Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%88 rapor ile hem evde bakım hem de 2022 maaşı alabilir miyim?

Ali demirsoy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim bir sorum olacakı ben 21 yaşındayım % 88 engelli raporum var ilk defa engelli maaşı alıcam ve rapor da ağır özürlü kısmı evet yazıyor ben evde bakım maaşı ve 2022 engelli maşşı alabilirmiyim ama aynı rapor ile

Ali demirsoy

her 2 maaşı alanlarda var.burda alıp alamayacagını bilemeyız çünkü tüm hane gelirinizi ve hanede kaç kişisiniz bilmiyoruz

Ali demirsoy

eger engelli aylıgı almaya hak kazanmışsan,gelir kriteri acısından evde bakım maası nıda almaya hakkın olur.bulundugun yerdeki sosyal hizmetler kurumuna sana bakıcılıkyapacak ailenden biri raporla başvursun.birheyet gelip evde durumunu inceler,olumlu rapor verirse bakıcın evde bakım
maaşı almaya hak kazanır..

@Ali demirsoy Ayrıca raporunuzdaki %88 engel derece kısmında (Ağır Özürlü) yazması gerekiyor! EVET yazan yerin yanında!
Buna mutlaka dikkat edin yoksa maaş başvurunuzda büyük zaman kaybı yaşarsınız.
Tamam kardeşim siz zaten Ağır Özürlü yazdığını belirtmişsiniz, Hızla okuyunca farketmedim. Mesajı silemediğim için düzeltme gereği gördüm.
Allah işinizi rast getirsin.

benim %90 ağır özürlü evet sürekli ibareli raporum var daha önce her ikisinide alıyorduk adres değişikliğinden 2022 kesildi 3 yıla yakın alamadım 2 ay önce tekrar taşındığım yerden başvurdum 2022 onaylandı her iki maaşıda alabiliyorum.

Merhaba,

5 yaşında kızımın %77 engelli raporumuz var ancak ağır engeli hayır yazıyor engelli yakını maaşı alabilir miyiz ?

Hamit

Merhaba Benim bilğim kadarıyla raporda ağır özürlü kısmı hayır yazıyorsa alamazsınız ama yine sordurun

siz yada eşiniz sigortalı degilse ve gelir kriteriniz tutuyorsa kızınız için engelli ,2022 maaşı baglanır.

Rebellious

elbette alabılırsın eğer şartların uygunsa

2 maaşıda alabimenız için 2022 için başvuru yaparken alıyorsanız ebm maaşı ve tüm gelirleri hesaba dahıl edılır.ebmye başvurudada alıyorsanız 2022 maaşı ve tüm gelırler hesaplamaya dahıl edılır.

rapora itiraz edip yeni rapor alın evde bakım maaşını dilekçenizede belirtin çünkü mevzuatlar engel oranlarıda değişiyor il sağlık yada ilçe sağlık müdürlüğüne dilekçe verin onlar size hangi hastaneden rapor alıcağınıza dair mesaj gönderecek

Üst Alt