Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

88 sigorta girşim ve %64 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

oltu73

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Bülent bey yorumlarınızı okuduğum kadarıyla malullük hakkında bilgi sahibisiniz.

01.01.1973 Doğumluyum
İlk sigorta başlangıç 01.11.1988 tarihinde
toplam pirim gün sayım 6.781
sakatlık raporu için istanbul il sağlık müdürlüğü 2. bir hastahane olarak haydarpaşa numune hastahanesine sevketti. 18.11.2016 tarihinde haydar paşa numune hastahanesinden %64 (4 ayrı hastalıktan) bir yıllık rapor verdiler
ben bu rapora istinaden malulen emekli olabilir miyim? Eyer olabilirsem emekllik için ne yapmalıyım

oltu73

Bülent Bey diye kimse seslendiğinizi anlayamadım.Ancak bu sitedeki belli bir üyeye seslenmek, mesajınızı okumasını istiyorsanız benim bu mesajın başında üye adınızı yazdığım gibi mesajınız içine o üyenin adını yazmanız gerekiyor.

Eğer site yöneticilerinden oturanboğadan bahsediyorsanız OturanBoğa şeklinde bir kelimenin mesajınızda yeralması gerekiyorki kendisinden bahsedildiğine dair uyarı alsın.Şimdi ben mesajımda bunu belirttiğimden bu mesajı görüp konu altına mesajını yazacağını umuyorum.

Sorunuza baktım.Sakatlığınız nedir? İyileşme sürecinde misiniz? Yani neden 1 yıllık kontrol verilmiş hiç bilgi vermemişsiniz.Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yanıt verelim:

Öncelikle, değişik hastalıklardan toplam %64 raporunuz olduğuna göre malulen emeklilik sözkonusu değil.Tek bir hastalıktan %60 ve üzeri rapor almanız gerekiyor.Onu vermemişler.
Yaş ve prim günü olarak engelli erken emekliliği şartlarını fazlasıyla doldurmuşsunuz.Bir işyerinde çalışıyorsanız vergi indirimi hakkı elde etmeniz şartıyla hemen emekli olabilirsiniz.1 yıllık kontrol şartı rahatsız edici ama şu anda öyle bir hakkınız oluşmuş durumda.1 yıl sonra yeni rapor sırasında oran düşerse bu hakkınız sona erer tabii ama vücudunuz ne durumda siz zaten bildiğinizden oran düşer mi yoksa düşmez mi onun değerlendirmesini siz yaparsınız.

OturanBoğa
Hastalıklarım
1-şeker hastası tip 2
2- uyku apnesi cihaz kullanıyorum
3- belde disklerim lif kopmuş ve kayma var

Son düzenleme:
oltu73

Bu hastalıklar bir yıl içinde ciddi iyileşme görülebilecek hastalıklara pek benzemiyorlar.Tıp uzmanı değilim ama bana öyle göründüler.Ne diyelim? Heyet sonucunda 1 yıllık kontrol denmişse belki bir değişiklik beklentisi vardır ya da doktorların işgüzarlığıdır.

Sonuç olarak önceki mesajımdaki içerikte belirttiğim durum geçerli yani.Malulen emekli olamazsınız ama vergi indirimi hakkı elde edebilmeniz halinde erken engelli emekliliği hakkınız var.Ve hemen her durumda erken emeklilik malulen emekliliğe göre ciddi avantajlıdır.

Aşağıda linkini vediğim konuyu incelerseniz nasıl erken emekli olunabileceğini vs görebilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

oltu73 masterzek arkadaşımızın dediği gibi vergi indirim hakkı alıp erken emekli olabilirsiniz.
Şuan çalışıyormusunuz.

@officer
Evet çalışıyorum

@masterzek
Merhaba ben bide emekli olunca (malulen) maaş ne kadar olur onu öğrenebilirmiyim şimdiye kadar hep asgari ücretten yattı

oltu73
malülen emekli olamazsın vergi indirimi ile olabilirsin
çalıştığın işyerinden çalıştığına dair bir belge ile çalıştığın yerin bağlı olduğu vergi dairesine e devletten alacağın hizmet dökümü ve nüfüs kağıdı fotokapisi ile başvurup vergi indirimi aldıktan sonra sgk ya emeklilik için başvuracaksın
malüliyet cetvelinde bulunmayan rahatsızlıklardan %60 üzeri rapor alsanda malülen emekli olamazsın hem tek hastalık hem çalışmaya başladıktan sonra oluşan hemde cetvelde adı olmalı
mmaşa gelince de sitede hesaplama siteleri var yakın hesaplayan onları kullan çünkü senden başka kimse maaşını hesaplayamaz ek ödeme belli olmadan hayırlı günler

oltu73

Manel arkadaşımızın dediği gibi malulen emeklilik sözkonusu değil engelli erken emekliliği yöntemi ile emekli olabiliyorsunuz.

Maaşınızın ne olacağını sizden başkası tahmin edemez.Ancak primlerin asgari ücretten yatmış olması maaşınızın maalesef bayağı düşük olacağının işareti.
Aşağıdaki linkteki konuda birçok üye kaç gün primle toplam ne kadar prim yattığına göre vs çeşitli datalarını yazarak ne kadar emekli maaşı aldıklarını yazıyorlar.

Sizinkini birebir tahmin etmenize yaramaz ancak belki azda olsa fikir verebilir.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Emekli maaşınızı dataları ilgili yerlere girerek hesaplatabileceğiniz sitelerde aşağıdadır.
?SGK Emekli Maaş Hesaplaması - Ana Sayfa
SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı

Üst Alt