Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%89 sakatlığı olan çocuğumun tedavisi için işyerimden izin alamıyorum. Ne yapabilirim

ikikız

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
% 89 özürlü çocuk velisiakatyim ve kamu dairesinde çalışmaktayım.Çocuğun tedavi ve hastane koşuşturmalarında işyerinde izin problemi yaşamaktayım.Refakatçi olarak izin hakkımız var mı?Saygılar

Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda Alınacak Önlemler.2010/2 başbakanlığın genelgesi ben bimere yazdım sonuç bana ve benim gibi arkadaşlara olumlu sonuçlandı sizde o genelgeyi bir okuyun ve okutturun olmazsa bimere yazarsınız selamlar

3 - Kamu çalışanlarının kanunen bakmakla yükümlü olduğu özürlü aile bireyinin bakıma muhtaç olduğunun ilgili mevzuatına göre alınmış geçerli özürlü sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi kaydıyla bu durumdaki personele; özürlü aile ferdinin günlük bakımı için izin kullanımında gerekli kolaylık sağlanacak ve personel mesai saatleri dışındaki nöbet görevinden ve gece vardiyasından muaf tutulacaktır.

Mehmet beye ek olarak: http://www.engelliler.biz/forum/cal...inden-muaf-olma-hakkim-var-mi.html#post830058

Ayrıca 657 sayılı yasada:

Ek Madde 39-
Devlet memurlarının, hayatını başkasının yardım veya bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede özürlü olduğu sağlık kurulu raporu ile tespit edilen eşi, çocukları ile kardeşlerinin, memuriyet mahalli dışında resmî veya özel eğitim ve öğretim kuruluşlarında eğitim ve öğretim yapacaklarının özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından belgelendirilmesi hâlinde, ilgilinin talebi üzerine eğitim ve öğretim kuruluşlarının bulunduğu il veya ilçe sınırları dahilinde kurumunda bulunan durumuna uygun boş bir kadroya ataması yapılır.​

Üst Alt