Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%89 raporum, 2931 prim günüm var. Emekli olunca ne kadar maaş alırım?

eren38

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selamlar ilker bey benimde bi sorum olacakdi

ben 1989da ssk başlangicim var şuanda hala sskliyim ama 89dan bugene kadar surekli yatiramadik işden cıkarlidigim için şimdı sureklı yatıyor prımlerım ve 2931 gunum olmuş vergi indirimindende yararlaniyorum
vergi indiriminde yararlandigim engel derecesi %70
en son aldigim bakım ayligi raporumda ise %89 verdiler benim maaş gosterkemse yani gosterilen maaşimsa 760milyo
n ben emekli olunca emekli ayligi acaba kac para gecer saygilarimla

İlk olarak 15 yıl 3600 güne tabisin yıl olarak sıkıntın yok prim ödemeni 3600 güne tamam ladıgın vakit emekli olmak için kuruma müracaat edebilrisin...
Emekli aylıgı hesaplaması çok karışık bir durum senin ssk primleri asgariden yatmış anladıgıma göre ozaman en düşük emekli maaşı baglanır diye tahmin ediyorum 650 700 tl arası alırsın..

Toptan derken eger çalışıp primlerini tamamlar ise işveren de tazminatını alır başka hiç bir şey alamaz..

ilker bey saolasiniz bi sorum daha olacakdi benim primlerim 240mişyon yatiriyoruz acaba en duşuk prımdenmı sayılıyor bu muktar

Evet en düşük ssk primine saylıyor maaşınız tamamen tahmin 650 700 arası olur..

emeklilik bilgisi

selamlar bülent bey bende bişeyi merak ediyorum

benim şu an için 3281 gunum oldu vergi indirimimde kı engel derecem %70 bakım ayliginda ise %89 acaba emekli oldugumda %70mi gecerli olacak yoksa %89 luk engel derecemi surekli yaziyordu bakım ayligi için aldigim raporda emekli maaşima yansirmi bu dereceler

saygilarimla

Eğer malulen değil de vergi indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksanız, bu durumda geçerli olan şey resmi olarak kaçıncı dereceden sakatlık indirim hakkı elde etmiş olduğunuzdur. Yani %70 rapor ve ona istinaden verilen 2. derece sakatlık indirimidir geçerli olan.

Ama sizin sigorta başlangıcınız 89 olduğu için, bu oran farkları sizin emekliliğinizi hiç etkilemez. Hangi oran olursa olsun 15 yıl sigortalılık ve 3600 gün primle emekliliği hak edeceksiniz.

Not: Eğer "bakıma muhtaçlık" söz konusu ise, bu durumda emeklilik başvurusu yaptığınızda bunu belirtin (raporunuzu verin). Bu, olası emekli maaşınızı %10 arttıracaktır.

emeklilikle ilgili yardim

selam arkadaşlar ben 3600 gunu doldurmuş durumdayım benım sızlerden ıkı konu hakkinda bılgınıze ıhtıyacım var bırıncısı benım vergıden muaf oldugum rapor %70 bakım maasimdaysa %89 dokuz dıye gecıyor bakım raporunda surekli ibaresi var ama vergıden muaf olanmak için aldigim raporda kını bılmıyorum acıksası hangı raporla baş vurayım emeklılık ıçın ikiside bayadir almiş bulunuyorum roparlari.ikinci sorumsa ben ozel bı iş yerınden emeklı olacagım bu seneyı bıttırıpdemı emeklı ışlemlerımı başladık yoksa fark etmez gunun doldugu andan itibaren basvurmu dersınız yanı 2012 basvurmakda kı nıyetımız acaba bize arti bi şeyler kazandirirmi niyetindeyiz eger beni aydinlatirsanizsevinirim saygilarimla selahattin

eren38,
% 70 oran ile Vergi ind. hakkı kazanmışsın % 86 olan raporun bu vergi ind. hakkında hiç bir değişiklik yapmaz siz ilgili kanun çıkmadan ssk lı olduğunuz için 15 yıl 3600 güne tabisiniz.
Yapmanız gereken ssk ya erken emekli olmak için müracaat etmek.Yeni bir rapor almayacaksınız elinizdeki vergi ind. hakkı size erken emekli olma kapısını açıyor.
2012 de emekli olmak size hiç bir şey kazandırmaz bence 26-30 Aralık 2011 tarihleri arasında ssk ya emekli olmak için müracaat edin.

bulent bey ilker bey cok tessekkur ederim yardimlarinizdan dolayi. biraz gec cevap yazdigim içinde ozur dilerim. bi sorum degilde tam anlayamadim bulent bey ben bakım ayligi için verilen raporumla bas vurdugumda %10luk bı avantajmı saglamış olurum emeklılıgımde

Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık varsa, bunu gösteren raporun sgk'ya beyan edilmesi halinde emekli maaşı % 10 oranında arttırılır

selamlar bulent bey benimde sizeden ogrenmek vede yardim etmenizi istedigim bikac sorum var.

bulent bey ben 2011. 11.23 ayında gunum doldu emeklı işlemlerım için bagli bulundugum ilin ssk mudurlugune basvuruda bulundum yasadıgım ılçedekı vergı daıresınde bulunan raporum kı 10.5.2005 tarıhlı ve % 60 engel derecesı ıçermekde bu raporumu ssk kabul etmedı yenıden rapor almam gerekdigini soyledi bende geri gelip yaşadıgım yerdekı malıyeye benı tekrardan sevk etmenız gerekıyor dedım onlarda bana şimdi yazacagım bı dılekce hazırladilar.
VERGİ DAİRESİ CİHANBEYLİ MÜDÜRLÜGÜ. işverenımın tc nosıu sıcıl nosu yazılımış ve ısmı sonra şu şekılde devam etmekde dilekce işyerinde calısmakdayım gelır kanununun 31 maddesınce sakat indiriminden yararlanmak istiyorum gereginin yapılmasını arz ederım.

şekılınde bı dılekce bu şekıldemı yenide engel derecemi ogrenecegim ve engel derecemi ilk basvuruda % 60 di acaba şimdi yuksek verseler emekliligime bi vaydası olur mu ornegın bana bakım aylıgı ıçın % 89 vermışlerdı

bulent bey ve dıger konuyu bılen arkadaslar ben ne yapmalıyım bu yenıden engelımı ogrenmeyı malıyemı yapacak benmı yoksa işverenımı ne olursunu kısa zamanda bana bılgı verırsenız sevınırım saygılarımla

Yeniden rapor istenmesi söz konusu olamaz (ilk mesajınızda % 70 oranında vergi ind. hakkım var demiştiniz.)2.derece vergi ind. hakkınız olduğunu belirtin ben Malulen değil Engellilere tanına erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olmak istiyorum deyin..
Ayrıca maliyeden vergi ind. hakkınız olduğuna dair belge alın ve ssk ya müracaat edin..

Rapor oranının artması emeklilik açısından sizi etkilemeyecek. Yukarıdaki mesajımda cevaplamıştım bu sorunuzu...

Sİz erken Yaşllık emekliliğinden yararlanmak için defterdarlığa başvuru yapacaksınız. Onların sevki ile alacağınız rapor ve rapora karşılık elde edeceğiniz sakatlık indirimi size erken emeklilik hakkını kazandıracak. Sakatlık indirimi hak ettikten sonra sigorta müdürlüğüne gidip erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başcuracaksınız...

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt