Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

88 SSK girişim. 1991 Memurluğa geçtim. 3. dereceden vergi indirimi ile emekliliğim..?

maravuz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1964 doğumluyum 1988 yılında ssk lı olarak işe girdim 1991 yılında memurlığa geçtim 2010 yılında %40 rapor alarak vergi indirimi alıyorum şimdi müracat etsem emekli olabilirmiyim vereceginiz cvplar için tşkler

-%40 raporunuz varsa ve de vergi indiriminde yararlanıyorsanız 15 yıl 3600 günü tamamlayarak emekli olabilirsiniz

1 Ekim 2008'den önce düz statüde memur olmuş fakat ilk memur olduğu tarihten sonra %40 ve üzerinde işgücü kaybı oluşmuş,5510/Geçici Madde 4'e tabidir ve emeklilik talebinde bulunacakları tarihte kurumun sevki ile hastaneden %40 ve üzeri rapor almaları koşuluyla:
% 60 ve üzeri ise en az 5400,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün
hizmet süresi ile emekliliği hak ederler.
Yapmanız gereken kurumunuza emekli olmak için müracaatta bulunmak ve yetkili hastaneye sevk edilerek % 40 ilâ % 49 arası rapor alarak erken emekli olmak.

İlker'İn yazdığı, memur olduktan sonra sakatlananlar içindir. Memurluktan önce %40 ve üzeri sakatlığınız var idiyse ve bunu raporla belgeleyebiliyorsanız, o zaman 5400 gün hizmet süresi ile emekli olaiblirsiniz...

emeklilik

bülent bey ben memur olduktan sonra sakatlandım rapor tarihim 02.11.2010 vergi indirimide bu tarih hizmet yılım 24 yıl 6 ay yaş 47 normalde 49 yaşında olacağım vergi indiriminin faydası olurmu şimdi müracaat etsem.selamlar.

Vergi imndiriminin emekliliğinizle bir ilgisi olmayacak. Yukarıda İlker'İn yazdığı şartlarda emekli olacaksınız: "% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün hizmet süresi ile emekliliği hak ederler."

Yani, bugün hemen emekli olabilirsiniz... Kurumunuza bunun için (5510/Geçici Madde 4'e göre erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanmak içinn) başvuru yapacaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. %40 ve üzeri rapor aldığınızda, emekli olacaksınız.

Üst Alt