Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89 sgiorta girişim ve 5788 primim var. Nasıl emekli olabilirim?

Yurtsever

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İzmir 9 eylül tıp fak.hastanesinden %64 sürekli engelli raporu aldım ve sgk ya malülen emeklilik için başvurdum
sonuç bayramda geldi ve kısa öz bir yazıyla malul olmadığınıza karar verilmiştir yazısı geldi
sgk bölge müdürlüğüne gittim peki size göre engelli oranım ne dedim söylemediler.
89 ssk giriş ve 5788 günüm var
acaba ne şekilde emekli olabilirim vergi indirimi üzerinden baş vurursam olur muyum
şuan çalışmıyorum

Yurtsever

1989 SSK girişiniz ve 5788 gününüz olduğuna göre engelli yaşlılık emekliliği ile ilgili şartları fazlasıyla doldurmuş durumdasınız.Aşağıdaki linkte verdiğim, Oturanboğanın yazısında B maddesi altındaki tabloya bakarsanız sizin durumda 7.seçenek geçerli.Yani 15 yıl ve 3600 gün şartı gerekiyor.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Engelli emekliliği için şöyle bir prosedür gerekiyor:
1-Öncelikle bir işyerinde çalışırken vergi dairesine vergi indirimi için başvuru yapmanız gerekli.Çalışmıyorum demişsiniz.Bir iki aylığına asgari ücretten bir yere girin aşağıdaki işlemleri halledin ve çıkın.
2-Son yönetmelik 30.03.2013'te çıktığından, elinizde geçerli bir devlet hastanesinden alınan 30.03.2013 sonrası tarihli alınmış güncel sağlık kurulu raporu olmalı ve bu raporda en azından %40 sakatlık oranınız belirlenmeli.Eğer raporunuz yoksa ya da eski tarihliyse vergi indirimi başvurunuzda ilgililer sizi rapor için hastaneye sevkedeceklerdir.Benim yazınızdan anladığım yeni rapor almışsınız.O zaman işlemler daha hızlanacak demektir.
3-Raporunuz güncelse ve vergi dairesi başvuruyu kabul edip raporla vergi indirim talebinizi devreye sokunca rapor ve yazı ankaraya gönderilerek merkez sağlık kurulu gibi bir devlet kuruluşu tarafından incelenip onaylanacak ya da reddedilecek.Bu süreci internetten takip edebileceksiniz.2-2,5 ayda sonuç çıkıp işyerinize gönderilecek.Dolayısıyla işe girip bir ay sonra çıkmışsanız bile bağlantıyı kaybetmeyin.Postadan vergi indirim yazısı ve rapor işyeri adresine gelecek.
4-yazı ve rapor gelince işyerinizden yazı kopyasını ve rapor orijinalini alıp işyerinizin bağlı olduğu SGK'ya engelli emekliliği ile ilgili başvuruda bulunacaksınız.
5-Yazı ve raporun fotkopilerini alacaklar size emekli tahsis talep formu adında 3-4 satırını dolduracağınız bir form doldurtacak adres ve imzanızı alacaklar ve emeklilik prosedürü başlayacak.Bu süreci de SGK evrak takip denen bir siteden takip edebileceksiniz.

Ben şu anda bu aşamadayım :)

6-Sitedeki tariflerden yararlanarak devamını tarif etmem gerekirse..Problem çıkmazsa evinize emeklilik bilgilerini içeren bir zarf gelecek, e-devlette 4a emeklilik satırlarında bilgileri maaş tutarı, banka bilgisi vs bilgiler göreceksiniz.Ve bulunduğunuz yerde denizbank varsa adresinize en yakın şubede, yoksa PTT'den maaşınızı çekmeye başlayacaksınız.2.maaş ve sonrası için e-devletten maaşın yatacağı banka şube bilgilerini değiştirme şansınız oluyormuş.

Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim Zekai bey kafama takılan soru şimdi şu benim raporum 9 eylül tıp üniversitesi hastanesinden bu geçerlimi yoksa ayrıca devlet hastanesinemi gitmem gerekiyor engelli raporu için ? Raporum güncel haziran 2016 de aldım

yurtseven

Bu sitede biryerlerde geçerli hastaneler listesi var.Bunun listesi var.

Siteyi biraz kurcalarsanız, sağlık raporları başlığı altında konuyla ilgili yazılar olduğunu hatırlıyorum.Oturanboğa bu konuya gözatarsa o da link verebilir.Daha önce onun bir mesajında liste gördüğümü hatırlıyorum.

masterzek raporunuz güncel üzerinde oran var ise bir yerde 3,5 günlük sigortalı çalışarak vergi dairesine baş vuru da buluna bilirsiniz

umut2135

Yurtsevere verdiğim cevapta bahsettiğim gibi listeyi bulup bir kontrol etmesi lazım: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi

İzmir 9 eylül tıp fakultesinden alınan rapor büyük ihtimalle vergi dairesine göre uygundur.Ancak bahsettiğim listede yeralıp almadığını görmek gerek.Emin değilim.

Başvuru sırasında çalışıyor olmak zaten zorunluluk ondan kaçış olmayacak.Yurtsever eşe dosta bahsetsin, bir işyerine girsin birkaç gün sonra yazıyı alıp vergi dairesine emeklilik başvurusunda bulunsun, ankaraya gönderi süreci başladığında işten ayrılabilir.Eğer küçük bir ihtimalde olsa rapor hastane nedeniyle kabul edilmez ve yeni rapor için başka bir hastaneye sevk sözkonusu olursa bu durumda hastaneye başvuru anında ekranda ssk'lı görünmesi gerekiyor.Ardından ayrılabilir.

244 İzmir Üniversite Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi masterzek aldığınız rapor geçerli raporda bir sıkıntı yok sgk girişiniz olduktan sonra baş vuru yapa bilirsin

Selam engelli sağlık kurulu raporumda engelli indirimi( vergi indirimi ) bölümü işaretli sanırım bu haktan faydalanabilirim anlamına geliyor. Şimdi yapmam gerken bir işte çalışıyor olmak bunuda halledersem sanırım işlemlere hemen başlarım vergi indirimi ve onaylanırsa ardından emeklilik başvurusunda buluna bilirim

Aynen öyle işaretli edilse bile kabul ediyorlar sorun deil önemli olan rahatsızlığınız ile ilgili açıklama ve oranları yönetmenliğe uygun olması masterzek

İlginize ve bilginize teşekkür ederim %64 engelli raporum ile sanırım vergi indirimi üzerinden emekli olurum inşallah

Selamlar vergi indirimi için cumartesi (22.10.2016) sgk lı bir işe başladım şimdi sorum vergi indirimi için ne zaman başvuruda buluna bilirim ?

Bugün vergi dairesine vergi indirimi için başvurmaya gittimorada görevli bir bayan bana siz işe yeni başlamışsınız(22.10.2016) bu olmaz dedi bana bir ayın geçmesi lazım dedi bende ona bana işe başladıktan sonra başvuruda bulunabileceğimi söyledim bunun üzerine kadın görevli şefim gelsin ona danışın dedi ben böyle kabul etmedim evtak hiç dedi neyse 5 dakika sonra şef geldi yanına gittim şef bana sakın işi bırakayım deme yoksa ekrandan takip ediyorum işi bırakırsa evrağını iptal ederim dedi tehdit etti ve sonra evrağımı aldılar ama bana evrağımı teslim aldıklarına dair bir şey vermediler ben bunu nasıl takip edicem ve ne zaman işten ayrılmalıyım emeklilik için?

raporunuzda engel durumunuzu belirten tahlil rontgen vb. sonuçlar var ise
ilave etmeniz raporun ankaradan dönme ihtimalini çok aza indirir

istanbulda isen şu siteden bilgilerini girip kontrol edebilirsin.

:: İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ::

ne zaman işten çıkmanız gerekir açıkcası fikrim yok ama 2-3 ayda sürse çalışmanızı tavsiye ederim
çalışmanıza mani bir durum yoksa biraz daha sabredin derim gene de net bilgiyi maliyeden veya sgkdan öğrenebilirsiniz.

Engelli raporumda tahlil veya röntgeni gerektiren bir durum yok işe gelince stres ve ağır iş yasak ama vergi indirimi üzerinden emekliliğe başvuracağım için çalışmak zorundayım bu arada izmir de yaşıyorum

Yurtsever

Bir ihtimal henüz ilk SSK priminiz yatmadığından memur kuşkulanmış olabilir.TC kimlik numaranız ile ekrandan kontrol ediyorlar çünkü.Kasım ayında başvursaydınız birşey sormakla uğraşmazlardı sanıyorum.

İşe girerken konuyla ilgili arkadaşlar 3-5 gün çalışsan yeter diyorlar ancak ben kendi tecrübemle işten hızlıca ayrılmadığım için şanslı olduğumu düşünüyorum.Yoksa süreç iyice uzayacaktı.Bende rapor eski tarihli olduğundan hastaneye sevk ile yeniden rapor çıkartılması gerekti.VD başvurudan 35 gün sonra hastanenin randevu tarihinde gittiğimde ekrandan SSK'mı görmeyen memur ssk yoksa işlemde yok diye postalamıştı.İşyerimdeki aklıevvel personelciler provizyon denen birşeyi yapmayı unutmuşlar ekranda o bilgi görünmediğinden muayeneler başlamadı.İşyeri halledince ertesi gün devam ettim.Bu da bana biraz ders oldu.İşyerinden ayrılmakta acele etmedim.5 ay kadar yani ankaradaki işlemin bittiğini anlayana kadar çalışmış göründüm.

Ankarada işlemler 2-3 ay sürebiliyor.Oradan ok gelince vergi indirimi tamam olduğu anda zaten işyerinden hemen ayrılır ve SSK'ya emeklilik başvurusunda bulunursunuz.

Sizin işyerinde çalışma orayla konuşma şartlarınızı bilmiyorum.Ancak mali yükü fazlaysa bence vergi indrim startı verildikten sonra işyerinizde 1.ayı doldurup ardından ayrılmanızda bir problem olmaz.Bir aysonu SSK'nız yatmış olsun yeni aydan da biraz gün geçmiş olsun 30-35 gün toplam çalışma fazla bile.

Yani çalışma hayatı bu.İşe girdin vergi indirimine başvurdun, ama patron geçen sürelerde senden memnun olmadı, verilen işi beğenmedin vs ayrıldın, ayrılmak zorunda kaldın.Eeeee? yani vergi dairesi ne diyebilir ki? Devlet vergi indirimine çalışırken başvurmanı şart koymuş mu koymuş.Sen bu şartı yerine getirdin mi getirdin.Bitti.

Aksi bir görüş olsaydı eminimki devlet buna da bir şekil şartı koyardı.Yani en az 6 aydır çalışmaya devam ederken başvurulur vs denirdi.Mutlaka bir yönetmelik olurdu.Öyle birşey de yok.

Yurtsever

İşe başladığınızda istediğiniz zaman vergi indirimine başvurabilir, başvurduktan sonra da istediğiniz zaman çıkış yapabilirsiniz. Bu konuda sizi tehdit eden işgüzar zat saygısızlık etmiş. Mevzuatta olmayan bir dayatmada bulunmak kimsenin haddine değil.

Selam evet haklısınız işgüzar insanlar

Az evvel evise baktım 10.11.2016 maliye bakanlığına yazı gönderildi yanıt bekleniyor yazıyordu bunun anlamı Ankara danmı cevap bekleniyor

Yurtsever

Evet.Rapor vs bilgiler Ankaraya gönderilmiş ve kuruldan vergi indirimi talebinin olumlu olup olmadığının kararı beklenmeye başlanmış.

Bu aşama iki aya kadar sonuçlanacak ve evisse " İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz ) " ya da umarım olmaz ama Dereceye girmediniz şeklinde bir satır eklenecektir.O yazı çıktıktan iki hafta kadar sonra işyerinize imzalı evraklar ulaşacak.

Sizde rapor aslınızı ve vergi indirim yazı kopyasını işyerinizden elde edeceksiniz ve sonuç olumluysa SSK'ya emeklilik başvuru aşamanız başlayacak.

Teşekkürler umarım kısa zamanda sonuçlanır %64 sürekli raporum var buradan olumsuz rapor çıkarsa artık yuhh derim Hayırlısı artık hakkımızda

Selamlar az evvel evise baktım 26.10.2016 tarihinde başvuruda bulunduğum engelli indirimi başvurum 2. Dereceden DEVAMLI olaraktan kabul edilmiş ve 23.12.2016 tarihinde işyerime yollanmış şimdi emeklilik için ne yapmam gerekiyor. İşten ne zaman ayrılmalıyım evrak gelincemi ?

Yurtsever

İşten ayrılmak için evrağın gelişini beklemenize falan gerek yoktu.İşyerinizde bir hafta 10 gün çalışmanız yeterliydi.Sanıyorum daha önce bahsettiğiniz, vergi dairesinden yapılan "işten ayrılırsan karışmayız" gibisinden saçma açıklama sizi rahatsız etti ve bu zamana kadar boşuna beklediniz:)

Biran önce işinizden ayrılın.Evraklar geldikten sonra bir daha ayrılmakla vakit kaybetmezsiniz.Posta ile gönderi sanıyorum iki hafta kadar bir sürede işyerinize ulaşmalıydı.Zaten iki hafta kadar olmuş.belki biraz daha uzun sürebilir ama sonuçta artık gelmesi an meselesidir.

Evraklar geldikten sonra vergi indirim yazısının kopyasını, raporunuzun orijinalini işyerinizden alarak SGK'ya şahsen giderek emeklilik başvurusunda bulunuyorsunuz.İnternetten de başvuru yapılabiliyormuş ama ben fiilen gittiğim için o yöntemi biliyorum:)

Orada emeklilik tahsis talep formu dolduracaksınız ve yanınızda götürdüğünüz evrakların fotokopileri alınacak, size SGK evrak takipten işlemleri internetten izlemenizi sağlayan varide no isimli bir numara verilecek.Bilgisayar sitesinde zaten giriş tc kimlik no ile olduğundan link dışında ek bir bilgi gerekmiyor.

Elinizin altında bulunsun diye linki aşağıya kopyalıyorum:

https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/

Teşekkürler masterzek işten ayrılmamanın nedeni sizinde dediğiniz gibi o vergi şefinin sözü oldu :) sanırım bu hafta içi posta işyerine gelir yarın işten çıkış işlemini başlatırım artık gerisi hayırlısı.ilginize ve bilginize teşekkür ederim emeklilik sürecini paylaşmaya devam edeceğim buradan

Günaydın postadan ankaradaki vergi indirimi onaylı evrağım gelmiş dün itibarı ile işten çıkış yaptım ama e devletten az evvel baktım sgk da hizmetim aktiv görünüyor şimdi emeklilik için ne gibi evraklar vermem gerekecek vergi indirimi onayı fotokopisi ve engelli raporu dışında birşey istiyorlarmı

işten çıkış bildirgeni kimlik fotokopini götür verilen formu (sgk dan verilecek) doldur ekine de vergi indirim belgenin fotokopisini ekle hayırlı olsun

Selamlar az evvel sgk ya vergi indirimiden emeklilik için başvurdum emeklilik için bende sadece Vergi indirimi onay kağıdı dışında bir evrak almadılar ilginize teşekkür ederim artık e devletten işlemi takip edeceğim
umarım herkes hak ettiği emekliliğe kısa zamanda kavuşur

Az evvel sgk evrak takipe bakım bugün 10.01.2017 Kurum dışına Ö.kargo ile Gön üzere işlendi yazıyor emeklilik başvurum vergi dairesine başvuru yapılıyor sanırım

OturanBoğa Selamlar emeklilik başvuru işlemlerim devam ediyor 19.01.2017 itibari ile SGM emeklilik Servisi-2 Elden sevk edilmek üzere işlendi yazıyor. Şimdi bir sorum olacak engelli indirimi emekliliğinde maaş hesaplanırken neye göre hesaplanıyor bana 2. Dereceden sürekli vergi indirimi onayı verildi şimdi 15 yıl 3600 gündenmi hesaplanıyor yoksa 89 girişim ve 5828 gündenmi hesaplanacak maaşım

Üst Alt