Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%88 raporla hemen emekli olabilir miyim?

can_bursa

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
sayın oturanboga abim size bi sorum olacak cevaplarsanız sevınırım .benım normal işkurun yonlerdıgı ssk devlet hastanesinden almıs oldugum %88 rapor var . 2200 prım var .gecenlerde ilcede bulunan ssk müdürüyle görüştüm 2 kez bana dedigi şu ben senı egıtım arastırma hastanesıne gonderecegım oradan bana %60 rapor getır emeklı olursun dedı ben tekrardan üzerıne basa basa sordum aynı cevabı aldım . + vergı muhafı olayını sordum daha once ıl mudurlugu bana vergı muhafı şartı var oldugunu soyledım .müdürün cevabı %60 üzeri raporlara gerek yok %60 ın altına duserse vergı muhafına gerek var oldugunu soyledı .bende suan için bi karar veremedim özel bihastanede işe başladım şimdi sızlere sorum bu bılgıler ne kadar dogru ?

Doğum tarihiniz?
TAM primle sigortalı olduğunuz ilk tarih?
İlk sigortalı olduğunuzda işgücü kaybınız var mıydı? % 40 ve üzeri işgücü kaybınız ne zaman oluştu?
Şu anda sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor alabiliyorsunuz? Maluliyet cetveli'ne göre malul durumda mısınız?
Varolan prim gün sayınız?
Son 2520 primin fazlası hangi statüde (ssk, bağkur, emekli sandığı)?

ılk ssk baslangıcı 1998. 1980 dogumlu ssk üzerinden pırımlerım başlkangıcda herhangi bi sorunum yoktu 2000 de askerlıgımı yapdım 2004 de beyın tımoru arkasından işitme kaybı ( komple gitti ) kısmı yüz felci oluştu + irsi :(

oturan boga abim ben şuan için evde bakım maaşı alıyorum ek olrak 3 ayda bi maas alıyorum . raporumda duzelmeyen %70olarak belırtılmıs süreklı yazıyor rapor oranı alt kısmında %88,6 olarak belırtılmıs

%70 düzelme imkanı olmayan özür galiba.%16,6 sı ise zaman içinde iyileşme imkanı olan özür.bu şekilde bir anlam çıkıyor.

can bursa ssk a sana 1800 ıs gununden malulen emeklı etmek ıstıyor yazdıklarına gore suankı hastalıgının buyuk oranında alırsın sureklı agır ozurlu yazan raporları yenı yonetmelıge gore dusuremıyorlar hastalık 3 den fazla ıse 20 dereceye kadar balthazar puanlamasıyla kırıyorlar umıdım malulen emeklı olucagından yana korkmayın oranım duser dıye

biran önce baş vurunu yap %60 ve üzeri aldığın taktirde malülen emekli olursun yıl ve prim yeterli emekli olup gelir kriterleri uyarsa evdebakım maaşınıda alırsınız sgkdan ailen evliysen eşin dahi yararlanır

vermiş oldugunuz cevaplar ıcın cok teşekur ederım arkadaslar .oturan boga abimizdende bi düşünce alabılseydım gercekden memnun kalacakdım .sanırım oda yogun veya meşkul . benim korkum bu raporu işkur özulu ölcütlerini ögrenmek için ilcedekı devlet hastanesınden almış olmam .egitim arasdırma hastanesıne gönderecek ssk burada bu puanı düşürmesi +ankarada düşürmesi beni korkutuyor .1 hafta once özel hastanede özurlu kadrosundan işe basladım .işe bırakıpda bu emeklılık işine yönelır vede onaysız gelırse hem işimden hemde emeklılıkden olacam :( karar vermekde zorlanıyorum .

Müdür doğru söylemiş yapmanız gereken ssk ya malulen emekli olmak için müracaat etmek kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek 60% ve üzeri alır iseniz malulen emekli olursunuz.
Eski raporunuz geçerli olur sgk sevki alınan rapor oranı düşük olursa sadece malulen emekli olamazsınız.

malulenn emeklilik icin işi bırakmanıza gerek yok calışır kende basvura bilirsiniz onaylanırsa şayet onlar sizden işten cıkış isterler calışır kende baş vura bilirsiniz

arkadaşlar 13 agustos 2013 tarıhınde vergı indirimi için basvuruda bulundum ankaraya gönderdıklerini soyledıler ama hala bi sonuca ulaşabılmış degılım :( eger raporum %60 uzerı onaylanırsa emeklılıge hak kazanıyorum bıldıgım kadarıyla . sızce bu göndermıs oldugum vergı ındırımı evrakı ile malıye dırek emeklı edebılme ımkanı varmı ?

maliye emekli etmez onaylandıgı zaman vergi indirimi yıl ve prim tamam ise vergi indirimi raporun ile sgk ya şahsen başvurmanız gerekli

Üst Alt