Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%89 özürlü raporu ile erken emeklilik başvuru işlemleri..?

finrod48529

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle, yeni bir kullanıcı olarak, bu sitenin oluşturulmasında ve bilgi akışında katkısı olan herkese çok teşekkür etmek istiyorum.

Konu başlığında belirttiğim gibi;
Kendi başvurum ile, Devlet Hastanesinden Koah-Bronşektazi ve İşitme kaybı teşhisleri ile toplam %89 oranı ile özürlü raporu aldım. Hastalıklar 1999 yılında başlayıp, sonra ilerleyip kötü duruma geldi.

Şu anda 16 yıl 5 aydır aynı iş yerinde çalışmaktayım. Toplam prim gün sayım 6000. İlk sigortalılık 1996 Şubat, Doğum tarihi 1978 Temmuz. bu verilere göre araştırdığım kadarı ile sanırım erken emeklilik için hak sahibi olmalıyım.

Sizden ricam, erken emeklilik için izlemem gereken yol iş yerinde yapılması gerekenler ile başlayarak devamını ayrıntılı olarak bana bilgi verecek birisi var mı?

Vakit ayırıp okuyan ve cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunar, mutlu haftalar dilerim.

Saygılarımla,

Serkan

finrod48529

Vergi indirim hakkı elde etmeniz emekli olmanız için yeterli: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu hakkı elde ettikten sonra sgk'ya gideceksiniz: 1- emekliliği hak ettiğinize dair yazı alıp işyerinize vereceksiniz. İşyeriniz kıdem tazminatınızı verip çıkışınızı yapacak. 2- Vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. 2-3 ay içerisinde emekliliğiniz onaylanacak

OturanBoğa
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacak;
- Dilekçeler kısmındaki "Bakmakla yükümlü olduğu kişiler" ibaresindeki kişiler bakmakla yükümlü olunan özürlü bireyler olarak bahsediliyor değil mi?
- Dilekçeler bilgisayar ortamında doldurulduktan sonra sadece imza ve kaşe kısımları el ile yapılsa yeterli mi yoksa boşluklar da el ile doldurularak mı imza kaşe atılsın?
- Özürlü raporum bu ay elime geçti. yani yeni. Vergi dairesi bu raporu kullanabilir değil mi? Yani tekrar kurul işkencesi çekmem umarım.

Vaktinizi aldığım için kusura bakmayın. Tekrar teşekkür ederim.

İyi günler dilerim.

Serkan

Son düzenleme:
finrod48529

1- Hayır. Emekli olacak kişi üzerinden sağlık güvencesi alacak kişileri belirlemek içindir o. 5510 madde 3:
a) Eşini,
b) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim veya 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanununda belirtilen aday çıraklık ve çıraklık eğitimi ile işletmelerde meslekî eğitim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayan çocukları ile yaşına bakılmaksızın bu Kanuna göre malûl olduğu tespit edilen evli olmayan çocuklarını,
c) Geçiminin genel sağlık sigortalısı tarafından sağlandığı Kurumca belirlenen kriterlere göre tespit edilen ana ve babasını,​

2- Hiç fark etmez.

3- Yakın zamanda Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alınmış engelli sağlık kurulu raporu ile defterdarlığa vergi indirim başvurusu yapılabilir. Yeni rapora gerek olmaz.

OturanBoğa
Son bir soru. Bu dilekçeleri hazırladım. Dilekçede bakmakla yükümlü olduğum eşim ve kızımı sanırım belirtmiyorum. Sadece onların nüfus cüzdanı fotokopi ve asıllarını götürmem yeterli oluyor değil mi?
Çok çok teşekkür ederim. İlgi ve yanıtlarınıza.

finrod48529

Bu konuda hiç bir detay bilmiyorum. Orada görevli memur arkadaşlar yardımcı olacaktır

Üst Alt