Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

88 SSK girişim, 6200 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

zafer.

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
19 Ekim 2010 Güncel:

nihayet beklediğim cevap geldi ve artık emekliyim

ben 1988 ssk girişli 1969 doğumlu 6200 pirim gününe sahibim
geçirdiğim kalp rahatsızlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmak için (193. yasa) vergi dairesine baş vurdum önceleri bu indirimle sadece otobüse bedava bineceğim evde kulanmış olduğum suyu daha ucuza alacağım diye düşünüyodum siteniz sayesinde erken emekli olma şansımı gördüm
hastane %45 rapor verdi ANKARA da bunu aynen onayladı hastane raporumda daimi diye yazıyordu ankaradan gelen cevap aynı mıdır
bu raporla emekli olabilir miyim

varsayalım emekli oldum belirli aralıklarla tekrar heyete girecek miyim tekrar gireceğim heyet rapor oranını düşürme ve işimden olma riskim var mı

ayrıca emekli olmak için öncelikle işten çıkışmı almalıyım yoksa herşey ssk ya başvurmaklamı başlayacak

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

05.08.1991 den daha önce sigorta girişinizin olması nedeniyle ve 3. derece vergi indirimi alarak 15 yıl sigortalılık süresi 3600 prim tabisiniz. Bu durumda şu an emekli olabilirsiniz. Hemen sgk na bir dilekçe ile emekliliğinizi isteyin

Verdiğiniz yanıtlar için öncelikle teşekkür ederim
sakatlık indirimiyle emeklilik aynımı
birde henüz sgk ya gidemedim ama bir tanıdık vasıtasıyla sordurdum
%60 altında raporu olanlar emekli olamıyor diye yanıt almış
bu cevap canımı sıktı öyleyse bütün umutlarım suya düştü
ben sgk ya gittiğimde de böyle bir cevapla karşılaşırsam ne yapabilirim benden dahamı iyi biliyosun diyip kestirip atarsa nereye başvurmam lazım
şimdiden teşekkürler

Belli kıstasa gore soylemıslerdır onu senı etkıleyecek bırsey degıl o sen her sekılde emeklılıgı haketmıssın

teşekkürle arkadaşım
yüreğime su serptin bir sorumda maaş bağlama normal emekllikle fark varmı dahamı az alınıyor diyorlar. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edilirmi

malülen emeklilikle sakatlık indiriminden emeklilik ayrı şeylermi linkte verrilen tabloda malülen ve yaşlılık yazıyor ben hangisine tabi olacağım ikisde çalışmaya devam etmeme engel değilmi

Malulen emeklılık ne demek? çalışamayacak durumda oldugun ıcın emeklı oluyorsun demek bır daha calısamazsın
Ancak sen sana verılen gunu ve yılı doldurmussun haykırlısı ıle yani normal yaşlılık emeklisi oluyorsun tekrar calısabılırsın fark burada

selam arkadaşlar

önce işyerinden çıkışımı almak zorundaymışım onu alarak sgk ya dilekçeyle 31,08,10 da başvurdum şimdilik cevap beklemekteyim işyerimle de anlaştım ve aynı işime devam etmekteyim pirim değilde katkı payı yatıracaklar
bağlanacak maaşımı sizinle de paylaşacağım( bi aksilik çıkmaz ise)

Ben birşey sormak istiyorum (en kötü senaryo)
1 veya 2 yıl sonra beni kontrl. çağırdılar ve raporumu dolayısıyla emekliliğimi iptal ettiler
benim normal şartlarda pirim günü dolu yaşı bekleyeceğim olmayanlar için soruyorum
arada geçen 1-2 yıl katkı adına yatan o paralar pirime sayılırmı yoksa 1-2 sene fazladanmı çalışılacak

umarım böylesi kimsenin başına gelmez

şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar selam
nihayet beklediğim cevap geldi ve artık emekliyim çok güzel bi duyguymuş emeği geçen herkese teşekkür ederim
inşallah benim gibi emekliliğini bekleyenlerede nasip olur

Üst Alt