Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

87 yaşında ninem için evde bakım aylığı bağlanır mı?

koksal20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Günaydınlar...[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.Annem yaklaşık 5 yıldır anneanneme bakıyor.Ninem şu an 87 yaşında.Bazı komşularımız annen evde bakım aylığı alabilir neden başvurmuyorsun dediler.biraz araştırma yaptım.Sosyal hizmetleri aradım.Devlet Hastanesi ile görüştüm.Öncelikle %50 ve üzeri ağır engelli ibareli rapor alınması gerekiyormuş.

Ninem merdiven çıkıp inemiyor.koltuk değneği ile çok az mesafeyi yavaş yavaş yürüyebiliyor.Yemeğini annem hazırlar, ninem oturduğu yerden yiyebilir. Banyosunu annem yaptırır. Bütün resmi ve genel işlerini annem yürütür.Kombi yakma, çamaşır,bulaşık,hastaneye getir götür vs. işlerini bir bardak suyunu bile annem katar verir.Ayrıca ninem tansiyon hastası eskisi gibi duymaz, görmez. yanlış anlamayın bize yük değil, atamız ölünceye kadar memnuniyetle bakacağız.

Demek istediğim şu: ninemin bu raporu alması için illa yatalak olması mı gerekir. Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.Çünkü hastanede çok uğraştıracaklardır. Zaten ninemi araba ta tutuyor.Olmama ihtimali yüksek ise hastanede onu uğraştırıp üzmek istemiyorum.Anlatamadıysam özür dilerim.[/FONT]

[FONT=sans-serif]İyi Günler,[/FONT]

koksal20

hayır yatalak olmasıan gerek yok.ninenizin rapor alma ihtimalı var.bi şansınızı deneyin.raporu sabah gidip aksama alamazsınız.öncelikle denizlideki rapor vermeye yetkili hastaneleri arayın en erken güne randevu verenden randevu alın.

size hastanede dolaşmanız gereken drlerle ilgili belge verirler o belge ile ninenizin rahatsızlıklarıyla ilgili bölüm drlarına görünürsünüz işlem bitince o belgeyı heyete teslım edersınız öğleden önce tammalarsanız saat 2 3 gibi toplanacak heyetten belkı o gun raporu alabılırsınız bu nadıren olan zayıf bir ihtimal.size orda şugun gelin raporu almak için derler sizde o günü bekelrsınız artık bu süre1 haftada olur 1 ay da olur.sonuçta tahliler yaptrımanız istenebilir.meşakkatlide görunse deneyin şansınızı.

İlginizden dolayı çok teşekkür ederim.hastaneye başvurumuzu yapacağız.İyi günler.

koksal20

evde bakım aylığının baglanamsı için 3 şart aranır:

1) % 50 ve üstü ağır özürlü rapor olmalı. raporda kesinlikle agır özürlü kısmın "evet" olarak işaretli olması lazım.
2. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 967,27 TL altında olması lazım.
3) ninenizin bakıma muhtaç durumda olması lazım. bkz:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
linkteki A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç kabul edilir. lakin bu değerlendirme yapılırken raporda yazan hastalıklarından dolayı yapamadıkları dikkate alınır, yaşlılıktan kaynaklı yapamadıkları değil.

bu saydığım 3 şarttan birinde bile uygun bulunmadığı takdirde evde bakım aylığı baglanmaz. evde bakım aylığının baglanması için bu 3 şartın üçünde de uygun bulunması şarttır.

Üst Alt