Ben 07.12.1964 doğumluyum. 21.07.1989 sigorta başlangıcım var. Şu an çalışmıyorum ve 8175 gün ödenmiş primim bulunmaktadır.Normal şartlarda 07.12.2015 de emekli olabiliyorum. Ancak ben askerlikten muaftım ancak bunu iş hayatında özürlü raporu olarak değerlendirmedim. Ben şimdi rapor almak için başvuru yapacağım. Sanırım bu başvuruyu yapmam için fiili çalışıyor olmam gerekiyormuş dogru mu ? Bunun için bir aylık bir yerden kendimi sigortalı gösterip başvuru yapmam doğru olur mu ? Diyelim bunları yaptım ve % 40 oranında rapor aldım hemen emekli olabilir miyim. Yoksa sigorta başlama gününden bu zamana 25 yılı doldurma zorunluluğu var mı. Şu an 24 yıl 5 ay lık sigortalılık sürem var. Bir sitede özürlü emekli olma hesabı yapılıyordu bilgileri yazınca bana 21.07 2014 de özürlü olarak emekli olacağım bilgisi geldi. O nedenle 25 yıllık sigortalılık süresini bekleme zorunluluğum var mı ?
Kısaca şu an itibarı ile % 40 rapor alırsam hemen emekli olabilir miyim ? ona göre hareket edeceğim. Bilgilerinize şimdiden tşk.ler.
Kısaca şu an itibarı ile % 40 rapor alırsam hemen emekli olabilir miyim ? ona göre hareket edeceğim. Bilgilerinize şimdiden tşk.ler.