur emekli maaşı hesaplamayı bilmiyorum. Ama ssk gibi hesaplayıp % 20 düşüğünü almak sanırım yaklaşık bir sonuç verebilir.

Üst Alt