Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%89 raporumu Ankara %66'ya düşürdü! Ne yapabilirim?

unalerol

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, sağlık kurulundan %89 rapor aldım, ankaraya gönderdim, emeklilik için gün saymaya başlamışken, %66'ya düşürüldüğünü öğrendim...
İtiraz edebilir miyim,
tekrar heyete girip tekrar mı ankaraya göndereyim raporu

Ne yapmam gerekiyor,
Skolyoz hastasıyım
böbreğim tek, digerindede taş var,
solunum yetmezliğim var...

daha ne olsun anlamadim...

Acaba tek böbrege ve diğer taş olan böbrege oran vermemiş olabilirlermi.
Çizelgede bunun karşılığı varmı bilen arkadaşlar mutlaka yardimci olacaktır diye düşünüyorum.
Çünku Bendede Aort Anevrimasi vardı fakat oran cetvelinde karşılığı olmadığı için rapora eklenmemisti hastane tarafindan belki böyle bir şey olabilir.

sgk nın kendi sağlık kurulu-doktorları var, önemli olan emekli olunabilecek sağlık kriterlerine sahip olmak. Raporunuzda rahatsızlıklarınız tam olarak yazılıysa buna göre karar vereceklerdir. yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız itiraz hakkınız var... selametle..

benim rapor oranım düşürülmeseydi, şuan emekli olacaktım... Oran düşürüldüğü için 2,5 yıl daha beklemem gerekiyor...
Doktorlar cetvellere bakarak %89 u buldular, ama ankara neye dayanarak düşürdü anlayamadım... NASIL İTİRAZ EDEBİLİRİM...

SGK NIN saglik kurulu hakkında bilgi verebilecek olan varmi???

Merkez sağlık kurulu oranımı düşürdü, ne yapmam gerekiyor...

2 yil önce aldığım yeni raporum oranı %89 du...
Emekli olmak için ankaraya merkez sağlık kurumuna gönderdim...
Eksik tahliller var diye cevap geldi, yaptırıp tekrar gönderdim..
Cevap geldi, toplamda 9 ay ugrastiktan sonra...

oran %66 ya düşürülmüş...

Ortopedi, skolyoza 34 verdi.
Göğüs hastalıkları, 40 verdi
Üroloji tek böbrek ve taş'a 15 verdi...

Nasıl olduda 66ya düştü, itiraz etmek istiyorum yada İZLEMEM GEREKEN YOL NEDİR....

unalerol verilen oran doğrudur.Siz sanırım Baltazard formülü diye bir şey duymadınız daha önce.Sizin hastalıklardan aldığınız oranlar birbirine eklenirken baltazard formülüne göre eklenir.Yani hastalıklarınız için ayrı ayrı aldığınız %89 oran,Baltazard uygulanarak eklendiğinde %66 olur.Herhangi yanlışlık yada oran düşürme söz konusu değil.

Başgedikli gerçekten doğru söylüyorsun, bende hesaplattım %66 cikti... Fakat sağlık kurulu neden %89 verdi... Yada %89 neyi ifade ediyor...

Şimdi ben tekrar heyete girersem bir sakıncası olur mu, yeni bir rapor alsam... %95 vs. alırsam diyelim ne olcak, aynı sürec tekrar mı işleyecek...

Neden oranı yükseltmeye çalışmaktasınız anlamadım.Yani aldığınız %66 oran vergi indirimi ve erken emeklilik için yeterlidir.Hani dimyata pirince giderken,evdeki bulgurdan olmak deyimi vardır.Yeniden alacağınız raporda bu oranlarında verilemeyeceğini aklınızdan çıkarmayın bence.Ötv muafiyetli araç almak yada 1. derece vergi indiriminden faydalanmak için yüzdeyi yükseltme amacındaysanız,yukarda yazdığınız hastalıklardan başka hastalıklarınızın olması şart.Ama yinede %66 dan % 90 lara çıkmak mümkün değil yazdığınız durumunuza göre.Sağlık kurulu %89 verdi dediğiniz şey tüm hastalıkların tek tek oranlarının toplamıdır.Kafanız karışmasın.Hastalıklar birbirine eklenip,oran belirlenirken Baltazard formülü uygulanır ve yeniden rapor almak istediğinizde yine bu oran kullanılacak.Yani bana sorarsanız bu orana razı olup,size kazandıracağı imkanlardan faydalanın derim.

Başgedikli forumlarda vs. her yerde %80 üstü rapor alındığı taktirde, 1.derece engelli olup emekli olunabileceği yazıyordu yıllardır... Bende %89 engelli raporu aldım ve emekli olabilecegim hayali kurdum açıkcası.. Ve gün saymaya başladım son 9 aydır... Arkadaşım %78 rapor aldı ve direk onaynalanarak %78 kabul edildi... (Kalpten anjiyo oldu) düşürülmedi... Herkesin yazdığı çizdiği giibi rapor oranları düşürülmeyecek deniyordu....
2.si, raporumun süresi mart ayı itibari ile bitti, gecerlilik tarihi... Ben tekrar heyete girip, bu hastalıklara birde kalp (kapakçıklarından bir tanesinde yaprak eksikmiş bununda bana yan etkileri varmış) onuda ekleteyim diyorum, hem elimde raporum olur hemde ÖTV için (%90) şansımı denemek isterim (ötv içinde Merkez sağlık kurulu onaylamıyordur umarim?????)... Malum rapor istendiğinde süresi bitmiş bir raporu kabul etmezler... YÖNLENDİRMEN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM, BU KONULARDA BİLGİLİ OLDUĞUN BELLİ...

Hayırlısı olsun Erol kardeşim.Umarım istediğin sonucu alabilirsin.Fakat şunu tekrar belirteyim,sen %89 oran almadın.üroloji 34-göğüs 40-böbrek 15 verdi 34+40+15=89 raporda doktorlar muayene sonucu bu oranları uygun görmüşler.Ama bunu tüm vücut arızalarına,yani toplam iş gücü kaybına olan oranını hesapladığımızda,baltazard formülüne göre %66 ya tekabül eder.Birde mart ayında rapor sürem doldu demişsin ama bu bahsettiğin rahatsızlıklar sürekli rapor almanı gerektirecek hastalıklar.Neden raporuna süreli verilmiş bunu anlayamadım.Bir diğer hususta erken emeklilik için illa %80 almak gerekmiyor.Verilen %66 oran yeterli zaten bunun için.Ama malulen emekli olmak istiyorum diyorsanız bunun için oran tek başına yeterli değil.Sgk nın maluliyet cetvelindeki hastalılardan dolayı maluliyetinizin tesbiti gerekir.Malulen emeklilik ise sizin durumunuz için şuan mümkün görünmüyor.

Başgedikli

2005 te aldığım %45 raporda sürekli, ağır işte çalıştıralamz diyordu... 2015 te aldığım raporda süreli yazmışlar.. Mart ayındada süresi doldu...
Tekrar heyete girip rapor alacağım.
%66 ile emekli olmak için, 2,5 yıl daha beklemem gerekiyor, 80 olsaydi, emeklilik başvurusu yapcaktim... %66 ile 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi istiyorlar...

İnşaallah bu defa raporunu sürekli olarak verirler.Her sene rapor alma çilesi yaşamazsın böylece.Kardiyolojiden de bölüm açtırmayı ihmal etme.Oradanda oran alabilirsin.

Geçmiş olsun ünal erol raporu hangi hastaneden aldın kardeş

RAPORU, haydarpaşa numune hastanesinden aldım...

arkadaşlar haydarpaşa numune hastanesi genelde hep 2 yıllık süreli rapor veriyorlar.benimde kalıcı rahatsızlığım olmasına rağmen 2 yıl süreli verdiler.

Üst Alt