Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89 sigorta girişi ve %40 raporla ne zaman emekli olabilirim?

Sertacb71

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

30.07.1971 doğumluyum,
işe giriş tarihim 01.08.1989
toplam pirim gün toplamım 7.390 gün.
Özel sektör çalışanıyım. %40 rapor kişisel başvuru ile üniversite hastanesinden aldım. İlgili kurum rapor düzenleme yetkisine sahip.

Emekli olabilirmiyim?

Sertacb71

Rapora karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz 3. derece sakatlık indirimi ile hemen erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Çalışan statüsünde sigortalıyken sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun. Bu hakkı elde ettikten sonra da erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız

Merhaba %60 rapor kurul tarafından 1 yıl süreyle onaylandı, emeklilik için başvurabilirmiyim?

Sertacb71

Evet çalışıyorsan iş yerinden çıkış alıp SGK ya emeklilik başvurusu yapabilirsin 1yıl sonra kontrol şerhi ile emekli ediyorlar ben öyle oldum.

İşten atıldıktan sonra engelli raporu ile emekli olmamda sakınca var mı?

Merhaba, işten çıkarılma durumunda, yeterli orana sahip engelli raporum ile çıkaran firmadan emekli olmak üzere başvurabilirmiyim? İlginize şimdiden teşekkürler,

Sertacb71

Çalışıyorken başvuruluyor vergi indirimine..
Yoksa bugünde bir abi gelmişti onuda işe girmen gerek dediler yoksa kabul edilmiyormuş.
Vergi dairesinde büyük harflerle yazılmış
,,çalışmayan vergi indirimine başvuramaz diye,,

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İşten atıldıktan sonra

Merhaba, işten atıldıktan sonra almış olduğum engelli raporum ile eski kurumuma başvursam emekli olabilirmiyim

Sertacb71

Eski kurumun derken [emoji849] her halükarda işe girmeniz lazım..
Eger yıl ve prim gün tamamsa bir isyerine girip çalışırken başvuru yapabilirsiniz..
ankarada onaylanırsa raporunuz ozaman emekli olmanın yolu açılıyor..
[emoji120]hadi rast gele..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt