Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89 sigorta başlangıcı ile % 40 rapor alırsam hemen emekli olabilir miyim?

YılmazYılmaz911

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 07.12.1964 doğumluyum. 21.07.1989 sigorta başlangıcım var. Şu an çalışmıyorum ve 8175 gün ödenmiş primim bulunmaktadır.Normal şartlarda 07.12.2015 de emekli olabiliyorum. Ancak ben askerlikten muaftım ancak bunu iş hayatında özürlü raporu olarak değerlendirmedim. Ben şimdi rapor almak için başvuru yapacağım. Sanırım bu başvuruyu yapmam için fiili çalışıyor olmam gerekiyormuş dogru mu ? Bunun için bir aylık bir yerden kendimi sigortalı gösterip başvuru yapmam doğru olur mu ? Diyelim bunları yaptım ve % 40 oranında rapor aldım hemen emekli olabilir miyim. Yoksa sigorta başlama gününden bu zamana 25 yılı doldurma zorunluluğu var mı. Şu an 24 yıl 5 ay lık sigortalılık sürem var. Bir sitede özürlü emekli olma hesabı yapılıyordu bilgileri yazınca bana 21.07 2014 de özürlü olarak emekli olacağım bilgisi geldi. O nedenle 25 yıllık sigortalılık süresini bekleme zorunluluğum var mı ?
Kısaca şu an itibarı ile % 40 rapor alırsam hemen emekli olabilir miyim ? ona göre hareket edeceğim. Bilgilerinize şimdiden tşk.ler.

10 ilâ 15 gün çalışıyor görünmeniz yeterli olur, başvuru yaptıktan sonra işten çıkabilirsiniz. Sonuç yine işyerine gelir takibini yaparsınız.
% 40 ve üzeri raporunuz olması durumunda, bunu başvurudan önce şahsen Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'dende alabilirsiniz, yada doğrudan işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa başvuru yaparsınız, ve defterdarlık sevkiylede alabilirsiniz...
Sonuçta rapor Ankara'ya yollanır, sonuç işyerine bildirildiğinde, emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
15 yıl 3600 gün ile emekliliği haketmiş olursunuz, emekli edilirsiniz... hemen emekli olabilirsiniz yani.

1989 + 15 = 2004 - 3600 gün ssk'dan hak etmiş olursunuz...

Bilgilerinize tşkler. Mümkünse bir soru daha sormak istiyorum. Bu durumda emekli olmakla normal emekliliği hak ettigimdeki maasimda fark olur mu. Yani erken bu şekilde emekli olmamda maaş düşmesi olur mu.

olmaz aynı maaşları alır engelliler..sadece ikramiye alınıyorsa çalıştığınız kadar alırsınız..gerisi aynı..bn böyle biliyorum

2 yıl erken emekli olup maaş almak bence daha avantajlı... Velev ki maaşınız bi gıdım az olsa bile 2 yılda alacağınız maaşlar o kaybı hayde hayde karşılayacaktır.

Üst Alt