Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

87'de sigortalı oldum, 2013'te ise memur. Ne zaman emekli olabileceğim?

TARIK TOMA

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben ilk kez 1987 yılının haziran ayında sigortalı oldum. 1988 de ise askerlik için çağrıldım, annem evhamlı olduğu için işime geri dönemedim. Evham ise "ya seni elin kelepçeli götürürlerse?" idi... Yıllık izin ile gitmiştim memlekete ve oradaki sorumlu asker,memur ve en son yetkili komutana" komutanım ben ne zaman askere giedeceğim, sadece bana zamanını söyleseniz bari ki beni çağırtmışsınız söyleyin de işime dönüp, dönmeyeceğimin programını yapayım" dediğimde de"bana bak bir daha gelir ve bu soruyu sorarsan sen,seni bulamazsın, kızdırma beni" diye cevap aldım ve o zamanlar "korkmadım desem yalan olur!"...
Arabistan havayolları İstanbul şubesinde çalışıyordum ve geleceğim de vardı orada... Ama adamlar anlamadı... Neyse.. bu bir vâkıa..

Şimdi üstadım ben o arada askere gittim 94/2 çünki tecilim vardı daha önce. Tabii tecil iptal dilekçemi izne gelir-gelmez hemen vermiştim ki gidip, kurtulayım diye düşünmüştüm. Onun için 94/2 gittim.
Ben sadece 1 yıl veya aşkın süre sigortalı kaldım ve sonra da ticâret ile uğraştım. Ama bana hiç bağkur bağlantısı yapılmamış. Zâten isme bir kere işyeri açtın mı bağkur başlıyormuş ama bende o da yok... 2001 de tamamen iflâs ettiğimde gittim borçlarımı öderken, belki bağkurum da vardır diyerek af sürecine dahil olmak isteyerek bağkur'a gittim, sordum"kayıtlı değilsin" dediler..

Tüm bu süreçleri ve şimdi de 2013 6 haziranından itibaren olan memurluk serüvenimi de katarsak ben ne zaman emekli olabilirim?

Teşekkürler...

Üst Alt