Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%88 iş göremezlik raporum var. Emekli olabilir miyim?

Konular
152
Reaksiyonlar
1
merhaba! %88 işgöremez raporum var benim. acaba malulen emekli olabilirmiyim olursam tahminen ne kadar olur maaşım? bilgi verirseniz çok sevinirm.

malülen e meklilik için ilk işe başladıgınızda engeli degilseniz 1800günden malülen emekli olursunuz alıcagınız maasta sskya nekadar yatırılıyorsa okadardır yüksek prim se maaşınızda ona göre olur

iyi de arkadaşım ben bir iş yerin de çalışmıyorum ki? kendi işimi yapıyordum kendim yatırıyodum ve aylık 165tl prim yatırıyodum. ne yani ben sadece ve sadece 165 tl mi maaş alacam emekli olursam?

Recep;
İlk sgklı oluş tarihiniz nedir ve bu tarihte raporunuzun oranı ney di?
Hangi kuruma 165 tl ödeme yapıyorsunuz

bağkurdan malulen emelli oldum ama???

s.a arkadaşlar. bir iş kazası geçirdim. kendi işimdi. tarım bağkurum vardı benim. ama olay şu şekilde cereyan etti; tarım bağkuruna yazıldım bir ay sonra iş kazası geçirdim. 1 sene 1 ay prim yatırdım. en nihayetinde şu an prim yatırmıyorum ve iş kazasına bağlı olarak malulen emekli oldum. bir haftaya kadar maaşın belli olur dediler ve almaya başlarsın dediler. ama 2,5 ayı geçkin oldu hala maaşım belli olmamış:( bağkura sordum ilk defa ben iş kazasına bağlı malulen emekli olmuşum da bağkurun sistemi açık değilmiş :( bana böle dediler ne zaman açılır diyorum bilemeyiz biz diyolar:(

ayrıca aydan aya mı maaş alacam ben üç aydan üç ayamı alacam? aylığım ne kadar olacak?
yatırdığım primlerimi geri ödermi bana kurum?
konuyla alakalı arkadaşlarım bana bilgi verebilirmisiniz? hepinize sağlıklı güzel günler dilerim arkadaşlar.ALLAH'a emanet olun..

not:%88 iş göremez raporum var.

İş kazası olduğunda bağlanan aylık Sürekli İş Göremezlik Geliridir. Evet, onun da adı emeklilik olarak geçer ama, aslı dediğim gibidir.

Gelir bugünlerde bağlanır herhalde. https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden takip etmeyi deneyin... Bu gelir aydan aya alınır. Ne kadar bağlanacağını bilemem. Bu sizin ödediğiniz prime bağlı biraz.

Ama daha da önemlisi, Primlerinizi 1800'e tamamlayın ve bu geliri alırken aynı zamanda MALULEN EMEKLİ olun. Askerlik yapmışsanız bu süreyi borçlanarak primlerinize ekletebilirsiniz. 1800 gün priminiz olduğunda, malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. Malulen emekli olduğunuzda, malulen emekli maaşı ile sürekliiş göremezlik gelirinin fazla olanının tamamını, az olanın yarısını almaya devam edersiniz...

Emeklilik işlemlerim biteli 3 ay oldu, ama maaşım hala bağlanmadı!?

nerhaba arkadaşlar..
iş kazasına bağlı olarak malulen 0 emekli oldum. herşey bitti emeklilik işlerim tamamen bitti ama?

3 ay oldu halaa maaşımı vermediler. bağkurluyum bu arada. soruyorum ne zaman maaş alırım ben diye?
görevlinin dediği bağkurun sistemi kapalı imiş. ancak sistem açıldığında maaşın belli olacak dediler??

ne zaman yaa? ne zaman 3 ay oldu.. 3 aydır maaşımı alamıyorum:((
nasıl bir sistemki bu?? 3 aydır hala açılmadı??
fikri olan arkadaşlarıma şimdiden çokı teşekkür ederim.. sağlıcakla kalın...

emeklilige hakkazanmışsan nezaman evrakları teslim eti isen maaşın ozaman başlar birikmişolarak alırsın

Bu kadar uzun süre aksaması normal değil. Bence 170'i arayıp konu hakkında bilgi edinmeye çalışın.

Üst Alt